End a Contact

Ontworpen om een actief contact te beëindigen op basis van de unieke Contact-ID. Deze actie kan voor elk mediatype of kanaal worden gebruikt om het actieve contact te beëindigen. Typische gebruiksscenario's zijn noodsituaties, het verwijderen van vastgelopen contacten uit de wachtrij, het beëindigen van een bepaald (gespawnd) script of wanneer u API-aanroepen gebruikt om uw agentapplicatie uit te voeren.

Als u een specifiek script wilt beëindigen, kunt u de End-actie gebruiken. Om een actief spraakcontact binnen hetzelfde script te beëindigen, kunt u de End a Contact-actie.gebruiken.

Supported Script Types

The icon for a Generic script type - a rectangle with < and > symbols inside it.

The icon for the Email script type - a large @ symbol in a diamond.

The icon for the Chat script type - a chat bubble with an ellipsis inside (...), in a diamond shape.

The icon for the Phone script type - an old-style phone handset with curved lines indicating sound coming out of it.

The icon for the Voicemail script type - a symbol that looks like a cassette tape - two circles sitting on a horizontal line.

The icon for the Work Item script type-a piece of paper with one corner folded down and a bullet list on it.

The icon for the SMS script type - a smart phone with a chat bubble coming out of it.

Generiek

E-mail Chat Telefoon Voicemail Werkitem SMS

Comparison of Similar Actions

De volgende acties hebben vergelijkbare functies, maar met enkele belangrijke verschillen:

Gebruik de Stop -actieaction niet om een script te beëindigen. Deze actie beëindigt het script niet en laat contacten actief blijven. Dit heeft negatieve gevolgen voor de CXone-servers.

Input Properties

Deze eigenschappen definiëren gegevens die de actie gebruikt bij het uitvoeren.

Vertakking

Beschrijving

SecurityUser De uitvoerwaarde van de SetSecurityUser-actie die een geselecteerde agent authenticeert op basis van diens machtigingen in het beveiligingsprofiel. Dit veld accepteer een variabele, opgemaakt met accolades ( { } ). De standaardwaarde is SecurityUser (zelfde standaard uitvoerwaarde van SetSecurityUser).
ContactID De gewenste status die aan de agent moet worden toegewezen na het succesvol uitvoeren van deze actie. De opties zijn Unavailable en Available. Deze waarden kunnen worden verwerkt als variabelen.

Output Properties

Deze eigenschappen bevatten variabelen die gegevens bevatten die worden geretourneerd na het uitvoeren van de actie. Ze zijn beschikbaar voor referentie en gebruik wanneer de actie wordt voltooid.

Vertakking

Beschrijving

__DISCONNECTREASON TerminateScript

Result Branch Conditions

Met Resultaatvertakkingsvoorwaarden kunt u vertakkingen maken in uw script om verschillende resultaten te behandelen wanneer de actie wordt uitgevoerd.

Voorwaarde

Beschrijving

Default Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen van de actie niet zijn gedefinieerd.
OnSuccess Het pad dat wordt gevolgd als de actie zonder fouten is voltooid en eventuele API-aanroepen of geretourneerde gegevens succesvol waren (2xx responscodes).
OnInvalidContactID Het pad dat wordt gevolgd als de gevraagde contact-ID ongeldig is.
OnUnauthorized Het pad dat wordt gevolgd als de beveiligingsgebruiker niet de juiste rollen of machtigingen heeft om de API-actie uit te voeren.
OnInvalidSecurityUser Het pad dat wordt gevolgd als een ongeldige beveiligingsgebruiker wordt gebruikt