Runapp

Start aangepaste functionaliteit vanuit het script, bijvoorbeeld het starten van een formulier, webpagina of applicatie. Alle URL's met een contactpaneel als target, moeten worden geconfigureerd voor weergave in een IFrame. De Panels -instelling van agents in MAX moet de waarde On hebben. Salesforce Agent en Salesforce Agent Lightning ondersteunen deze actie.

Deze actie verzendt informatie via de Ondata-vertakking.

Een algemene toepassing van Runapp is om een standaardformulier of een aangepaste URL te openen voor agents met behulp van de ONANSWER -gebeurtenis (beheerd met de Onanswer-actie).

U kunt PAGE action gebruiken om eenvoudige HTML-pagina's voor een agent te openen in een pop-up. Page is handig voor het maken van een reeks items die verschillende vertakkingen volgen, terwijl elke keer dat u informatie verzendt met Runapp de informatie verloopt via de Ondata-vertakking.

Supported Script Types

The icon for a Generic script type - a rectangle with < and > symbols inside it.

The icon for the Email script type - a large @ symbol in a diamond.

The icon for the Chat script type - a chat bubble with an ellipsis inside (...), in a diamond shape.

The icon for the Phone script type - an old-style phone handset with curved lines indicating sound coming out of it.

The icon for the Work Item script type-a piece of paper with one corner folded down and a bullet list on it.

The icon for the SMS script type - a smart phone with a chat bubble coming out of it.

Generiek

E-mail Chat Telefoon Werkitem SMS

Comparison of Similar Actions

De volgende acties hebben vergelijkbare functies, maar met enkele belangrijke verschillen:

• Runapp: start aangepaste functionaliteit vanuit het script, bijvoorbeeld het starten van een formulier, webpagina of applicatie.
  • PopURL: opent webpagina-URL's en biedt opties voor de locatie en opmaak van de pop-ups waarin de webpagina wordt geopend.
  • Indicate : breidt de agentinterface uit met aangepaste functionaliteit, met name een pictogram waarop de agent kan klikken om de aangepaste functie te starten. Dit is vergelijkbaar met Runapp, maar met Indicate wordt het ActionType geïnitieerd door het script in plaats van de agent.

Input Properties

Deze eigenschappen definiëren gegevens die de actie gebruikt bij het uitvoeren.

Vertakking

Beschrijving

bijschrift toe

Voer een korte woordgroep in die deze actie in het script uniek identificeert. Het bijschrift verschijnt op het scriptcanvas onder het actiepictogram. The default is the action name.

AgentID

De agent-ID. U kunt een variabele gebruiken voor dit veld, zoals {agentId}.

Aan outbound skills wordt een aangepast script toegewezen, dus wanneer de Runapp wordt getriggerd in het aangepaste outbound script, wordt de Begin-actie gebruikt omdat het script al "weet" wie de agent is (degene die de outbound oproep start). Daarom werkt een schermpopup alleen indien {__agentID} wordt gebruikt als de naam van de variabele. Voor Inbound scripts "weet" het script niet wie de agent is totdat Onanswer wordt getriggerd, waarbij de Agent ID-variabele wordt ingesteld op AGENTID.

U kunt de RunApp eigenschappen-editor gebruiken om deze eigenschap te configureren door te dubbelklikken op de actie.

ActionType

• RunExeCXone wordt niet ondersteund. Dit vereist een lokaal uitvoerbaar bestand dat zich in het Windows-pad bevindt of waarvan het volledige pad is ingevoerd in het veld ActionValue. Het bestandspad moet dubbele backslashes (\\) bevatten. Bijvoorbeeld, C:\\Program Files\\CXone\\studio.exe. De meeste moderne browsers ondersteunen het uitvoeren van uitvoerbare programma's niet. Als u dit type wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat uw agents een compatibele browser gebruiken.
  • OpenURL: opent een standaard webbrowser voor de URL die is opgegeven in het veld ActionValue .
  • ShowCustomForm: hiermee start u een aangepast HTML-formulier dat is gemaakt in Studio. De gegevens van het aangepaste formulier triggeren de ONDATA -gebeurtenis in het script.

U kunt de RunApp Property-editor gebruiken voor het configureren van deze eigenschap door te dubbelklikken op de actie.

ActionValue

De waarde die nodig is voor het opgegeven ActionType. Variabelen worden in deze eigenschap gespecificeerd door de variabele tussen {accolades} te zetten.

• RunExe: de naam of het pad van een uitvoerbaar bestand in Windows. Het bestandspad moet dubbele backslashes (\\) bevatten. Bijvoorbeeld: C:\\Program Files\\MyCompany\\myApp.exe -h {ANI}.
  • OpenURL: dit moet een volledig gekwalificeerde domeinnaam en URL zijn. Querystring-parameters worden ondersteund. Bijvoorbeeld: http://www.voorbeeld.com/file.asp?ANI={ANI}. De titel van het tabblad dat in de MAX-interface wordt weergegeven, kan ook worden aangepast door de parameter icAgentPanelTitle= toe te voegen aan de URL.
  • ShowCustomForm: dit veld biedt de mogelijkheid om een aangepast HTML-formulier te maken. Alle standaard invoervelden voor formulieren kunnen worden gebruikt, zoals Input, Textarea, Password, Checkbox, Radio, Select, Button en Submit. Voeg geen <form>-tags toe.

Elk invoerveld moet een naam hebben. Velden zonder naam worden genegeerd. Voorbeeld: <input type="text" name="phone">.

Het script moet een van de onderstaande elementen bevatten om het aangepaste formulier te laten werken:

• Ondata -actie: namen en waarden worden door middel van deze actie als variabelen naar het script geretourneerd.
    • WaitForSubmit eigenschap: als deze eigenschap is opgenomen en ingesteld op True, worden de veldnamen variabelen in het script. De veldwaarden worden de inhoud van de variabelen.

Formuliervelden die meerdere waarden ondersteunen, zoals Checkbox en Select, zullen een door komma's gescheiden array bevatten.

U kunt meerdere Submit-knoppen toevoegen met dezelfde of verschillende namen, maar elke knop zorgt ervoor dat de gegevens worden verzonden en het venster wordt gesloten. Als u een knop wilt die de gegevens niet verzendt en het venster niet afsluit, gebruikt u een Button- in plaats van een Submit-element.

Gekoppelde stylesheets worden niet ondersteund, maar u kunt wel inline styles gebruiken. Bijvoorbeeld, <div style="position: absolute: left: 10px: top: 100px:">.

Javascript werkt indien er een koppeling is met een extern Javascript, maar de inhoud moet HTTPS zijn om fouten te voorkomen. Voorbeeld:

<script type="text/javascript" src="https://www.example.com/test.js"></script>

<INPUT TYPE="button" NAME="button" Value="Click" onClick="MyFunction(this.form)">

U kunt de RunApp Property Editor gebruiken voor het configureren van deze eigenschap door te dubbelklikken op de actie.

WaitForSubmit

True of False. True Betekent dat het systeem wacht op een verzendactie van de agent. Bovendien worden de veldnamen variabelen in het script, met de veldwaarden als de inhoud van de variabelen. WaitForSubmit is alleen van toepassing als het Action Type is ingesteld op ShowCustomForm. Dit werkt in combinatie met WaitTimeout. Wanneer WaitForSubmit is ingesteld op False, moet u de Ondata-actie in het script opnemen, die de veldnamen en veldwaarden als variabelen aan het script retourneert.

Bepaalt of het systeem wacht op een verzendactie van de agent. Indien ingeschakeld, wacht het systeem op de verzendactie van de agent. Veldnamen worden variabelen in het script met de veldwaarde als de waarde van de variabele. Wanneer dit is uitgeschakeld, moet u de Ondata-actie in het script opnemen, die de veldnamen en veldwaarden als variabelen aan het script retourneert. Stel dit in op True om in te schakelen of op False om uit te schakelen.

Deze optie is alleen van toepassing als de Action Type ShowCustomForm is. Dit werkt in combinatie met WaitTimeout.

WaitTimeout

Het aantal seconden waarna de OnTimeout-vertakking wordt getriggerd als Action Type is ingesteld op ShowCustomForm.

Resultaatvertakkingsvoorwaarden

Met Resultaatvertakkingsvoorwaarden kunt u vertakkingen maken in uw script om verschillende resultaten te behandelen wanneer de actie wordt uitgevoerd.

Voorwaarde

Beschrijving

Default

Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen van de actie niet zijn gedefinieerd.
Submit Het pad dat wordt gevolgd als WaitForSubmit is ingesteld op True.
Timeout Het pad dat wordt gevolgd als er gedurende het opgegeven aantal seconden geen reactie is.

OnError

Het pad dat wordt gevolgd als de actie niet correct is uitgevoerd. Als er bijvoorbeeld een onverwacht probleem is, zoals een slechte verbinding, syntaxfouten enz. De _ERR-variabele, met één onderstrepingsteken, moet een beknopte beschrijving van het probleem bevatten.

Runapp Wizard

You can also configure the action directly in the action's properties.

1. Dubbelklik op de actie Runapp om de wizard RunApp Property Editor te openen.
  2. Voer de agent-ID in voor de agent die de Runapp-actie moet ontvangen. Voor outbound scripts gebruikt u {__agentID} als naam van de variabele, voor alle andere scripts gebruikt u {AGENTID}.
  3. Selecteer het Actietype.
    VeldBeschrijving
    Run an executable program

voert een lokaal uitvoerbaar bestand uit. Deze optie maakt gebruik van een Java-plugin die alleen werkt met Internet Explorer, een webbrowser die niet wordt ondersteund door CXone. Dit vereist een lokaal uitvoerbaar bestand dat zich in het Windows-pad bevindt of waarvan het volledige pad is ingevoerd in het veld ActionValue. Het bestandspad moet dubbele backslashes (\\) bevatten. Bijvoorbeeld, C:\\Program Files\\CXone\\studio.exe. De meeste moderne browsers ondersteunen het uitvoeren van uitvoerbare programma's niet. Als u dit type wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat uw agents een compatibele browser gebruiken.

Pop open a web page

Typ de volledige URL van de webpagina in het veld Action Command. De pagina wordt geopend met de standaardbrowser op de lokale computer van de agent.

Prompt the user with a web page like form
    1. Typ de HTML-code om een formulier te genereren in het veld Action Command. U hoeft de tags <form> en </form> niet op te nemen.
    2. Klik op Preview om het formulier te bekijken.