Prompts

Een prompt is een bericht dat voor het contact wordt afgespeeld. Prompts kunnen het contact vragen om informatie in te voeren of gewoon informatie overbrengen zonder om invoer te vragen. Ze kunnen ook worden afgespeeld door IVRGesloten Interactive Voice Response: een telefoonmenu waarmee bellers via telefoontoetsen en/of gesproken opdrachten keuzes kunnen maken en/of informatie kunnen invoeren.-systemen (belmenu's), auto-attendants en andere tools voor spraakverwerking. Een audioprompt is bijvoorbeeld "Toets 1 voor Verkoop. Toets 2 voor Ondersteuning. Toets 3 of blijf wachten voor algemene informatie".

Prompts worden ingebouwd in Studio-scripts. Als u ze wilt gebruiken, moet u een actie gebruiken die prompts ondersteunt. Dit zijn bijvoorbeeld acties zoals Play en Whisper, maar ook ASRGesloten Automatische spraakherkenning: klanten kunnen op audioprompts reageren door een antwoord in te spreken.-gerelateerde acties zoals ASR en ASRMENU.

Als u CXoneCloud TTS gebruikt, moet u de TTSVOICE-actie gebruiken in uw scripts. U kunt geen prompts maken voor Cloud TTS met de sequentie-editor.

Manieren om prompts te maken

In CXone kunnen prompts vooraf opgenomen audiobestanden zijn of tekst die wordt voorgelezen door een tekst-naar-spraakdienst (TTSGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.).

Vooraf opgenomen audiobestanden maken voor gebruik in prompts:

• Gebruik de opnamefunctie die is ingebouwd in Studio.
  • Gebruik een externe opnametoepassing en upload de bestanden naar CXone. Als u deze optie gebruikt, moet u de Studio-actie configureren in het script om het geüploade bestand te gebruiken als de prompt.

Om tekst-naar-spraak-prompts te maken die moeten worden gelezen door de ingebouwde CXone TTS-service:

• Gebruik de tool Sequence Editor. U kunt dit hulpprogramma openen vanaf elke actie die prompts ondersteunt. De Sequence Editor biedt een interface waarin u de prompt kunt ontwerpen.
  • Maak de prompt direct in de eigenschap Sequence van elke actie die prompts ondersteunt.

Gebruik CXone Cloud TTS om prompts te maken die moeten worden gelezen door een externe TTS-service.

Reeksen

Een prompt bestaat uit een of meerdere segmenten die reeksen worden genoemd. Een reeks definieert de delen van een prompt. Prompts kunnen uit slechts één reeks bestaan, maar ook uit meerdere reeksen. Er zijn meerdere reeksen nodig wanneer:

• De lengte van de tekst voor de prompt langer is dan 300 tekens. Elke reeks mag maximaal 300 tekens lang zijn. Als de af te spelen tekst langer is dan dat aantal, kunt u extra reeksen toevoegen in het veld. Bijvoorbeeld: als u tekst wilt afspelen die 540 tekens lang is, kunt u twee Tekst-naar-spraak-reeksen toevoegen met de tekst ertussen gesplitst.
  • De prompt datums, tijd, geldbedragen, nummers of tekst bevat die gespeld voorgelezen moeten worden. Voor deze speciale soort inhoud moet een eigen reeks worden gemaakt. De speciale reeksen bevatten identificatiecodes zodat de TTS-service weet hoe deze gelezen moeten worden.
  • De prompt bevat een combinatie van TTS- en vooraf opgenomen audiobestanden.
  • U kunt de prompt splitsen om deze eenvoudiger te lezen in de Sequence Editor of in het Sequence-veld.

U kunt sequences in de Sequence Editor toevoegen, of u kunt deze rechtstreeks toevoegen in het Sequence-eigenschappenveld van acties die prompts ondersteunen.

Sequence Editor

Met de Sequence Editor kunt u audio- en TTSGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.-prompts maken die door uw script kunnen worden afgespeeld voor klanten.

U kunt de Sequence Editor openen door te dubbelklikken op een actie in het script dat prompts ondersteunt. Dit omvat acties zoals Menu, Play en Whisper, maar ook ASRGesloten Automatische spraakherkenning: klanten kunnen op audioprompts reageren door een antwoord in te spreken.-gerelateerde acties zoals Asrmenu.

U kunt de Sequence Editor gebruiken voor:

Opmaak voor prompts in de eigenschap Volgorde

Sequence Is een eigenschap in acties die prompts ondersteunen, zoals Menu of Play. Bevat de reeksdefinitie van de prompts. Het script gebruikt de reeksdefinitie voor het afspelen van de prompt voor het contact.

Reeksen moeten correct worden opgemaakt. De opmaak laat het script weten wat voor soort informatie de reeks bevat. Als u de prompt maakt met behulp van de Sequence-editor, is de inhoud van de Sequence-eigenschap al correct opgemaakt. Maar als u de prompt rechtstreeks in een eigenschap Sequence invoert, moet u de opmaak handmatig toepassen.

Elke reeks moet tussen dubbele aanhalingstekens staan. Sommige reeksen moeten ook een speciaal teken bevatten dat het script laat weten hoe het de tekst in de reeks moet lezen. De volgende paragrafen bevatten gedetailleerde informatie over opmaak van reeksen.

Bestandsnamen audioprompts

Voor audioprompts bevat de eigenschap Sequence de naam van het audiobestand dat moet worden afgespeeld. Maak de naam op door deze tussen dubbele aanhalingstekens te zetten. Voorbeeld: "begroeting.wav".

Als u de bestandsnaam niet tussen dubbele aanhalingstekens zet, herkent het script deze mogelijk niet als bestandsnaam. Als de bestandsnaam een spatie bevat, kan dit resulteren in onverwachte promptgedrag.

Als een audiobestand van een prompt bijvoorbeeld eerste begroeting.wav heet, interpreteert het script eerste als tekst die door de TTSGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.-service moet worden gelezen. Vervolgens zoekt het script naar een audiobestand met de naam begroeting.wav. Als begroeting.wav bestaat, wordt dat bestand afgespeeld. Als begroeting.wav niet bestaat, geeft dit een foutmelding. Dit soort problemen kunt u voorkomen door de bestandsnaam altijd tussen dubbele aanhalingstekens te zetten en de best practices voor bestandsnamen te volgen.

Opmaak voor TTS-tekst

Voor tekst-naar-spraakprompts (TTSGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.) bevat de eigenschap Sequence de tekst die u door de TTS-service wilt laten uitspreken. Maak de prompt op volgens deze richtlijnen:

• Typ de tekst tussen dubbele aanhalingstekens.

"%Toets 1 voor uw rekeningsaldo. Toets 2 voor de status van uw bestelling. Toets 3 voor factuurgegevens. Blijf anders aan de lijn om met een operator te spreken."

• Gebruik een referentieteken om aan te geven welk type tekst de reeks bevat. Er zijn stringverwijzingstekens om gewone tekst aan te geven en voor tekst die u wilt laten spellen. Er zijn ook stringverwijzingstekens voor datums, getallen, geldbedragen en tijden. Zie de tabel in het gedeelte over het gebruik van getallen, geldbedragen, tijd enzovoort in prompts. Voorbeelden zijn opgenomen in de tabel. Als er geen stringverwijzingstekens is opgenomen, leest de TTS-service de tekst met een standaard uitspraak.

• Als uw prompt tekst bevat waarvoor meerdere stringverwijzingstekens nodig zijn, moet de tekst behorend bij elk verwijzingsteken in een eigen reeks staan. Elke reeks moet tussen dubbele aanhalingstekens staan. De eigenschap Sequence kan meerdere afzonderlijke reeksen bevatten. Voorbeeld:

"%Bedankt voor het bellen. Helaas zijn we momenteel gesloten. We zijn geopend maandag tot en met vrijdag tussen" "!9:00" "%en" "!17:00" "%. We hopen u dan van dienst te kunnen zijn."

• U kunt variabelen opnemen in een reeks. Zet de variabelen tussen {accolades}. Als de variabele een waarde bevat die een ander referentieteken vereist, gebruikt u dubbele aanhalingstekens om elke reeks op de juiste manier te definiëren. Voorbeeld:

"%Op" "@{vandaag}" "%bedraagt uw rekeningsaldo" "${rekeningSaldo}."

• U kunt audiobestanden en TTS-tekst in één prompt combineren. U kunt bijvoorbeeld een leeg audiobestand gebruiken om een langere pauze tussen de zinnen in te lassen. Bewerk daarvoor het bestand zo dat het de exacte lengte van de gewenste pauze heeft.
  • Reeksen kunnen horizontaal worden toegevoegd aan de eigenschap Sequence, zoals in de vorige voorbeelden in dit gedeelte, of verticaal, zoals in het volgende voorbeeld. De afdrukstand heeft geen invloed op hoe de prompt wordt gelezen. Om een reeks verticaal toe te voegen, klikt u op de drie puntjes Een set van drie puntjes op een horizontale rij. naast de eigenschap Sequence om een klein veld-editorvenster te openen.

"%Vanaf"
    "@{vandaag}"
    "%Het saldo op uw rekening is"
    "${accountBal}."

• Elke reeks in de eigenschap Volgorde mag maximaal 300 tekens lang zijn. Als de af te spelen tekst langer is dan dat aantal, kunt u extra reeksen toevoegen in het veldEigenschap. Bijvoorbeeld: "%Dit is reeks één." "%Dit is reeks twee."

U kunt de Sequence Editor op elk gewenst moment openen en verder werken met uw TTS-promptverder werken aan uw TTS-prompts.

Getallen, geldbedragen, datums, tijden en letters in prompts

Tekst-naar-spraak leest de tekst die u opgeeft letterlijk voor. Dit herkent geen situatie waar de tekst op alternatieve wijze kan worden gelezen. Als u bijvoorbeeld een datum invoert als 31-01-2022, wilt u dat deze wordt voorgelezen als "31 januari 2022" en niet als "eenendertig streep nul één streep tweeduizend tweeëntwintig"

Studio gebruikt een speciale opmaak zodat u tekst kunt herkennen die de TTS-service op een bepaalde manier moet lezen. De opmaak bestaat uit een stringreferentieteken dat aan het begin van elke reeksGesloten Een segment van een audioprompt, dat voor het contact wordt afgespeeld. wordt toegevoegd. Er is een verschillend teken voor elk type inhoud, zoals getallen of datums. Als u bijvoorbeeld wilt dat 31-01-2022 wordt voorgelezen "31 januari 2022", zet u voor de tekst het symbool @ en plaatst u de tekst tussen aanhalingstekens: "@31-01-2022".

De volgende tabel toont de indelingen en stringreferentietekens die Studio ondersteunt. Hier vindt u ook voorbeelden van hoe de TTS-service bepaalde reeksen voorleest. Gebruik deze opmaak wanneer u prompts rechtstreeks toevoegt aan de eigenschap Sequence of aan het veld Synthesize Text in de Sequence Editor.

Type reeks Opmaak Details
Audiobestand (WAV)

Stringreferentieteken: n.v.t.

Ondersteunde bestandsindeling: "bestandsnaam.wav"

Voorbeeld: "begroeting5.wav"

Datums Stringreferentieteken: @

Ondersteunde indelingen:
mm-dd-yyyy
mm/dd/yyyy
Dag van de week, Dag Maand
Dag van de week, Maand Dag
Voorbeelden en hoe deze uitgesproken worden:
"@1-23-2006": maandag drieëntwintig januari tweeduizend zes
"@1/23/2006": maandag drieëntwintig januari tweeduizend zes
"@dinsdag, 10 mei": dinsdag tien mei
"@dinsdag 10 mei": dinsdag tien mei

Opmerking: Datumnotaties verschillen per taal en land. Gebruik de notatie die uw contacten zullen herkennen en begrijpen.

Letters (gespeld) Stringreferentieteken: geen

Voorbeeld: "2 mei 2022 00:04:00 uur"
Uitspreken als: twee M E I twee nul twee twee nul dubbelepunt nul nul u u r

U kunt ook tekst laten spellen door een <spell></spell>-tag te gebruiken bij Tekstreeks. Voorbeeld:

"%We hebben uw naam genoteerd als <spell>{Naam}</spell>. Toets 1 als dit correct is, toets anders 2."

Geldbedragen

Stringreferentieteken: $

Bijvoorbeeld: "$3,50"
Uitgesproken als: Drie dollar vijftig

Getallen Stringreferentieteken: #

Voorbeeld: "#42"
Uitspreken als: tweeënveertig

Tijden Stringreferentieteken: ! Ondersteunde indelingen:
hh:mm
hh:mm:ss

Voorbeelden en hoe deze uitgesproken worden:
"!12:34 uur": twaalf uur vierendertig
"!12:45:15 uur":twaalf uur vijfenveertig minuten en vijftien seconden

Tekst synthetiseren Stringreferentieteken: %

Voorbeeld: "%woensdag 27 april 2022"
Uitgesproken als: Woensdag zevenentwintig april tweeduizend tweeëntwintig

Variabelen

Als u een variabele in een prompt wilt gebruiken, moet u deze op de juiste manier opmaken.

Stringreferentieteken: gebruik het stringreferentieteken dat past bij het type informatie dat de variabele bevat.

Wanneer u een variabele opneemt in een reeks met andere tekens, hebt u slechts een stringreferentieteken aan het begin van de reeks nodig. Als de variabele en andere tekens verschillende typen informatie betekenen, zoals geld en tekst, maakt u afzonderlijke reeksen. Voorbeeld:

"%Uw naam staat genoteerd als {voornaam} {achternaam}. Is dit juist?"

"%Het saldo op uw rekening is:"
"$150,17"

Ondersteunde indeling: Gebruik dubbele aanhalingstekens en gebruik de accolades
Voorbeelden:
"@{vandaag}"
"%{voornaam}"
"!{tijd}"

Variabelen in prompts

U kunt in prompts ook variabelen gebruiken. Zorg ervoor dat het script de informatie kan doorgeven waarmee u de variabele wilt vullen. Als u wilt dat een datum, tijd, getal of tekst wordt gespeld (bijvoorbeeld om de spelling van een naam te controleren), moet deze de juiste opmaak hebben, zodat de TTSGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.-service de tekst correct voorleest.

U kunt variabelen opnemen, ongeacht welke methode u gebruikt om de prompt te maken:

• Als u de Sequence Editor gebruikt, klikt u op de knop voor het type informatie in de variabele, zoals  Nummers afspelen of Een datum afspelen. Voeg de variabele toe aan het Sequence Value-veld. U kunt andere tekst opnemen met de variabelen, zolang dit hetzelfde type informatie is.

• Als u gebruik maakt van de Sequence-eigenschap van een -actie die prompts ondersteunt, maakt u een reeks met de variabele volgens de opmaak die wordt beschreven in de tabel in het gedeelte Opmaak van getallen, geldbedragen, datums, tijden en letters. Bijvoorbeeld: "@{thisDate}".

Beowulf, de Studio scriptbouwer bij Classics, Inc, gebruikt variabelen om een taalspecifieke versie van een vooraf opgenomen audioprompt te selecteren, om het pad naar het audiobestand aan te geven en contactspecifieke gegevens te leveren. Hij stelt de volgende variabelen in een Snippet-actie in:

ASSIGN env = "PROD"
ASSIGN lang = "ENG"
ASSIGN promptPath = "Prompts\{env}\"
ASSIGN accountBalance = "$52.65"

Daarna maakt hij de volgende prompt in de Play-actie die is geplaatst na de Snippet:

"{promptPath}YourAccountBalanceIs_{lang}.wav" "%{accountBalance}" "{promptPath}ToPayYourBillPress_{lang}.wav"

Stemmen en talen voor tekst-naar-spraak

Tekst-naar-spraak (TTSGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.) gebruikt een gesynthetiseerde stem om teksten uit te spreken. Als u TTS in een script wilt gebruiken, moet u de actie Voiceparams in het script opnemen. Met deze actie kunt u de stem en de taal voor de prompt instellen. U hoeft deze actie niet op te nemen als u opgenomen audioprompts gebruikt of als u de TTSVOICE actie.

De informatie in dit gedeelte is niet van toepassing op een TTS die wordt geleverd door CXone Cloud TTS. Voor meer informatie over ondersteunde talen, raadpleegt u de documentatie van de provider die u gebruikt met Cloud TTS.

Studio-acties die prompts ondersteunen

De volgende acties in Studio ondersteunen prompts:

• Music: hiermee wordt een muziekbestand afgespeeld dat alleen het contact kan horen. U kunt kiezen uit een lijst met meegeleverde muziekbestanden. U kunt ook een begin- en eindpunt in het bestand opgeven. Biedt geen ondersteuning voor het afspelen van aangepaste audiobestanden.
  • Play: hiermee worden aangepaste audiobestanden (WAV) of TTS-prompts (tekst-naar-spraakGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.) afgespeeld. Het hele bestand wordt afgespeeld. Alleen het contact (de klant) kan het geluid horen.
  • Playlog: hiermee wordt een aangepast audiobestand WAV afgespeeld dat alleen het contact kan horen. Hierbij kunt u een begin- en eindpunt instellen. Kan geen muziekbestanden afspelen die zijn geïntegreerd in andere acties, zoals Music.
  • Reqagent: hiermee worden aangepaste audio-bestanden (WAV) of TTS-prompts (tekst-naar-spraak) afgespeeld die alleen de agent kan horen. De prompt wordt afgespeeld voordat de agent en het contact met elkaar zijn verbonden, zodat de prompt er niet toe leidt dat het contact niets hoort.
  • Whisper: hiermee worden aangepaste WAV-bestanden of TTS-prompts (tekst-naar-spraak) afgespeeld. U kunt instellen dat dit alleen hoorbaar is voor het contact, alleen voor de agent of voor beide. De prompt wordt afgespeeld nadat de agent en het contact met elkaar zijn verbonden, dus als de actie alleen voor de agent of het contact wordt afgespeeld, hoort de andere partij niets wanneer de prompt wordt afgespeeld.
  • Ziptone: hiermee wordt een toon afgespeeld voor de agent nadat het contact en de agent met elkaar zijn verbonden. De Reqagent-actie heeft een Ziptone-eigenschap waarmee een toon wordt afgespeeld voor de agent voordat het contact en de agent met elkaar zijn verbonden.

Daarnaast kunt u prompts gebruiken met ASR-gerelateerde acties zoals Asrmenu.

Veel van deze acties ondersteunen de Sequence-editor. Sommige acties, zoals Reqagent, hebben de eigenschap Sequence maar zijn niet verbonden met de Sequence Editor. Bij deze acties kunt u een actie Play aan uw script toevoegen om toegang te krijgen tot de Sequence Editor. Hiermee kunt u de prompt maken en deze kopiëren uit de Sequence-eigenschap. Vervolgens kunt u de prompt plakken in de eigenschap Sequence van de andere actie en de actie Play uit uw script verwijderen.

Met de TTSVOICEactie kunt u TTSGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken. toevoegen aan uw scripts. Deze actie wordt echter gebruikt in CXone Cloud TTS. Met Cloud TTS kunt u externe TTS-providers gebruiken. Deze actie gebruikt de Sequence Editor. De tekst voor de TTS-prompt moet dus uit een andere bron komen wanneer u TTSVOICE gebruikt.

Vereisten voor audiobestanden

Audiobestanden die als prompts in Studio-scripts worden gebruikt, moeten niet-gecomprimeerde WAV-bestanden zijn die aan de onderstaande specificaties voldoen.

• Bitsnelheid: 64 kbps
  • audiosamplegrootte: 8 bits
  • Kanalen: 1 (mono)
  • Audiosamplefrequentie: 8 kHz
  • Audioformaat: CCITT μ-Law