Skills aanpassen

Schermpopups configureren

Vereiste machtigingen: Skills Bewerken

Wanneer u een skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent maakt in het platform, verschijnt het gedeelte Schermpopups als onderdeel van de configuratiewizard. Schermpopups worden getriggerd door specifieke acties of gebeurtenissen. U kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om informatie aan de agent te geven of om een aparte applicatie te openen. Houd er rekening mee dat schermpop-ups alleen worden ondersteund in Agent.

De onderstaande stappen beschrijven hoe u schermpopups in het platform kunt configureren. U moet de schermpopups ook in uw scripts voor contactroutering inbouwen met behulp van specifieke Studio-acties.

Schermpopups worden geconfigureerd tijdens het maken of bewerken van een skill. In deze taak gaan we ervan uit dat u daarmee al bent begonnen.

1. Schakel de optie Schermpopups gebruiken in.
  2. Als u standaard schermpopups wilt gebruiken, kunt u de overige stappen in deze taak overslaan.
  3. Als u aangepaste schermpopups wilt gebruiken om naar een applicatie of een webpagina te linken, selecteert u de optie Aangepaste schermpopups. Doe het volgende:
    1. Selecteer Applicatie of Webpagina.
    2. In het tekstveld voert u het volledige pad naar het uitvoerbare bestand in als u Applicatie hebt geselecteerd. Als u Webpagina hebt geselecteerd, moet u de volledige URL invoeren.
    3. De titel van het tabblad dat in de MAX-interface wordt weergegeven, kan worden aangepast door de parameter icAgentPanelTitle= toe te voegen aan de URL.

Prioriteitsbeheer in de wachtrij configureren

Vereiste machtigingen: Skills Bewerken

U kunt de basisprioriteitGesloten Een skillgebaseerde indicatie van het belang van een contact, die de aanleveringsvolgorde bepaalt. van een nieuw contact in uw ACD-skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent opgeven en bepalen hoe die prioriteit in de loop van de tijd in de wachtrij verandert.

1. Klik op de app-kiezer en selecteer ACD.

2. Ga naar Contactinstellingen > ACD-skills.

3. Klik op de inbound ACD-skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent die u wilt bewerken.

4. Klik op Bewerken.

5. Stel de Startprioriteit, de Bespoediging en de Maximumprioriteitin. Als u een Personal Connection-skill aan het maken bent waarvoor de functie Prioriteitsblending is ingeschakeld, moet u in plaats hiervan de opties Startprioriteit, Startprioriteit voor prioriteitsrecords en Prioriteit voor opnieuw geplande records instellen.

Als u een e-mailskill maakt waarvoor e-mailparkeren is ingeschakeld, wordt de prioriteit van een e-mailinteractie telkens met 1 verhoogd wanneer een agent de interactie uit de parkeerstand haalt, zelfs als Bespoediging en Maximumprioriteit beide zijn ingesteld op 0.

6. Om de prioriteit van de skill ten opzichte van andere skills te testen: Prioriteiten van skills vergelijken.
  7. Klik op Gereed.

Prioriteiten van skills vergelijken

Vereiste machtigingen: Skills Bewerken

U gebruikt de tool voor prioriteitsvergelijking om snel te zien hoe de prioriteiten van contacten in bepaalde skills zich in de loop van de tijd tot elkaar verhouden.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Contactinstellingen > ACD-skills.

3. Klik op de skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent die u met andere skills wilt vergelijken.

Als u voor een Personal Connection-skill geen Prioriteitsblending hebt ingeschakeld toen u de skill aanmaakte, kunt u dit nu niet meer veranderen. U moet dan een nieuwe PC-skill maken met Prioriteitsblending om de prioriteit ervan te kunnen vergelijken met die van andere skills. Prioriteitsblending is niet beschikbaar als u dynamische levering hebt ingeschakeld.

4. Klik in het tabblad Details op Bewerken.

5. Klik in het gedeelte Skills om te vergelijken op +.

6. Vind een skill die u wilt vergelijken met de skill die u aan het bewerken bent. Selecteer de skill en klik op >.

7. Ga door met het toevoegen van skills totdat alle skills die u wilt vergelijken in de lijst Geselecteerd staan. U hoeft de skill die u bewerkt niet toe te voegen; deze verschijnt automatisch in het diagram.

8. Klik op Gereed.
  9. Als u een van de door u geselecteerde skills wilt verwijderen, klikt u op het X-pictogram.

10. Gebruik de velden Periode en Tijdsinterval voor het instellen van de periode die het diagram moet bestrijken en het intervalGesloten Een periode tussen twee punten, limieten of gebeurtenissen (bijvoorbeeld datums of tijdstippen) waarmee u nieuwe punten in het diagram wilt markeren.

11. Klik op Vergelijken.

12. Terwijl u de lijngrafiek bekijkt, kunt u de Vergelijkingsopties en de prioriteitsoptiesGesloten Een skillgebaseerde indicatie van het belang van een contact, die de aanleveringsvolgorde bepaalt. voor de geopende skill aanpassen of de skill met andere skills vergelijken. Zo nodig kunt u de grafiek opnieuw genereren.
  13. Als u klaar bent, klikt u op Gereed.

Tags configureren

Vereiste machtigingen: Skills Bewerken, Tags Maken

Als uw agents labels aan interacties mogen toewijzen ten behoeve van de rapportage, dan kunt u tags maken en toewijzen aan de skill.

1. Als u dit nog niet hebt gedaan, moet u eerst tags maken.
    1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Contactinstellingen > Tags.

3. Klik op Nieuwe maken.
    4. Voer een Naam in voor de tag.
    5. Klik op Tag maken.
  2. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

3. Ga naar Contactinstellingen > ACD-skills.

4. Open de skill die u wilt bewerken.
  5. Klik op het tabblad Tags.
  6. Selecteer de selectievakjes naast de tags die u wilt toevoegen.
  7. Klik op Tags toevoegen.

Nawerk configureren

Vereiste machtigingen: Skills Bewerken, Tags Maken

Als u dispositiesGesloten Resultaat dat wordt toegewezen door de agent of het systeem aan het einde van een spraakinteractie (dispositie) of digitale (status)interactie. wilt configureren die agents op interacties kunnen toepassen, of als u tijd wilt reserveren voor agents om aantekeningen te maken voordat ze verder gaan met het volgende contact, configureer dan nawerkGesloten Toestand waarin een agent het werk afrondt na afloop van een interactie; ook wel ACW (after call work) of wrap-up genoemd voor de skill. U kunt verschillende nawerkworkflows voor inbound en outbound oproepen configureren, maar houd er rekening mee dat dit de ervaring van agents na een vergadergesprek beïnvloedt:

• Wanneer de agent het vergadergedeelte van de interactie beëindigt, wordt de inbound nawerkworkflow getriggerd.
  • Wanneer het inbound gedeelte van de interactie wordt beëindigd door de agent of het contact, wordt de outbound nawerkworkflow getriggerd.
  • Wanneer het outbound gedeelte van de interactie wordt beëindigd door de agent of het contact, wordt de inbound nawerkworkflow getriggerd.
  1. Als u dit nog niet hebt gedaan, moet u eerst een niet-beschikbaarheidscode maken voor het nawerk.

2. Als u voor het nawerk gebruik wilt maken van disposities en u nog geen disposities hebt gemaakt, moet u eerst de disposities maken die uw agents moeten kunnen toepassen op interacties.

3. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

4. Ga naar Contactinstellingen > ACD-skills.

5. Klik op een skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent om die te openen.
  6. Klik op het tabblad Nawerk.

7. Selecteer het type nawerk dat u op de skill wilt toepassen: Automatisch nawerk, Dispositie of Geen. Het kan zijn dat deze 3 opties niet allemaal beschikbaar zijn voor elk skilltype.

8. Als u Automatisch nawerk selecteert, moet u een niet-beschikbaarheidscode kiezen uit de vervolgkeuzelijst Status en een Tijdslimiet in seconden instellen.

9. Als u Dispositie selecteert, moet u een niet-beschikbaarheidscode selecteren uit de vervolgkeuzelijst Status en een Tijdslimiet in seconden instellen. Als u disposities verplicht wilt stellen in plaats van een Tijdslimiet in te stellen, selecteert u de optie Vereist. Schakel de selectievakjes in naast alle disposities die u wilt toevoegen uit de tabel Selecteer disposities voor gebruik met deze skill. Klik op Toevoegen.

10. Als u wilt dat chatcontacten een bedankpagina te zien krijgen na een chat-interactie, kunt u een bedankpagina configureren voor het nawerk van chatskills.
  11. Klik op Opslaan.