Reqagent

ReqAgent action icon

Vraagt om een agent met een specifieke skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent om een actief contact af te handelen. U kunt een agent vragen met een specifieke bekwaamheid in de skill. U kunt ook definiëren hoe prioriteitsbeheerGesloten Een skillgebaseerde indicatie van het belang van een contact, die de aanleveringsvolgorde bepaalt. werkt voor de contacten die door deze actie worden afgehandeld.

Als er onmiddellijk een agent beschikbaar is, wordt het contact naar die agent gerouteerd. Als er geen agent beschikbaar is, wordt het contact in de wachtrij geplaatst. De OnAnswer event wordt getriggerd wanneer een agent de interactie met het contact begint.

Reqagent is het punt in het script waar het contact overgaat van de status Prequeue naar de status In wachtrij geplaatst. Als een contact in de wachtrij staat, kunt u een reeks acties definiëren die plaatsvindt terwijl het contact op een agent wacht. U kunt ook logica definiëren om specifieke scenario's af te handelen, bijvoorbeeld wanneer het contact een bepaalde tijd heeft gewacht. In het gedeelte Tips en trucs staan voorbeelden van dingen die u in een wachtpatroon kunt opnemen.

If you want to adjust the proficiency required in the specified skill based on the length of time the contact stays in the queue, add the UpdateContact action to your script. Typically, a Music action would be placed between Reqagent and UpdateContact.

Supported Script Types

The icon for a Generic script type - a rectangle with < and > symbols inside it.

The icon for the Email script type - a large @ symbol in a diamond.

The icon for the Chat script type - a chat bubble with an ellipsis inside (...), in a diamond shape.

The icon for the Phone script type - an old-style phone handset with curved lines indicating sound coming out of it.

The icon for the Voicemail script type - a symbol that looks like a cassette tape - two circles sitting on a horizontal line.

The icon for the Work Item script type-a piece of paper with one corner folded down and a bullet list on it.

The icon for the SMS script type - a smart phone with a chat bubble coming out of it.

Generiek

E-mail Chat Telefoon Voicemail Werkitem SMS

Reqagent can also be used with digitalGesloten Kanaal, contact of skill verbonden met Digital First Omnichannel. media type scripts, but it has a separate help page.

Input Properties

Deze eigenschappen definiëren gegevens die de actie gebruikt bij het uitvoeren.

U kunt variabelesubstitutie in alle eigenschappen van deze actie gebruiken.

Vertakking

Beschrijving

Caption

Wijzig het Caption naar een uniek bijschrift voor deze actie in het script. De Rapport IVR-selectiepad bevat de actienaam en het bijschrift. Beschrijvende, unieke bijschriften maken de rapporten leesbaarder en begrijpelijker.

Skill Selecteer an ACD -skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent. If you select Default, the script uses the default skill assigned to the associated point of contactGesloten Het toegangspunt dat een inbound contact gebruikt om een interactie te starten, zoals een telefoonnummer of e-mailadres.. Voor deze eigenschap wordt vaak een vervangende variabele gebruikt.
TargetAgent

Hiermee kunt u een specifieke medewerker de interacties voor deze actie laten afhandelen. Dit is handig als u bijvoorbeeld een agent hebt die expert is op een bepaald gebied.

Selecteer een agent in de vervolgkeuzelijst. U kunt in dit veld ook een variabele invoeren, zoals {AgentId}.

Als de doelagent niet beschikbaar is, zet CXone het contact in de wachtrij totdat de doelagent weer vrij is.

PriorityManagement

Hiermee kunt u aangeven hoe u wilt dat prioriteitsbeheer wordt afgehandeld voor deze actie.

De standaardinstelling is DefaultFromSkill. Dit betekent dat het script gebruikmaakt van het prioriteitsbeheer dat is gedefinieerd in de Skill die u hebt geselecteerd.

Selecteer Custom als u de prioriteitsinstellingen voor de skill wilt negeren en een andere afhandeling wilt instellen. Stel de gewenste niveaus voor deze actie in bij de velden InitialPriority, Acceleration en MaxPriority.

InitialPriority

Specificeer de startprioriteit van het contact wanneer dit het systeem binnenkomt. U hoeft dit veld alleen in te vullen als u Custom PriorityManagement hebt ingesteld voor deze actie.

Acceleration

Bepaalt hoe snel de prioriteit toeneemt voor elke minuut die het contact in de wachtrij blijft staan. De standaardwaarde is 1. De minimumwaarde is 0 en de maximale prioriteit is de waarde die in de MaxPriority-eigenschap is ingesteld.

Een voorbeeld: als InitialPriority de waarde 4 heeft en u Acceleration instelt op 1, dan neemt de prioriteit met één toe na elke minuut dat het contact nog niet aan de beurt is. Als het contact na drie minuten nog in de wachtrij staat, is de prioriteit dus opgelopen tot 7.

U kunt de InitialPriority voor de ene skill lager instellen dan voor een andere skill, maar als u de Acceleration voor die skill hoger maakt, kan de eerste skill toch andere skills in de wachtrij inhalen. Bijvoorbeeld: u stelt de InitialPriority van skill A in op 1 en de Acceleration op 5. U geeft skill B een InitialPriority van 3 en een Acceleration van 1. Aanvankelijk zal een contact voor skill B als eerste in de rij staan, omdat de klant een startprioriteit van 3 heeft, maar na één minuut zal een contact voor skill A bovenaan staan, omdat de prioriteit van skill A dan is opgelopen tot 6.

CXone combineert de bespoedigingswaarde met de tijd dat de interactie in de wachtrij heeft gestaan en de startprioriteit, volgens deze formule: Prioriteit = (Tijd * Bespoediging) + Startprioriteit.

You only need to complete this field if you are defining Custom PriorityManagement for this action.

MaxPriority

Geef de maximale prioriteit op die mogelijk is voor een contact dat gebruik maakt van deze skill. U hoeft dit veld alleen in te vullen als u Custom PriorityManagement hebt ingesteld voor deze actie.

Als een contact de maximale prioriteit bereikt, zal CXone prioriteit als enige factor gebruiken om het contact te routeren. Dit kan problemen veroorzaken als meerdere contacten allemaal tegelijkertijd maximale prioriteit bereiken.

Sequence

Hiermee kunt u het geluidssignaal aanpassen dat agents krijgen wanneer ze een nieuw contact hebben.

Het geluidssignaal kan een audiobestand zijn of een TTSGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.-prompt (tekst-naar-spraak). Het signaal kan ook een combinatie van beide zijn.

Als u alleen een audiobestand wilt gebruiken, voert u de naam van het bestand binnen dubbele aanhalingstekens in. Bijvoorbeeld "nieuwContact.wav". You can upload an audio file to Studio to use for this action. U kunt een variabele gebruiken in plaats van een specifiek audiobestand een naam te geven.

If you want to create a more complex notification, you can use the Sequence Editor in the Play action. When the prompt is finished, copy the contents from the Sequence property in the Play action into the Sequence property in this action.

Als u geen audiobestand specificeert, gebruikt de actie de standaard wachttoon. Als u geen geluidssignaal wilt gebruiken, stelt u ZipTone in op No ZipTone.

ZipTone

Bepaal wanneer u de wachttoon wilt afspelen om de agent te attenderen op een nieuw contact. De opties zijn:

• Geen ziptoon: het systeem speelt geen ziptoon af.
  • Na reeks: het systeem speelt de ziptoon af na het audiobestand dat is ingesteld in de Sequence-eigenschap.
  • Voor reeks: het systeem speelt de ziptoon af vóór het audiobestand dat is ingesteld in de Sequence-eigenschap.
ScreenPopSource

Selecteer de bron voor schermpopupsGesloten Een configureerbaar popup-venster met informatie over het contact. De popup verschijnt op het scherm van de agent na een bepaalde gebeurtenis, bijvoorbeeld wanneer de agent verbinding krijgt. die aan de agent worden weergegeven. Vul dit veld alleen in als u schermpopups wilt opnemen in deze actie. De opties zijn:

• DefaultFromSkill: gebruikt de schermpopup-instellingen voor de geselecteerde Skill. Dit is de standaardwaarde.
  • UseOnPageOpen: voert de Onpageopen action uit.
  • Aangepast: gebruikt de URL die u opgeeft in de eigenschap ScreenPopURL.
ScreenPopURL

Geef de URL op die voor de agent moet worden geopend in een schermpopupGesloten Een configureerbaar popup-venster met informatie over het contact. De popup verschijnt op het scherm van de agent na een bepaalde gebeurtenis, bijvoorbeeld wanneer de agent verbinding krijgt.. Voor deze eigenschap wordt vaak een vervangende variabele gebruikt.

De URL moet volledig zijn, inclusief http://. Bijvoorbeeld: http://www.uwdomein.com.

U kunt extra informatie aan het eind van de URL toevoegen met behulp van variabelen uit Assign actions eerder in het script. De ScreenPop-eigenschap van de Assign-actie moet op True worden ingesteld voor elke variabele die u aan de URL wilt toevoegen. U moet ook de ScreenPopURL aanpassen om de variabelen als parameters op te nemen. Gebruik de volgende notatie:

http://www.uwdomein.com?var1=waarde1&var2=waarde2

De titel van het tabblad dat in de MAX-interface wordt weergegeven, kan worden aangepast door de parameter icAgentPanelTitle= toe te voegen aan de URL.

De URL die is opgegeven in deze eigenschap opent in de standaardbrowser. De schermpopup is zichtbaar voor de agent wanneer de ACD besluit om het contact naar die agent te leiden en wijzigt de status van het contact in Routering. Wanneer u wilt dat schermpop-ups op een andere tijd tijdens een interactie worden weergegeven, kunt u de Runapp action gebruiken.

HighProficiency

Voer de maximale skillbekwaamheid in die een agent kan hebben om een contact te ontvangen vanuit deze actie. Bekwaamheidswaarden zijn hele getallen van 1 tot 20, waarbij 1 de beste en 20 de slechtste bekwaamheid aangeeft.

LowProficiency

Voer de minimale bekwaamheid in die een agent moet hebben om een contact te ontvangen vanuit deze actie. Bekwaamheidswaarden zijn hele getallen van 1 tot 20, waarbij 1 de beste en 20 de slechtste bekwaamheid aangeeft.

RoutingAttribute

Selecteer het specifieke attribuut dat u wilt gebruiken in de routeringscriteria. Bij het aanvragen van agents worden alleen agents met de opgegeven combinatie van Skill en RoutingAttribute geselecteerd om contacten aan toe te wijzen. Gebruik de UpdateContactaction als u het routeringsattribuut later in het script wilt wijzigen of verwijderen. The default option is Not Applicable. Voor deze eigenschap wordt vaak een vervangende variabele gebruikt.

Result Branch Conditions

Met Resultaatvertakkingsvoorwaarden kunt u vertakkingen maken in uw script om verschillende resultaten te behandelen wanneer de actie wordt uitgevoerd.

Voorwaarde

Beschrijving

Default

Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen niet zijn gedefinieerd.

OnError

Het pad dat wordt gevolgd als de actie niet correct wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld als er een onverwacht probleem is, zoals een slechte verbinding, syntaxfouten en HTTP-foutcodes. De ERR-variabele moet een beknopte beschrijving van het probleem bevatten.

Specific Use Case: A second Reqagent action in the script attempts to change the contact's skill. If the contact is actively routing to an agent when the skill change is attempted, it goes to the OnError branch.

Tips & Tricks

• U kunt acties na Reqagent plaatsen om een wachtstandpatroon te creëren. Een wachtstandpatroon biedt meestal de volgende mogelijkheden:

• Afspelen van prompts en muziek.

• Aangeven hoeveel personen er momenteel in de wachtrij staan.

• Aangeven van de geschatte wachttijd.

• De mogelijkheid bieden om een voicemail achter te laten.

• Uitvoeren van een blinde doorschakeling na een bepaalde tijd.

• Wijzigen van de skillbekwaamheid en andere instellingen om de pool van beschikbare agents te vergroten naarmate het contact langer moet wachten.

• Terugvallogica.

• Zodra het contact de Routering-status heeft, is de __agentID-variabele aanwezig in het script.
  • Deze actie voegt een groot aantal vooraf gedefinieerde variabelen toe aan het script. U kunt een trace uitvoeren op het script om de aanwezige variabelen weer te geven. Als u deze variabelen eerder aan uw script hebt toegevoegd, worden deze overschreven wanneer het script Reqagent bereikt.
  • U kunt bullseye-routering-routering gebruiken om de pool van beschikbare agents dynamisch te vergroten of te verkleinen. Hiervoor moet u de skillbekwaamheid, een routeringsattribuut of beide instellen in de Reqagent-actie. Gebruik vervolgens een UpdateContact-actie om de desbetreffende waarden te wijzigen wanneer aan specifieke criteria is voldaan.
  • If you use CXone WFM, review the documentation for your CXone WFM product before you set up bullseye-routering. Determine the best practices and potential forecasting impacts of using bullseye-routering with proficiency ranges, routing attributes, or both.

• If you use IEX WFM, review the Distribution Rules Guide.
    • If you use CXone WFM, review the online help.

Script Example

Dit voorbeeld is geen volledig script. Er is extra scriptwerk vereist om deze actie te gebruiken.

In this example, Begin triggers a Menu, which uses synthesized text to tell the caller to press 1 to speak to a contact center agent. If an agent is not immediately available, a loop plays music for 30 seconds, waits for five seconds, and repeats until an agent answers the call.

Sample script using these actions in order: Begin, Menu, Reqagent, Music, Wait

Would you like to download this script?