Play

Speelt een of meer audiobestanden af als onderdeel van de interactie.

Play kan vooraf opgenomen audiobestanden, tekst-naar-spraak (TTSGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.) of een combinatie van deze twee gebruiken. De agent kan niet horen wat door deze actie wordt gespeeld. De actie speelt de audio alleen voor de klant af. Als u wilt dat de agent en het contact de audio kunnen horen, gebruikt u de Whisper-actie.

Een veelgebruikte toepassing voor deze actie is het afspelen van een boodschap voor de beller. Bijvoorbeeld "Welkom bij Classics Incorporated" of "Dit gesprek kan worden opgenomen voor kwaliteitsdoeleinden".

U kunt ook een Play-actie gebruiken om variabelen in de actiereeks op te nemen om de beller extra informatie te geven. Door bijvoorbeeld gegevens uit een CRMGesloten Klantrelatiebeheer: externe systemen voor het beheren van contacten, verkoopkansen, supportdetails en cases.- of orderbeheersysteem te halen, kunt u met een Play-actie een bericht opstellen met updates over een order, bijvoorbeeld: "Uw recente order van {numberOfItems}artikelen voor een totaalbedrag van {orderTotal} is verzonden op {shipDate]."

Dependencies

• Play werkt niet na onAnswer tenzij de onHold-gebeurtenis is geactiveerd.
  • U kunt geen startpositie of afspeeltijd kiezen. Play speelt het audiobestand altijd vanaf het begin af. De actie speelt het hele bestand of de hele reeks af, tenzij DetectDTMF is ingeschakeld en de klant een DTMFGesloten Toetstonen die worden gegenereerd wanneer iemand op een toets van de telefoon drukt of tikt.-toon intoetst.
  • Elke reeks in de eigenschap Volgorde mag maximaal 300 tekens lang zijn. Als de af te spelen tekst langer is dan dat aantal, kunt u extra reeksen toevoegen in het veldEigenschap. Bijvoorbeeld: "%Dit is reeks één." "%Dit is reeks twee."

• Voor TSS-prompts, is een Voiceparams action vereist als u de spraak en taal die de TTS-services gebruiken, op te geven.
  • Audiobestanden moeten niet-gecomprimeerde WAV-bestanden zijn met de volgende eigenschappen:

• Bitsnelheid: 64 kbps
    • audiosamplegrootte: 8 bits
    • Kanalen: 1 (mono)
    • Audiosamplefrequentie: 8 kHz
    • Audioformaat: CCITT μ-Law

Supported Script Types

The icon for the Phone script type - an old-style phone handset with curved lines indicating sound coming out of it.

Telefoon

Comparison of Similar Actions

De volgende acties hebben vergelijkbare functies, maar met enkele belangrijke verschillen:

• Music: hiermee wordt een muziekbestand afgespeeld dat alleen het contact kan horen. U kunt kiezen uit een lijst met meegeleverde muziekbestanden. U kunt ook een begin- en eindpunt in het bestand opgeven. Biedt geen ondersteuning voor het afspelen van aangepaste audiobestanden.
  • Play: hiermee worden aangepaste audiobestanden (WAV) of TTS-prompts (tekst-naar-spraakGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.) afgespeeld. Het hele bestand wordt afgespeeld. Alleen het contact (de klant) kan het geluid horen.
  • Playlog: hiermee wordt een aangepast audiobestand WAV afgespeeld dat alleen het contact kan horen. Hierbij kunt u een begin- en eindpunt instellen. Kan geen muziekbestanden afspelen die zijn geïntegreerd in andere acties, zoals Music.
  • Reqagent: hiermee worden aangepaste audio-bestanden (WAV) of TTS-prompts (tekst-naar-spraak) afgespeeld die alleen de agent kan horen. De prompt wordt afgespeeld voordat de agent en het contact met elkaar zijn verbonden, zodat de prompt er niet toe leidt dat het contact niets hoort.
  • Whisper: hiermee worden aangepaste WAV-bestanden of TTS-prompts (tekst-naar-spraak) afgespeeld. U kunt instellen dat dit alleen hoorbaar is voor het contact, alleen voor de agent of voor beide. De prompt wordt afgespeeld nadat de agent en het contact met elkaar zijn verbonden, dus als de actie alleen voor de agent of het contact wordt afgespeeld, hoort de andere partij niets wanneer de prompt wordt afgespeeld.
  • Ziptone: hiermee wordt een toon afgespeeld voor de agent nadat het contact en de agent met elkaar zijn verbonden. De Reqagent-actie heeft een Ziptone-eigenschap waarmee een toon wordt afgespeeld voor de agent voordat het contact en de agent met elkaar zijn verbonden.

Input Properties

Deze eigenschappen definiëren gegevens die de actie gebruikt bij het uitvoeren.

Vertakking

Beschrijving

Caption

Voer een korte woordgroep in die deze actie in het script uniek identificeert. Het bijschrift verschijnt op het scriptcanvas onder het actiepictogram. The default is the action name.

Sequence

Specificeer de prompt die door de actie wordt afgespeeld. Als de prompt een audiobestand is, typt u de bestandsnaam tussen dubbele aanhalingstekens. Bijvoorbeeld, "greeting.wav".

Als u tekst-naar-spraak wilt gebruiken voor de prompt, klikt u op de drie puntjes en typt u de tekst die de TTSGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.-service moet uitspreken. Elk segment moet tussen dubbele aanhalingstekens staan en een stringverwijzingsteken bevatten om het type informatie te identificeren. Voorbeeld:

"%Your account balance is" "silence.wav"  "${accountBalance}"

Zie de pagina Manage Prompts voor meer informatie over de notatie voor prompts in deze eigenschap.

U kunt ook op het actiepictogram dubbelklikken om de Sequence Editor te gebruiken om uw prompt te maken. In de eigenschap Sequencehebben TTS-prompts een maximale lengte van 300 tekens. U kunt in de actie-eigenschappen op Editor openen klikken om de Sequence Editor te gebruiken om uw prompt te maken.

For more information about formatting prompts in this property, see the Prompts page. You can also double-click the action on the canvas to open the Sequence Editor to create your prompt.

Elke reeks in de eigenschap Volgorde mag maximaal 300 tekens lang zijn. Als de af te spelen tekst langer is dan dat aantal, kunt u extra reeksen toevoegen in het veldEigenschap. Bijvoorbeeld: "%Dit is reeks één." "%Dit is reeks twee."

Phrase

Gebruik deze eigenschap om de tekst te documenteren die in de prompt aanwezig is. Het script zelf gebruikt de tekst in deze eigenschap niet. Omdat prompts complex kunnen zijn en meerdere segmenten kunnen bevatten, kan het nuttig zijn om de volledige tekst op te nemen, zonder de opmaak die wordt vereist door de Sequence-eigenschap.

ClearDigits

Wanneer een beller een toets op de telefoon indrukt, wordt een DTMF-toetstoon gegenereerd en opgeslagen in een buffer. Met ClearDigits kunt u bepalen hoe deze actie omgaat met DTMFGesloten Toetstonen die worden gegenereerd wanneer iemand op een toets van de telefoon drukt of tikt.-tonen die zich in de buffer bevinden wanneer de actie start.

Indien deze optie is ingeschakeld, wordt de buffer leeggemaakt wanneer de actie begint. Toetsindrukken die eerder in het script zijn geregistreerd, worden niet aan deze actie doorgegeven. Als u deze optie uitschakelt, verwerkt en reageert de actie op eventuele DTMF-tonen die via de buffer aan deze actie zijn doorgegeven. Stel dit in op True om in te schakelen of False om uit te schakelen. Wanneer DTMF-tonen aan deze actie worden doorgegeven, neemt het script onmiddellijk het pad voor de OnDigit vertakkingsvoorwaarde.

Set to True to enable this option or False to disable it.

DetectDTMF

Determines whether DTMFGesloten Toetstonen die worden gegenereerd wanneer iemand op een toets van de telefoon drukt of tikt. tones are processed while the action is running. The default value is True, which means that DTMF tones are processed if the contact presses a key and the OnDigit branch of the script is triggered. If the value is set to False, DTMF tones are not processed even if the contact presses a key. For example, you might play a message at the point a contact is placed in queue which says, "An agent will be with you shortly. To leave the queue at any time, press the star key". The OnDigit branch might then offer the contact the option to leave a voicemail message.

This property does not capture DTMF tones. If you need to evaluate an entered tone, use a Captureaction after this action to assign the tone to a variable. You can then evaluate the variable's value to determine which tone was entered.

Voor deze eigenschap wordt vaak een vervangende variabele gebruikt.

Result Branch Conditions

Met Resultaatvertakkingsvoorwaarden kunt u vertakkingen maken in uw script om verschillende resultaten te behandelen wanneer de actie wordt uitgevoerd.

Voorwaarde

Beschrijving

Default

Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen niet zijn gedefinieerd.

OnDigit

Het pad dat wordt gevolgd als DetectDTMF is ingesteld op True en de beller tijdens de actie een toets op de telefoon indrukt.

Tips & Tricks

• De contactcenteragent kan het geluid van de Play-actie niet horen. Als u wilt dat het geluid zowel voor de beller als voor de agent wordt afgespeeld, gebruikt u de Whisper action.
  • Gebruik het veld Woordgroep om een toelichting of samenvatting van de tekst van de prompt toe te voegen.

Script Example

Dit voorbeeld is geen volledig script. Er is extra scriptwerk vereist om deze actie te gebruiken.

Play can be used in many different ways. In this example, the Hours of Operation profile determines whether the company is open, closed, or on holiday. If closed, one message will play. If on holiday, another message will play. If open, an agent will be requested.

Would you like to download this script?