Indicate

Breidt de agentinterface uit met aangepaste functionaliteit, met name een pictogram waarop de agent kan klikken om de aangepaste functie te starten. Deze pictogrammen in de agentinterface kunnen worden gebruikt om een script uit te voeren of te signaleren, een URL te openen of eenvoudige webformulieren te bouwen en de data ervan te verwerken.

Dubbelklik op de actie om een configuratiewizard te starten.

Dependencies

• Een indicator moet in het script worden uitgeschakeld, omdat de indicator anders in de agentinterface aanwezig blijft nadat het contact is beëindigd. Doorgaans worden er twee Indicate-acties gebruikt: één om de knop in te schakelen en één om de knop uit te schakelen.
  • Omdat de Indicate-actie zo flexibel is, moet u het script zorgvuldig programmeren en uitgebreid testen.
  • Controleer of de koppeling die met de eigenschap ImageFile wordt gebruikt, geldig is. Een niet-werkende link kan ernstige prestatieproblemen veroorzaken voor uw CXone-servers.
  • MAX gebruikt een ingebouwde set afbeeldingen voor alle indicatoren, gebaseerd op ActionType. Als u een afbeelding opgeeft met de ImageFile-eigenschap met MAX, verandert er niets aan de afbeeldingen die agents te zien krijgen.

Supported Script Types

The icon for a Generic script type - a rectangle with < and > symbols inside it.

The icon for the Email script type - a large @ symbol in a diamond.

The icon for the Chat script type - a chat bubble with an ellipsis inside (...), in a diamond shape.

The icon for the Phone script type - an old-style phone handset with curved lines indicating sound coming out of it.

The icon for the Voicemail script type - a symbol that looks like a cassette tape - two circles sitting on a horizontal line.

The icon for the Work Item script type-a piece of paper with one corner folded down and a bullet list on it.

The icon for the SMS script type - a smart phone with a chat bubble coming out of it.

The icon for the Digital script type - a computer monitor with a smartphone next to it.

Generiek

E-mail Chat Telefoon Voicemail Werkitem SMS Digitaal

Comparison of Similar Actions

De volgende acties hebben vergelijkbare functies, maar met enkele belangrijke verschillen:

• Runapp: start aangepaste functionaliteit vanuit het script, bijvoorbeeld het starten van een formulier, webpagina of applicatie.
  • PopURL: opent webpagina-URL's en biedt opties voor de locatie en opmaak van de pop-ups waarin de webpagina wordt geopend.
  • Indicate : breidt de agentinterface uit met aangepaste functionaliteit, met name een pictogram waarop de agent kan klikken om de aangepaste functie te starten. Dit is vergelijkbaar met Runapp, maar met Indicate wordt het ActionType geïnitieerd door het script in plaats van de agent.

Input Properties

Deze eigenschappen definiëren gegevens die de actie gebruikt bij het uitvoeren.

Vertakking

Beschrijving

Target

Selecteer het ontvangerstype in de vervolgkeuzelijst:Agents, Team, Skill, Everyone, Contact. The Everyone option has been deprecated.

TargetIDs

De ID van de bestemming doelwit, zoals een agent-ID of een skill-ID.

Name

Deze eigenschap is de naam of sleutel die wordt gebruikt om de waarde te identificeren. Dit kan een willekeurige naam of een willekeurig nummer zijn. Namen zijn niet hoofdlettergevoelig. If you have multiple Indicate actions in use, this name is used to track which Indicate action is turned on or off.

ImageFile

De URL van een afbeeldingsbestand in de directory van de bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren op de CXone-bestandsserver. Dit is de afbeelding waarop de agents moeten klikken. Het bestand moet een GIF, JPG of PNG zijn en de afbeelding moet 16x16 pixels groot zijn.

This property is required when using the Indicate action in Salesforce Agent or Salesforce Agent Lightning.

Warning A broken link for ImageFile can cause severe performance issues for the associated business unit. When using custom icons, it is important to verify that the link is accurate.

Tooltip

De tekst die wordt weergegeven wanneer de muisaanwijzer over het indicatorpictogram of de tekst beweegt.

State

Een vervolgkeuzelijst met de opties On en Off om te bepalen of de indicator wordt weergegeven. Meestal hebt u twee Indicate-acties met dezelfde naam nodig. Eén om de knop in te schakelen en één om de knop uit te schakelen.

ActionType
  • RunExe: start een lokaal uitvoerbaar bestand. Deze optie maakt gebruik van een Java-plug-in die alleen werkt met Internet Explorer, een webbrowser die niet wordt ondersteund door CXone. Dit vereist een lokaal uitvoerbaar bestand dat zich in het Windows-pad bevindt of waarvan het volledige pad is ingevoerd in het veld ActionValue. Het bestandspad moet dubbele backslashes (\\) bevatten. Bijvoorbeeld, C:\\Program Files\\CXone\\studio.exe. De meeste moderne browsers ondersteunen het uitvoeren van uitvoerbare programma's niet. Als u dit type wilt gebruiken, moet u ervoor zorgen dat uw agents een compatibele browser gebruiken.
  • OpenURL: opent een standaard webbrowser voor de URL die is opgegeven in het veld ActionValue .
  • SpawnScript: spawnt het script dat is opgegeven in het veld ActionValue en geeft parameters door.
  • SignalScript: signaleert het script dat is opgegeven in het veld ActionValue en geeft parameters door.
  • ShowCustomForm: hiermee start u een aangepast HTML-formulier dat is gemaakt in Studio. De vastgelegde gegevens van het aangepaste formulier triggert de ONDATA-gebeurtenis in het script.
ActionValue

De waarde die nodig is voor het opgegeven ActionType. Variabelen worden in deze eigenschap gespecificeerd door ze tussen accolades te zetten ( { } ).

• RunExe: de naam of het pad naar een uitvoerbaar bestand in Windows. Het bestandspad moet dubbele backslashes (\\) bevatten. Bijvoorbeeld, C:\\Program Files\\MyCompany\\myApp.exe -h {ANI}.
  • OpenURL : dit moet een volledig gekwalificeerde domeinnaam en URL zijn. Querystring-parameters worden ondersteund. Bijvoorbeeld, http://www.example.com/file.asp?ANI={ANI}. U kunt ook de titel aanpassen van het tabblad dat in de MAX-interface wordt geopend, door de parameter icAgentPanelTitle= toe te voegen aan de URL.
  • SpawnScript : de naam van het script dat u wilt spawnen. De naam moet het volledige pad naar het script zijn (vanuit de huidige directory van het lopende script). De script-spawnparameter SkillID is vereist. Het script kan niet spawnen zonder een ACD skill-ID.
  • SignalScript : de ID van het lopende script dat u wilt signaleren. Vaak spawnt u een gerelateerd script en kunt u {ContactID} gebruiken om het huidige script te signaleren. Gebruik {MasterID} om het bovenliggende script te signaleren, of bijvoorbeeld {SpawnID} om een onderliggend script te signaleren.
  • ShowCustomForm : dit veld biedt de mogelijkheid om een aangepast HTML-formulier te maken. Alle standaard invoervelden voor formulieren kunnen worden gebruikt, zoals Input, Textarea, Password, Checkbox, Radio, Select, Button en Submit. De <form> -tags moeten niet worden opgenomen.
    • Elk invoerveld moet een naam hebben. Velden zonder naam worden genegeerd. Voorbeeld, <input type="text" name="phone">. Namen en waarden worden als variabelen naar het script geretourneerd met behulp van de Ondata-actie. Als de Ondata-actie in het script ontbreekt, is het formulier zinloos. Formuliervelden die meerdere waarden ondersteunen, bijvoorbeeld CheckBox en Select, bevatten een door komma's gescheiden array.
    • U kunt meerdere Submit-knoppen toevoegen met dezelfde of verschillende namen, maar elke knop zorgt ervoor dat de gegevens worden verzonden en het venster wordt gesloten. Als u een knop wilt die de gegevens niet verzendt en het venster niet afsluit, gebruikt u een Button- in plaats van een Submit-element.
    • Gekoppelde stylesheets worden niet ondersteund, maar u kunt wel inline styles gebruiken. Bijvoorbeeld, <div style="position: absolute: left: 10px: top: 100px:">.
    • Javascript werkt indien er een koppeling is met een extern Javascript, maar de inhoud moet HTTPS zijn om fouten te voorkomen. Voorbeeld:

<script type="text/javascript" src="https://www.example.com/test.js"></script>
    <INPUT TYPE="button" NAME="button" Value="Click" onClick="MyFunction(this.form)">

Result Branch Conditions

Met Resultaatvertakkingsvoorwaarden kunt u vertakkingen maken in uw script om verschillende resultaten te behandelen wanneer de actie wordt uitgevoerd.

Voorwaarde

Beschrijving

Default

Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen van de actie niet zijn gedefinieerd.

OnError

Het pad dat wordt gevolgd als de actie niet correct is uitgevoerd. Als er bijvoorbeeld een onverwacht probleem is, zoals een slechte verbinding, syntaxfouten enz. De _ERR-variabele, met één onderstrepingsteken, moet een beknopte beschrijving van het probleem bevatten.

Tips and Tricks

Fieldset en Legend worden ondersteund om de formulieren leesbaarder te maken. Er kunnen inline-stijlen worden toegepast op HTML-elementen. Voorbeeld:

<fieldset>
	<legend>Gender:</legend>
	<input type="radio" name="gender" value="male"/>Male
	<input type="radio" name="gender" value="female"/>Female<br/>
</fieldset>

Script Example

Dit voorbeeld is geen volledig script. Er is extra scriptwerk vereist om deze actie te gebruiken.

This example demonstrates how to incorporate the Indicate action into a script. It includes examples of how to pass different types of data to the spawned script. An example of a spawned script is included in the downloadable ZIP file.

Download this script.