Niet-beschikbaarheidscodes configureren

Het CXone-systeem bevat standaard niet-beschikbaarheidscodes, die de agents moeten gebruiken wanneer ze hun bureau verlaten. U kunt daarnaast extra, aangepaste niet-beschikbaarheidscodes instellen die uw agents kunnen gebruiken. Aangepaste niet-beschikbaarheidscodes kunnen helpen om nauwkeurig te registreren hoe de agents hun tijd doorbrengen. Om aangepaste niet-beschikbaarheidscodes te configureren, moet u eerst een niet-beschikbaarheidscode maken en de code vervolgens toewijzen aan de teams die deze code moeten kunnen gebruiken.

Niet-beschikbaarheidscodes maken

Vereiste machtigingen: Niet-beschikbaarheidscodes Maken

U kunt een willekeurig aantal niet-beschikbaarheidsstatussen instellen, bijvoorbeeld voor trainingen, nawerk na een interactie of andere situaties waarin een agent geen contacten kan afhandelen. Wanneer u een nieuwe niet-beschikbaarheidscode maakt, moet u de velden in het venster Niet-beschikbaarheidscode invullen.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar ACD-instellingen > Niet-beschikbaarheidscodes.
  3. Klik op Nieuwe maken.
  4. Typ de naam van de code in het veld Naam voor niet-beschikbaarheidscode.
  5. Configureer andere eigenschappen van de niet-beschikbaarheidscode op deze pagina.
  6. Klik op Niet-beschikbaarheidscode maken.

Wanneer u een nieuwe niet-beschikbaarheidscode hebt gemaakt, is deze automatisch actief en klaar om toegepast te worden op een team (zie het volgende gedeelte).

Niet-beschikbaarheidscodes toewijzen aan teams

Vereiste machtigingen: Niet-beschikbaarheidscodes Bewerken

Als u een niet-beschikbaarheidscode toewijst aan een team, kunnen de agents in het team gebruikmaken van deze code. De volgende stappen beschrijven hoe u een niet-beschikbaarheidscode aan een team toewijst via de instellingen van de niet-beschikbaarheidscode. U kunt een niet-beschikbaarheidscode ook aan een team toewijzen via de instellingen van het team. CXone ondersteunt beide methoden voor een optimale gebruikerservaring, hoewel beide methoden hetzelfde resultaat hebben.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar ACD-instellingen > Niet-beschikbaarheidscodes. Als u zojuist een aangepaste niet-beschikbaarheidscode hebt gemaakt, is de code waarschijnlijk al geopend en kunt u de volgende stap overslaan.
  3. Klik op een niet-beschikbaarheidscode om deze te openen.
  4. Klik op het tabblad Teams.

5. Selecteer in het gedeelte Teams toevoegen de selectievakjes naast de teams waaraan u de code wilt toewijzen. Klik op Teams toevoegen om de geselecteerde teams te verplaatsen naar het gedeelte Toegewezen teams. Alle teams die u aan de niet-beschikbaarheidscode toevoegt, worden onmiddellijk zichtbaar op alle plaatsen waar de niet-beschikbaarheidscode wordt geselecteerd.
  6. U kunt dezelfde methode ook gebruiken om niet-beschikbaarheidscodes van het gedeelte Toegewezen teams weer terug te brengen naar het gedeelte Teams toevoegen. Als u dit doet, kunnen agents in de teruggebrachte teams de niet-beschikbaarheidscode niet langer gebruiken.