Best practices voor scripts

• Gebruik de eigenschap Caption van elke actie om deze uniek te identificeren en te beschrijven wat de actie doet in het script. Dit maakt het gemakkelijker om de flow van het script te volgen en te begrijpen. Bovendien worden de captions (labels) van sommige acties weergegeven in rapporten, zoals het rapport IVR-selectiepad. Door het gebruik van unieke namen worden de rapporten duidelijker.
  • Gebruik de Note -actie en de Annotation -actie om opmerkingen toe te voegen aan uw script. U kunt deze opmerkingen gebruiken om de flow van het script, het doel van het script en de scriptlogica uit te leggen. U kunt ook opmerkingen toevoegen aan de Snippet-code in Snippet -acties met twee slashes (//).
  • Alle variabelenamen moeten betekenisvol zijn.
  • Koppel de Default-vertakkingsvoorwaarde voor elke actie. Dit voorkomt problemen wanneer er iets onverwachts gebeurt en het script geen van de andere vertakkingen kan volgen. Voor acties die dit hebben, is het mogelijk niet voldoende om te vertrouwen op de onError-vertakkingsvoorwaarde. Er kunnen zich situaties voordoen die geen fouten zijn en die ook niet door andere vertakkingsvoorwaarden worden afgehandeld. Als u geen Default-vertakking hebt en er gebeurt iets dat niet onder een van de andere vertakkingen valt, blijft het script, evenals het contact, op dat punt in het script hangen.
  • Gebruik in plaats van spaties onderstrepingstekens (_) in alle bestandsnamen.
  • Gebruik altijd het ASSIGN-trefwoord wanneer u een waarde toewijst aan een variabele. Als u Uitgebreid zoeken gebruikt, kunt u snel opzoeken waar een variabele is gemaakt als u het ASSIGN-trefwoord gebruikt. Anders krijgt u in de zoekresultaten alle locaties te zien waar de variabele voorkomt in uw script.