Disposities beheren

Voer de volgende stappen in de opgegeven volgorde uit om dispositiesGesloten Resultaat dat wordt toegewezen door de agent of het systeem aan het einde van een spraakinteractie (dispositie) of digitale (status)interactie. in te stellen. Agents kunnen disposities op een klantinteractie toepassen als onderdeel van hun nawerkGesloten Toestand waarin een agent het werk afrondt na afloop van een interactie; ook wel ACW (after call work) of wrap-up genoemd of als previewdispositie. Een previewdispositie is een dispositie die agents op een contact kunnen toepassen vóórdat ze het contact accepteren of weigeren. Voordat u disposities kunt instellen, moet u minimaal één skill en één niet-beschikbaarheidscode hebben gemaakt. Disposities worden toegewezen aan skillsGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent. Ze worden gekoppeld aan een niet-beschikbaarheidsstatus voor agents na het afhandelen van een contact.

Disposities configureren voor nawerk

Vereiste machtigingen: Disposities Maken, Skills Bewerken

Disposities voor nawerk maken

1. Klik op de app-kiezer en selecteer ACD.
  2. Ga naar Contactinstellingen > Disposities.
  3. Klik op Nieuwe maken.
  4. Voer een Naam in voor de dispositie.
  5. Selecteer een Classificatie. Dit geeft aan wat het basistype van de interactie is. Classificaties worden gebruikt voor rapportagedoeleinden.

De overige velden worden ingevuld op basis van het classificatietype. U kunt deze velden niet handmatig bewerken. De velden zijn alleen ter informatie, zodat u kunt zien welke instellingen horen bij de door u gekozen classificatie.

6. Klik op Dispositie maken.

Ga door met het maken van disposities die u beschikbaar wilt stellen voor agents om toe te passen op interacties.

Disposities voor nawerk toewijzen aan skills

1. Als u nog geen niet-beschikbaarheidscode specifiek voor nawerk hebt gemaakt, maak er dan nu een.

1. Klik op de app-kiezer en selecteer ACD.
    2. Ga naar ACD-instellingen > Niet-beschikbaarheidscodes.
    3. Klik op Nieuwe maken.
    4. Typ de naam van de code in het veld Naam voor niet-beschikbaarheidscode.
    5. Selecteer Nawerk.
    6. Als u de standaardperiode (120 minuten) wilt veranderen die een agent in een niet-beschikbaarheidsstatus kan doorbrengen voordat de status automatisch wordt aangepast, voert u het gewenste aantal minuten in bij Agent-timeout (min.).
    7. Klik op Niet-beschikbaarheidscode maken.
  2. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  3. Ga naar Contactinstellingen > ACD-skills.
  4. Klik op de ACD- skill die u wilt bewerken.
  5. Klik op Nawerk.

6. Selecteer Dispositie als het Nawerktype.

7. Configureer de instellingen voor de Dispositie.
  8. Selecteer in de tabel Selecteer disposities voor gebruik met deze skill alle disposities die u aan deze skill wilt toewijzen.

9. Klik op Toevoegen.

10. Klik op Opslaan.

Previewdisposities configureren

Vereiste machtigingen: Disposities Maken, Skills Bewerken

Previewdisposities verschijnen wanneer een interactie aan een agent wordt aangeboden. Agents kunnen interacties accepteren of weigeren door een previewdispositie te selecteren die ze op het contact willen toepassen zonder de interactie aan te nemen.

Previewdisposities maken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Contactinstellingen > Disposities.
  3. Klik op Nieuwe maken.
  4. Geef de dispositie een beschrijvende Dispositienaam.

5. Schakel het selectievakje Previewdispositie in.

6. Selecteer een Classificatie. Dit geeft aan wat het basistype van de interactie is. Classificaties worden gebruikt voor rapportagedoeleinden.

7. Klik op Dispositie maken.

Ga door met het maken van andere previewdisposities die u beschikbaar wilt stellen voor agents om toe te passen op interacties.

Previewdisposities toewijzen aan skills

1. Als u er nog geen hebt, moet u een niet-beschikbaarheidscode maken die u aan de agent kunt toewijzen tijdens het nawerk.

1. Klik op de app-kiezer en selecteer ACD.
    2. Ga naar ACD-instellingen > Niet-beschikbaarheidscodes.
    3. Klik op Nieuwe maken.
    4. Typ de naam van de code in het veld Naam voor niet-beschikbaarheidscode.
    5. Selecteer Nawerk.
    6. Als u de standaardperiode (120 minuten) wilt veranderen die een agent in een niet-beschikbaarheidsstatus kan doorbrengen voordat de status automatisch wordt aangepast, voert u het gewenste aantal minuten in bij Agent-timeout (min.).
    7. Klik op Niet-beschikbaarheidscode maken.

2. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  3. Ga naar Contactinstellingen > ACD-skills.
  4. Klik op Nawerk.
  5. Selecteer Dispositie als het Nawerktype.
  6. Configureer de instellingen voor de Dispositie.
  7. Klik op het tabblad Preview onder Aan deze skill toegewezen disposities.
  8. Selecteer in de lijst 'Selecteer disposities voor gebruik met deze skill' alle previewdisposities die u voor deze ACD-skill wilt inschakelen en klik op Toevoegen.
  9. Klik op Opslaan.