Music

De Music-actie speelt een muziekbestand af voor het contact.

Speelt een muziekbestand af voor het contact. Music wordt meestal gebruikt als muziek voor wachtstand als contacten in een wachtrij of de wachtstand staan. U kunt kiezen uit een standaardlijst met muziekbestanden. Deze actie ondersteunt geen aangepaste audiobestanden. U kunt kiezen welk deel van het bestand wordt afgespeeld en vanaf hoeveel seconden in het bestand de muziek begint te spelen.

De vooraf opgenomen muziekbestanden die beschikbaar zijn via de Music-actie zijn gelicentieerde nummers gemaakt door professionele muzikanten. De licentie van deze nummers moet periodiek worden verlengd. Het is mogelijk dat de licentie op een bestand niet verlengd kan worden. Wanneer dit gebeurt, zorgt NICE CXone voor een vervangend nummer met een vergelijkbaar genre. De vervangende muziek kan zonder problemen worden geïntegreerd in uw bestaande IVRGesloten Interactive Voice Response: een telefoonmenu waarmee bellers via telefoontoetsen en/of gesproken opdrachten keuzes kunnen maken en/of informatie kunnen invoeren.. NICE CXone brengt u vooraf op de hoogte van wijzigingen in muziekbestanden, zodat u het vervangende muziekbestand kunt beluisteren en uw selectie kunt wijzigen.

Dependencies

• Werkt niet na de gebeurtenis onAnswer, tenzij deze actie deel uitmaakt van een onHold-gebeurtenis.
  • Verbind de actie Music nooit in een lus met zichzelf. Als u de muziek wilt laten herhalen, voegt u een Wait-actie met een korte pauze (bijv. een halve seconde) toe. Verbind Music met Wait en vervolgens weer met Music.
  • De standaardbestanden beschikbaar met Music kunnen maximaal vijf minuten lang zijn.

Supported Script Types

The icon for the Phone script type - an old-style phone handset with curved lines indicating sound coming out of it.

Telefoon

Comparison of Similar Actions

De volgende acties hebben vergelijkbare functies, maar met enkele belangrijke verschillen:

• Music: hiermee wordt een muziekbestand afgespeeld dat alleen het contact kan horen. U kunt kiezen uit een lijst met meegeleverde muziekbestanden. U kunt ook een begin- en eindpunt in het bestand opgeven. Biedt geen ondersteuning voor het afspelen van aangepaste audiobestanden.
  • Play: hiermee worden aangepaste audiobestanden (WAV) of TTS-prompts (tekst-naar-spraakGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.) afgespeeld. Het hele bestand wordt afgespeeld. Alleen het contact (de klant) kan het geluid horen.
  • Playlog: hiermee wordt een aangepast audiobestand WAV afgespeeld dat alleen het contact kan horen. Hierbij kunt u een begin- en eindpunt instellen. Kan geen muziekbestanden afspelen die zijn geïntegreerd in andere acties, zoals Music.
  • Reqagent: hiermee worden aangepaste audio-bestanden (WAV) of TTS-prompts (tekst-naar-spraak) afgespeeld die alleen de agent kan horen. De prompt wordt afgespeeld voordat de agent en het contact met elkaar zijn verbonden, zodat de prompt er niet toe leidt dat het contact niets hoort.
  • Whisper: hiermee worden aangepaste WAV-bestanden of TTS-prompts (tekst-naar-spraak) afgespeeld. U kunt instellen dat dit alleen hoorbaar is voor het contact, alleen voor de agent of voor beide. De prompt wordt afgespeeld nadat de agent en het contact met elkaar zijn verbonden, dus als de actie alleen voor de agent of het contact wordt afgespeeld, hoort de andere partij niets wanneer de prompt wordt afgespeeld.
  • Ziptone: hiermee wordt een toon afgespeeld voor de agent nadat het contact en de agent met elkaar zijn verbonden. De Reqagent-actie heeft een Ziptone-eigenschap waarmee een toon wordt afgespeeld voor de agent voordat het contact en de agent met elkaar zijn verbonden.

Input Properties

Deze eigenschappen definiëren gegevens die de actie gebruikt bij het uitvoeren.

In alle eigenschappen van deze actie kunt u variabelen gebruiken.

Vertakking

Beschrijving

Caption

Voer een korte woordgroep in die deze actie in het script uniek identificeert. Het bijschrift verschijnt op het scriptcanvas onder het actiepictogram. The default is the action name.

MusicFile

Selecteer het audiobestand in de vervolgkeuzelijst. U kunt kiezen uit een selectie van 20 muziekbestanden in WAV-indeling. If you want to use a custom music or audio file, use the Playlog action. Voor deze eigenschap wordt vaak een vervangende variabele gebruikt.

Deze eigenschap moet geconfigureerd worden. Als dit veld wordt leeggelaten, kunnen er problemen veroorzaakt worden op de server.

StartOffset

Hiermee kunt u instellen dat het geselecteerde audiobestand wordt afgespeeld op een specifiek punt in plaats van vanaf het begin. Specificeer het aantal seconden na het begin van het audiobestand waar de actie moet beginnen met afspelen. Voor deze eigenschap wordt vaak een vervangende variabele gebruikt.

Als u bijvoorbeeld een lus hebt van twee Music-acties en een Wait-actie, kunt u instellen dat de eerste Music-actie wordt afgespeeld vanaf het begin van het bestand. Als u wilt dat de eerste Music-actie 30 seconden wordt afgespeeld en de tweede Music-actie het afspelen hervat op het punt waar de eerste actie is gestopt, stelt u StartOffset in op 30.

De standaardwaarde voor deze eigenschap is 0, zodat het bestand elke keer vanaf het begin wordt afgespeeld. Er is geen maximumwaarde, maar wanneer u een waarde invoert die groter is dan de lengte van het muziekbestand, speelt de actie het bestand af vanaf het begin.

SecondstoPlay

Hiermee kunt u een deel van het geselecteerde audiobestand afspelen. Voer het aantal seconden in dat u van het bestand wilt afspelen.

De standaardwaarde is 0. Dit betekent dat het muziekbestand van begin tot eind wordt afgespeeld. Als dit gebeurt, wordt voldaan aan de OnComplete vertakkingsvoorwaarde en volgt het script dat pad.

Er geldt geen maximumwaarde, maar wanneer u een waarde invoert die groter is dan de lengte van het bestand, volgt het script het OnComplete-vertakkingspad.

Er wordt aan de Default-vertakkingsvoorwaarde voldaan als SecondsToPlay is ingesteld op een waarde groter dan nul en kleiner dan de totale lengte van het bestand.

Voor deze eigenschap wordt vaak een vervangende variabele gebruikt.

InterruptMessages

Hiermee kunt u de muziek periodiek onderbreken voor een of meer korte berichten. U kunt bijvoorbeeld contacten bedanken voor het wachten of ze herinneren aan de selfservice-opties die beschikbaar zijn op uw website.

Voer de naam in van het berichtbestand, gevolgd door het aantal seconden van het MusicFile dat na het bericht moet worden afgespeeld. Als u meerdere berichten wilt afspelen, vermeldt u ze allemaal. Gebruik voor dit veld deze syntax: <NameOfFile.wav>;<SecondsToPlay>. Voorbeeld:

Thanks.wav;20 HelpYourSelf.wav;20 Reminder.wav;20

Deze methode werkt, maar brengt enkele risico's met zich mee. Als een van de audiobestanden die u gebruikt bijvoorbeeld opnieuw opgenomen is en nu langer is dan het originele bestand, dan kan het zijn dat er een bericht wordt afgespeeld voordat de vorige verloopt. Bij voorkeur implementeert u onderbrekingsberichten door Music-acties af te wisselen met Play of Playlog-acties die zorgen voor de berichten of prompts.

You can record your messages using a third-party application and upload it to CXone.

RepeatIndex

Stel deze eigenschap in op het aantal keren dat de InterruptMessages moeten worden herhaald. Als u geen interruptbericht hebt geconfigureerd, kunt u deze eigenschap weglaten.

DetectDTMF

Determines whether DTMFGesloten Toetstonen die worden gegenereerd wanneer iemand op een toets van de telefoon drukt of tikt. tones are processed while the action is running. The default value is True, which means that DTMF tones are processed if the contact presses a key and the OnDigit branch of the script is triggered. If the value is set to False, DTMF tones are not processed even if the contact presses a key. For example, you might play a message at the point a contact is placed in queue which says, "An agent will be with you shortly. To leave the queue at any time, press the star key". The OnDigit branch might then offer the contact the option to leave a voicemail message.

This property does not capture DTMF tones. If you need to evaluate an entered tone, use a Captureaction after this action to assign the tone to a variable. You can then evaluate the variable's value to determine which tone was entered.

Voor deze eigenschap wordt vaak een vervangende variabele gebruikt.

ClearDigits

Wanneer een beller een toets op de telefoon indrukt, wordt een DTMF-toetstoon gegenereerd en opgeslagen in een buffer. Met ClearDigits kunt u bepalen hoe deze actie omgaat met DTMFGesloten Toetstonen die worden gegenereerd wanneer iemand op een toets van de telefoon drukt of tikt.-tonen die zich in de buffer bevinden wanneer de actie start.

Indien deze optie is ingeschakeld, wordt de buffer leeggemaakt wanneer de actie begint. Toetsindrukken die eerder in het script zijn geregistreerd, worden niet aan deze actie doorgegeven. Als u deze optie uitschakelt, verwerkt en reageert de actie op eventuele DTMF-tonen die via de buffer aan deze actie zijn doorgegeven. Stel dit in op True om in te schakelen of False om uit te schakelen. Wanneer DTMF-tonen aan deze actie worden doorgegeven, neemt het script onmiddellijk het pad voor de OnDigit vertakkingsvoorwaarde.

Set to True to enable this option or False to disable it.

Result Branch Conditions

Met Resultaatvertakkingsvoorwaarden kunt u vertakkingen maken in uw script om verschillende resultaten te behandelen wanneer de actie wordt uitgevoerd.

Voorwaarde

Beschrijving

Default

Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen niet zijn gedefinieerd.

For Music, this branch is also taken when SecondsToPlay is set to anything greater than zero and less than the total length of the selected MusicFile.

OnComplete

Het pad dat wordt gevolgd wanneer het geselecteerde audiobestand van begin tot eind wordt afgespeeld. Dit kan ook gebeuren wanneer SecondsToPlay is ingesteld op 0 of wanneer deze is ingesteld op een waarde die groter is dan de lengte van het bestand.

OnPaused

Deze vertakkingsvoorwaarde wordt momenteel niet gebruikt.

OnDigit

Het pad dat wordt gevolgd als DetectDTMF is ingesteld op True en de beller tijdens de actie een toets op de telefoon indrukt.

Script Example

Dit voorbeeld is geen volledig script. Er is extra scriptwerk vereist om deze actie te gebruiken.

In this partial script example, music is played while the contact waits for an agent to take the call. After music plays for the period established in the SecondstoPlay property, the Wait action introduces a pause before the music resumes. The Music action has been renamed, using the Caption property, to indicate the WAV file specified in the MusicFile property (CruisingJazz.wav).

You could alternatively use the Playlog action instead of the Wait action, as described previously.

Would you like to download this example?