Grondbeginselen van Studio

Scripts spelen een belangrijke rol in de manier waarop CXone in uw contactcenter werkt. Scripts bepalen hoe mensen die contact opnemen met uw organisatie de agents bereiken die hun kunnen helpen. Scripts bepalen wat er met data tijdens en na een interactie gebeurt. Hieronder wordt ook data weergeven als schermpop-upsGesloten Een configureerbaar popup-venster met informatie over het contact. De popup verschijnt op het scherm van de agent na een bepaalde gebeurtenis, bijvoorbeeld wanneer de agent verbinding krijgt. voor agents, data van contacten vastleggen en data in databases opslaan verstaan.

Uw contactcenter kan veel of juist weinig scripts gebruiken. Het exacte aantal en het type scripts dat u nodig hebt, hangt af van de applicaties en functies die uw organisatie gebruikt en het soort interacties dat wordt afgehandeld. Scripts lopen uiteen van heel eenvoudig tot complex. Eenvoudige scripts vereisen niet veel ervaring met programmeren of scripts bouwen. Complexe scripts kunnen aangepaste scriptcode vereisen.

Deze pagina geeft een overzicht van belangrijke informatie over scripts en hoe deze werken. Daarnaast wordt beschreven hoe scripting hoort bij CXone en in het grotere plaatje van uw contactcenter past.

Classics, Inc, een internationale boekhandelaar, is CXone aan het configureren in hun contactcenter. Christopher Robin, de contactcenterbeheerder van Classics, werkt samen met Eeyore Thistleflower,de Studio-scriptbouwer van Classics, om te plannen welke scripts ze moeten maken.

Het contactcenter van Classics ontvangt inkomende telefoongesprekken, e-mails en chatberichten vanaf hun website. Ze voeren ook uitgaande telefoongesprekken en ze sturen e-mails. Bovendien weet Christopher dat het bedrijf van plan is sms-berichten naar klanten te sturen om hen te informeren als er een uitverkoop of kortingsactie aankomt. Op basis hiervan bepaalt Eeyore dat ze scripts nodig hebben voor inbound spraak (telefoon), e-mail en chat, alsmede voor outbound spraak (telefoon), e-mail en SMS.

Het volgende dat Christopher en Eeyore bepalen is welke informatie elk script nodig heeft. Inbound scripts moeten bepaalde data van contacten verzamelen. Bij chatinteracties kan bijvoorbeeld het script het contact vragen om informatie zoals de naam en het soort hulp dat wordt gezocht in te voeren. Deze informatie kan dan doorgegeven worden aan de agent. Bepaalde informatie, zoals de naam van het contact, het probleem en de oplossing ervan kan worden doorgegeven aan het CRMGesloten Klantrelatiebeheer: externe systemen voor het beheren van contacten, verkoopkansen, supportdetails en cases.-systeem dat Classics gebruikt.

Wanneer de scripts zijn ingepland, begint Eeyore met het ontwikkelen en testen van de scripts.

CXone-terminologie

In de volgende lijst worden enkele CXone-termen gedefinieerd die belangrijk zijn bij scripting:

• ACD-skill: ACD -skills worden gebruikt om contacten automatisch naar de agent te routeren die het contact het beste van dienst kan zijn. Deze kunnen zo worden gemaakt dat ze elk criterium kunnen gebruiken, zoals afdeling, team, specialisatie of getrainde vaardigheden. Ook kunnen ze andere factoren gebruiken, zoals locatie en taal. ACD-skills worden aan agents toegewezen. Studio-scripts gebruiken ACD-skills voor geautomatiseerde routering.
  • Kanaal: een kanaal is een manier om met contacten te communiceren, zoals telefoon, e-mail, sms of tekstberichten, chat, en voicemail. Elk type kanaal heeft een eigen scriptmediatype in Studio.
  • Contact: de mensen waarmee uw organisatie contact heeft, noemen we contacten. Elk contact heeft een eigen ID-nummer dat wordt gebruikt om een interactie op het platform te traceren. In de Studio online help, contact kan ook aan het item binnen het CXone refereren dat verwijst naar data met betrekking tot de interactie.
  • Interactie: dit is de volledige conversatie tussen contacten en agents. Onder interacties kan een enkel telefoongesprek, een conversatie van enkele uren via de chat, of een reeks e-mails waarin heen en weer werd gemaild, worden verstaan.
  • Mediatype: het mediatype is het type kanaal waar een script voor bedoeld is, zoals telefoon, chat en e-mail. Wanneer u een script schrijft, schrijft u het voor een bepaald type media.
  • Contactpunt: een contactpunt (POC) is een toegangspunt tot CXone platform. POC's worden gemaakt CXone om specifieke instanties van een kanaal te definiëren. Aan elk POC wordt een ACD skill en een Studio script toegewezen. Scripts die aan POC's zijn toegewezen moeten de stroom gebeurtenissen voor contacten vanaf het begin van een interactie op dat kanaal definiëren.

Scripts en CXone

CXone kan niet werken zonder scripts. Elke communicatiemethode die uw organisatie gebruikt met CXone heeft een script nodig. Scripts definiëren wat er tijdens en na interacties gebeurt tussen de agents van uw organisatie en de mensen waarmee zij contact hebben.

Het volgende schema geeft een overzicht van CXone en waar het binnen het grotere plaatje van uw organisatie past. Ook wordt weergegeven hoe de interactie tussen scripts en elk onderdeel van CXone en applicaties en systemen buiten CXone is.

Een paar opmerkingen over het schema:

• Het schema toont twee inbound-kanalen, spraak en chat. Er zijn vele andere mogelijkheden voor inbound-kanalen in CXone, zoals e-mail. Inbound betekent dat het contact de interactie met uw organisatie start. CXone ondersteunt op sommige kanalen ook outbound-interacties zodat agents interacties kunnen starten. Voor CXone zijn afzonderlijke scripts voor inbound- en outbound-interacties vereist.
  • Het schema toont twee soorten scripts:

• Systeemscripts worden op de achtergrond uitgevoerd. Dit soort scripts voeren processen in CXone uit die niet kunnen worden aangepast. U kunt systeemscripts niet aanpassen of bekijken in Studio, maar het is handig om te weten dat ze er zijn.
    • Aangepaste scripts zijn scripts die u en andere scriptbouwers binnen uw organisatie kunnen schrijven in Studio. Deze scripts bepalen vanaf het moment dat een interactie start wat er met een contact gebeurt. Aangepaste scripts kunnen ook bepalen welke data tijdens een interactie worden gegenereerd en verzameld, en wat er met die data gebeurt nadat het contact is beëindigd.
  • Systeemscripts bepalen welk POCGesloten Het toegangspunt dat een inbound contact gebruikt om een interactie te starten, zoals een telefoonnummer of e-mailadres. een interactie gebruikt. De systeemscripts wijzen de geconfigureerde standaardACDskill van het POC toe en routeren het contact naar het standaard aangepast script van het POC. De ACD skill en het aangepast script worden gedefinieerd wanneer een POC in CXone wordt gemaakt.
  • Een aangepast script kan de flow van een contact regelen via de CXone platform. Het script start met de standaard ACD-skill die is toegewezen van de POC. Dit kan IVRGesloten Interactive Voice Response: een telefoonmenu waarmee bellers via telefoontoetsen en/of gesproken opdrachten keuzes kunnen maken en/of informatie kunnen invoeren.- of ASRGesloten Automatische spraakherkenning: klanten kunnen op audioprompts reageren door een antwoord in te spreken.-menu's of andere mechanismen bevatten om een meer specifieke skill te bepalen voor gebruik voor elk contact.

Een telefoonscript kan bijvoorbeeld een IVR-menu bevatten van opties waaruit het contact kan kiezen. Het menu kan het volgende vermelden: "Voor verkoop, druk 1, voor ondersteuning, druk 2 of voor facturatie, druk 3." De menuopties komen overeen met de ACD-skills.

Als scriptschrijver kunt u het script instellen zodat, wanneer een contact op 2 drukt, een agent met de ACD-skill voor ondersteuning gevraagd. Om te leren hoe dit werkt, biedt het tweede deel in de handleiding Develop a Basic Script tutorial met de sectie Studio gedetailleerde stappen voor het configureren van een script voor het gebruik van ACD skills voor routering.

• Aangepaste scripts kunnen integreren met verschillende applicaties van externe partijen, zoals CRM'sGesloten Klantrelatiebeheer: externe systemen voor het beheren van contacten, verkoopkansen, supportdetails en cases., databases, virtuele agentbotsGesloten Een softwareapplicatie die klantinteracties afhandelt in plaats van een live (menselijke) agent. of andere services. U kunt bijvoorbeeld klantgegevens via een CRM-systeem ophalen zodat agents die aan het begin van een interactie kunnen bekijken. U kunt data die tijdens een interactie zijn verzameld, na het beëindigen van de interactie opslaan in het record van de klant in het CRM-systeem.

Contacten in CXone en Studio

Met de term contact worden twee belangrijke concepten in CXone bedoeld:

• De mensen waarmee de agents in uw organisatie contact hebben. Bijvoorbeeld, klanten, cliënten en bezoekers van de website.
  • Het item binnen het CXone platform dat verwijst naar data met betrekking tot de interactie. Elk contact heeft een bijbehorend ID-nummer. Deze ID traceert een interactie op het platform.

Tigger Tigerson heeft een vraag over zijn bestelling, dus neemt hij contact op met Classics, Inc. Binnen het CXone-platform, is Tigger is een inbound contact omdat hij contact opnam met het bedrijf als klant. Zijn oproep gaat het CXone-platform binnen met contact-ID 7892349239. Deze contact-ID is gerelateerd aan data van de interactie, zoals de transcriptie, opnamen en contactgeschiedenis.

Wanneer een contact het systeem binnen gaat, wordt een instantie van een script uitgevoerd en wijst ACD die instantie aan een contact-ID toe. Dit vindt voor inbound- en outbound-interacties plaats. Tijdens de interactie wordt informatie verzameld, zoals de naam van het contact en het rekeningnummer. Tijdens de interactie kan overige informatie worden gegenereerd, zoals een transcriptie en een gespreksopname. Tijdens de interactie hoort al deze informatie bij de contact-ID in het script. Na het beëindigen van de interactie, wordt de meeste informatie die hoort bij de contact-ID verwijderd, behalve als het script bewaard moet worden. Sommige informatie, zoals gespreksopnamen en contactgeschiedenis, wordt bewaard voor overig gebruik in het platform.

Een contact-ID identificeert een segment van een interactie. Een volledige interactie kan meerdere segmenten bevatten. Een nieuw segment kan ontstaan wanneer bijvoorbeeld het gesprek wordt doorgeschakeld naar een andere agent, of wanneer het script een ander script activeert. Wanneer deze gebeurtenissen zich voordoen, wordt een nieuwe contact-ID aangemaakt. In de meeste gevallen, blijven beide contact-ID's gedurende de gehele interactie actief. De nieuwe contact-ID wordt soms een onderliggend contact genoemd.

Om alle contact-ID's die bij een enkele interactie horen bij te houden, wordt aan een contact ook een master-ID toegewezen. Elke contact-ID toegewezen aan een contact wordt bij de bijbehorende master-ID ondergebracht.

Wanneer u in een script naar een contact wilt verwijzen, gebruikt u de contact-ID voor het betreffende segment van de interactie. Contact- en master-ID's worden opgeslagen in de variabelen van de contactId en masterId. Dit zijn vooraf gedefinieerde variabelen en u kunt deze gebruiken in uw scripts. Vooraf gedefinieerde variabelen worden automatisch in uw scripts gemaakt, dus hoeft u deze niet voor gebruik te declareren.

Elementen van scripts

Scripts omvatten de volgende onderdelen:

• Acties: in Studio worden scripts opgebouwd met aaneengeschakelde blokken die acties worden genoemd. Elke actie in een script dient een specifiek doel. Acties kunnen keuzemenu's maken, een audiobestand afspelen of om een volgende beschikbare agent vragen. De meeste acties hebben een set eigenschappen die moeten worden geconfigureerd voor elke unieke instantie van een actie in uw script. Eigenschappen worden bijvoorbeeld gebruikt om ACD-skillsGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent te kiezen, variabelen in te stellen en te bepalen welk audiobestand moet worden afgespeeld.

Raadpleeg de helppagina Grondbeginselen acties voor meer informatie over het gebruik van acties. Voor afzonderlijke acties is online help beschikbaar in het gedeelte Studio Acties.

• Connectors: de flow van uw script wordt bepaald door hoe acties met elkaar worden verbonden. De verbindingen tussen acties worden weergegeven met lijnen en pijlen ('connectors').

• Vertakkingen: in uw script kunt u vertakkingen maken voor situaties waarin een actie meer dan één mogelijke uitkomst heeft. Zo kunt u bijvoorbeeld opgeven wat er bij fouten moet gebeuren. U kunt vertakkingen ook gebruiken om contacten een keuze te geven, zoals in een belmenu (IVRGesloten Interactive Voice Response: een telefoonmenu waarmee bellers via telefoontoetsen en/of gesproken opdrachten keuzes kunnen maken en/of informatie kunnen invoeren.). Uit één actie kunnen meerdere vertakkingen voortkomen. In dit geval, geeft u de voorwaarden op waaraan moet worden voldaan om het script een vertakking te laten nemen. U kunt ook meer dan één vertakking bij dezelfde actie laten eindigen.

• Prompts: prompts worden in veel scripts gebruikt. Dit zijn berichten die het script kan afspelen om het contact een keuze te bieden of informatie te geven. Een belmenu maakt bijvoorbeeld gebruik van prompts om contacten te laten weten welke opties zij hebben om verder te gaan met de interactie. Een voorbeeld is: "Voor verkoop, toets 1. Voor support, toets 2." Ze kunnen ook worden gebruikt om het contact informatie te geven, zoals de openingstijden van uw organisatie of saldo-informatie van het contact. Prompts kunnen vooraf opgenomen audiobestanden zijn of tekst die wordt voorgelezen door een tekst-naar-spraakdienst (TTSGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.).

• Aangepaste code: soms moeten aangepaste codes worden gebruikt in Studio-scripts. Met aangepaste code kunt u de mogelijkheden van uw scripts uitbreiden. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn om bepaalde producten te gebruiken, zoals virtuele agentsGesloten Een softwareapplicatie die klantinteracties afhandelt in plaats van een live (menselijke) agent.. Daarnaast kan, ook als deze niet echt nodig zijn, het nuttig zijn om bepaalde aspecten van het beheer van Studio-scripts te vereenvoudigen.

Aangepaste code moet worden geschreven in Snippet, een interne scripttaal ontwikkeld door NICE CXone. Referentiemateriaal voor het gebruik van Snippet vindt u in het gedeelte Technische handleiding van de online help.

Scripttypen

Scripts hebben een eigenschap genaamd mediatype. Het mediatype is het soort kanaalGesloten Een manier waarop contacten kunnen communiceren met agents of bots, zoals spraak (telefoon), e-mail, chat, social media enzovoort. dat het contact en de agent gebruiken om te communiceren. Het mediatype van een script moet geschikt zijn voor het kanaal dat wordt gebruikt.

Wanneer u een script maakt, moet u het mediatype selecteren. U kunt deze instelling later wijzigen, indien nodig.

De mediatypen in Studio zijn:

The icon for a Generic script type - a rectangle with < and > symbols inside it.

The icon for the Email script type - a large @ symbol in a diamond.

The icon for the Chat script type - a chat bubble with an ellipsis inside (...), in a diamond shape.

The icon for the Phone script type - an old-style phone handset with curved lines indicating sound coming out of it.

The icon for the Voicemail script type - a symbol that looks like a cassette tape - two circles sitting on a horizontal line.

The icon for the Work Item script type-a piece of paper with one corner folded down and a bullet list on it.

The icon for the SMS script type - a smart phone with a chat bubble coming out of it.

The icon for the Digital script type - a computer monitor with a smartphone next to it.

Generiek

E-mail Chat Telefoon Voicemail Werkitem SMS Digitaal

Het mediatype kan van invloed zijn op welke acties in een script kunnen worden gebruikt. De meeste acties werken met elk type, maar sommige acties werken alleen met bepaalde mediatypen. ASRGesloten Automatische spraakherkenning: klanten kunnen op audioprompts reageren door een antwoord in te spreken.-acties werken bijvoorbeeld alleen met telefoonscripts. Wanneer u aan een e-mailscript werkt, zijn ASR-acties niet zichtbaar in het tabblad Tools van dat script.

Het tabblad Framework bevat alle acties die in Studio beschikbaar zijn. Acties die niet compatibel zijn met het type script waarmee u werkt, worden hier niet verborgen. Als u een incompatibele actie probeert toe te voegen, geeft Studio een foutmelding. In Studio is het tabblad Framework niet standaard zichtbaar. Wanneer u het tabblad niet ziet, is het niet ingeschakeld voor uw bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren .

Scriptsjablonen en voorbeelden

Studio biedt scriptsjablonen voor bepaalde functies en applicaties in CXone, zoals oproeponderdrukking in Personal Connection. Scriptsjablonen bevinden zich in het gedeelte Beschikbare sjablonen van het venster Nieuw script maken.

De online Help bevat nog meer scripts waarop u uw eigen scripts kunt baseren. Sommige producten of functies in CXone werken alleen als u scripts gebruikt. De online help van die producten geeft informatie over de benodigde scripts. Daarnaast vindt u scriptvoorbeelden op de online Help-pagina's van veel Studio-actiesGesloten Een actie voert een proces uit in een Studio-script, bijvoorbeeld om klantgegevens te verzamelen, berichten of muziek af te spelen of contacten naar een agent te routeren.. Deze voorbeelden laten zien hoe u een bepaalde actie in uw scripts kunt gebruiken. Deze voorbeeldscripts zijn niet volledig en het kan zijn dat deze aangepast moeten worden voor uw contactcenter.

De informatie in dit gedeelte is alleen van toepassing op Desktop StudioScriptsjablonen zijn momenteel niet beschikbaar in CXone Studio.

Scriptversiebeheer

U kunt de versies van uw scripts beter beheren door een naamgevingsconventie te bedenken. Een naamgevingsconventie is om bijvoorbeeld ONTW of PROD aan het einde van de bestandsnaam van een script te zetten. Aan deze toevoegingen kunt u zien of het script momenteel in ontwikkeling of in productie is. U kunt ook andere informatie toevoegen, zoals datums of versienummers, als dit voldoet aan de behoeften van uw organisatie.

U kunt in Studio scriptnamen niet meer wijzigen nadat ze zijn opgeslagen. Wanneer u de naam van een script moet wijzigen, maakt u met Opslaan als een kopie van het script en geeft u deze een nieuwe naam. U moet een script bijvoorbeeld een nieuwe naam geven wanneer u een script in de fase ontwikkeling doorzet naar de fase productie. Nadat u een script in productie hebt genomen kunt u de oudere productie- en ontwikkelingsversies deactiveren om uw scriptmappen overzichtelijk te houden. Als u ze ooit weer wilt gebruiken, kunt u ze opnieuw activeren.

Scripts hebben twee soorten historische versies in Studio. Er zijn:

• Afzonderlijke scriptbestanden waarvan er steeds meer komen terwijl u uw scripts van ontwikkeling naar productie verplaatst en andersom.
  • Vorige versies die automatisch door Studio worden opgeslagen en beheerd. Telkens wanneer u een scriptbestand opslaat, voegt Studio een nieuwe versie toe aan de versiegeschiedenis van dat bestand. U kunt zo nodig terugkeren naar eerdere versies van een scriptbestand. Het aantal versies dat door Studio wordt bewaard, kan worden ingesteld.

Omdat er elke keer dat u een script opslaat een nieuwe versie wordt toegevoegd, kunt u alle opgeslagen versies van een script tijdens een bewerkingssessie van het script volledig vervangen. Het is een goed idee om een kopie van het script te exporteren voordat u eraan begint te werken, vooral als u belangrijke wijzigingen wilt aanbrengen. Op deze manier kunt u de vorige versie nog raadplegen, of ernaar terugkeren als dat nodig is. Het kan ook handig zijn om uw geëxporteerde kopie een naam te geven zodat u weet welke versie het is en waarom u deze hebt bewaard.

U mag nooit een productiescript direct bewerken. Opgeslagen wijzigingen worden direct van kracht. Als een nieuwe wijziging een probleem met een script veroorzaakt, kan dit gevolgen hebben voor het functioneren van uw contactcenter. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, gebruikt u Save As om een kopie van het script te maken. Geef deze kopie een naam die aangeeft dat deze in ontwikkeling is. Neem de aangepaste versie pas put it into production in productie wanneer het script volledig getest en gereed is.

Start- en beëindigingsscripts

Scripts starten op een van de twee manieren. Er zijn twee soorten:

Elk script start met de actie Begin. Script beëindigen met beëindigingsacties. Er zijn verschillende beëindigingsacties. De actie die u gebruikt is van belang en hangt af van het scriptmediatype:

Gebruik de Stop -actieaction niet om een script te beëindigen. Deze actie beëindigt het script niet en laat contacten actief blijven. Dit heeft negatieve gevolgen voor de CXone-servers.

Als u de actie End gebruikt, is de volgende informatie van toepassing:

• Als u End gebruikt in een script met een niet-ondersteund mediatype, worden mogelijk niet alle processen of het contact correct beëindigd. Het beëindigen van achtergrondprocessen is een belangrijke functie van het beëindigen van acties. Daarom is het belangrijk om de actie te gebruiken die het meest geschikt is voor het mediatype van uw script.
  • Als u End gebruikt in een subscript, worden zowel het subscript als het oorspronkelijke script beëindigt. Gebruik de actie Return als u wilt dat alleen het subscript wordt beëindigd en het oorspronkelijke script blijft werken.
  • End moet worden gebruikt om de logische flow van een actief script te beëindigen en de OnRelease-gebeurtenisactie aan te roepen. Daarom mag het niet worden gebruikt na de OnRelease-gebeurtenislogica.

Aangepaste code met snippets

Eenvoudige scripts vereisen geen aangepaste programmacode. Voor deze scripts is het gebruik van beschikbare acties voldoende om essentiële routeringsfuncties in CXone te gebruiken.

Custom coding is vereist voor meer complexe routeringen of bij bepaalde producten of functies in CXone. In sommige gevallen werken Studio-acties of volledige CXone-applicaties alleen in combinatie met de juiste codesnippets. Met de actie Snippet kunt u op elke plaats waar een aangepaste code moet worden toegevoegd, een code invoegen.

Studio gebruikt een interne scripttaal genaamd Snippet. Snippet wordt aan de serverzijde uitgevoerd en wordt gecompileerd naar MSIL (Microsoft Intermediate Language), net zoals C# en Visual Basic .NET. Er is een volledige referentiehandleiding voor Snippet beschikbaar in de online help.

Opmerkingen en annotaties in scripts

Studio biedt verschillende manieren om opmerkingen toe te voegen aan uw scripts. Dit is een belangrijke stap om te zorgen dat uzelf, en iedereen die verder met het script werkt, ook later nog begrijpt hoe het script werkt. Je kunt het volgende doen:

• Gebruik de acties Note en ANnotation Studio.
  • Wijzig de labels op de canvaswerkruimte voor acties in uw script.
  • Voeg opmerkingen aan de Snippet actiecode toe.

Gebruik de acties NOTE en ANNOTATION

Studio heeft twee acties die u in uw scripts kunt opnemen: Note en Annotation. Deze acties hebben geen enkele invloed op de werking van het script. Ze zijn alleen ter informatie. Het verschil tussen deze acties is:

• De actie Note kan overal op het scriptcanvas worden geplaatst en hoeft niet aan andere acties te worden gekoppeld. Om opmerkingen in deze actie toe te voegen of te bekijken, moet u erop dubbelklikken.

• De actie Annotationtoont uw opmerkingen rechtstreeks op het canvas in een grijze rechthoek. U kunt Annotation ook koppelen aan een andere actie als u rechtstreeks wilt verwijzen naar het deel van het script waarnaar de notitie verwijst.

Labels van acties wijzigen

Een andere mogelijkheid voor het toevoegen van opmerkingen aan een script is het aanpassen van het label (Caption) van de acties in het script. In de eigenschappen van elke actie is een veld Caption aanwezig waar u de naam kunt wijzigen van de actie die op het canvas wordt weergegeven. U kunt dit label gebruiken als korte beschrijving voor de actie, om u te herinneren aan het doel van die actie in het script.

U zou bijvoorbeeld de naam van een Snippet-actie kunnen wijzigen om aan te geven wat die specifieke code doet. Of u kunt elke Play-actie in uw IVRGesloten Interactive Voice Response: een telefoonmenu waarmee bellers via telefoontoetsen en/of gesproken opdrachten keuzes kunnen maken en/of informatie kunnen invoeren.-menu een naam geven met de naam van het audiobestand of de prompt die wordt afgespeeld.

Momenteel ondersteunt CXone Studio deze optie niet.

Opmerkingen toevoegen in SNIPPET-acties

U kunt opmerkingen aan uw aangepaste code in Snippet-acties toevoegen. Opmerkingen kunnen op afzonderlijke links of aan het einde van een coderegel worden geplaatst. In Snippet-taal worden twee schuine streepjes vooruit ( // ) gebruikt om opmerkingen aan de duiden. Het volgende voorbeeld toont opmerkingen in een snippet:

//custom payload parameters are optional and
//customizable
DYNAMIC customPayload
customPayload.context.id="123"
customPayload.context.parameters.name="Beowulf"
CustomPayload.context.parameters.age=25
ASSIGN tokenjson = "{customPayload.asjson()}" //converts to JSON

Belangrijke informatie over het gebruik van Studio

• Het tabblad Scriptfouten toont waarschuwingen en fouten met betrekking tot uw script. U kunt deze informatie gebruiken bij het testen en debuggen van uw scripts. In CXone Studio worden waarschuwingen en fouten aan de rechterzijde van de canvaswerkruimte weergegeven.
  • Studio biedt een aantal script-API's die u kunt gebruiken om scripts programmatisch te openen en op te slaan. Dit vereist gevorderde programmeervaardigheden.
  • U kunt scripts importeren en exporteren als XML-bestanden.
  • U kunt in Studio de naam van een script niet meer wijzigen nadat het is opgeslagen. Als u de naam van een script wilt wijzigen, kunt u Opslaan als gebruiken om een kopie onder de nieuwe naam te maken. Vervolgens kunt u het oude script deactiveren of naar een andere map verplaatsen, zodat het uit de weg is.

• Er zijn twee plekken waar u eerdere versies van een script kunt bekijken:
    • Klik in Studio met de rechtermuisknop op het script in het tabblad Bladeren (Weergeven> Browser) en beweeg de cursor over de optie Geschiedenis. Deze optie is momenteel niet beschikbaar in CXone Studio.
    • Klik in CXone op ACD > Scripts. Op deze pagina kunt u ook een script Terugdraaien naar een eerdere versie.
  • U kunt scripts inplannen voor uitvoering met de optie ACD> Scriptplanning in CXone.
  • Op de pagina ACD > Scripts in CXone kunt u een script spawnen met tijdelijke aangepaste parameters die in het script worden gebruikt als variabelen.
  • Om te voorkomen dat een script te groot en complex wordt, kunt u het opdelen in meerdere kleinere scripts en deze koppelen met de actie Runsub of Runscript.