Chatfuncties configureren

U kunt uw chat aanpassen met verschillende functies om zowel de gebruikerservaring van de klant als die van de agent te verbeteren. Veel van deze functies kunnen worden ingeschakeld en aangepast als onderdeel van een chatskill. U kunt ook het onderwerp Chat configureren raadplegen voor meer informatie over het configureren van uw chatkanaal. CXone

Een bedankpagina na afloop van de chat instellen

Vereiste machtigingen: Skills Bewerken

Op het tabblad Nawerk van een chatskill kunt u instellen dat het contact een bedankpagina te zien krijgt wanneer de chatsessie is afgelopen. Deze pagina kan optioneel de transcriptie van het chatgesprek of een link naar een webpagina bevatten. U kunt ook disposities configureren die de agent na afloop op de chat-interactie kan toepassen.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Contactinstellingen > ACD-skills.
  3. Klik op een chatskillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent om deze te selecteren en te openen.

4. Klik op het tabblad Nawerk.

5. Selecteer de optie Bedankpagina weergeven. Wanneer u deze optie selecteert, verschijnt er een tekstveld.

6. Typ de tekst voor de bedankpagina in het tekstvak onder Bedankpagina weergeven. Als u een link aan het bericht wilt toevoegen, klikt u op Link invoegen. Specificeer de Weergavetekst en de URL voor de link en klik op Gereed.

7. Als u wilt dat het contact een transcriptie van de chat kan krijgen, selecteer dan de optie Transcriptie beschikbaar maken en typ een Afzender-mailadres.
  8. Als u wilt, kunt u een link naar een andere webpagina toevoegen met behulp van de optie Popup-URL op bedankpagina. Typ de URL van de webpagina in het veld URL voor bedankpagina.
  9. Selecteer desgewenst Dispositie als u disposities wilt configureren. U kunt bestaande disposities toevoegen of zelf een dispositie maken.
  10. Klik op Opslaan.

Het maximum aantal gelijktijdige chats wijzigen

U kunt opgeven hoeveel chats een agent maximaal tegelijk kan afhandelen:

• Op het niveau van individuele gebruikers
  • Op teamniveau
  • Op beide niveaus

Instellingen op teamniveau zijn van toepassing op alle leden van het team. Als u in een gebruikersprofiel een ander maximum configureert, heeft de gebruikersinstelling prioriteit. Zo hebt u misschien een groot team waarvoor het maximum aantal gelijktijdige chats op 3 is ingesteld. Enkele ervaren agents in dat team kunnen echter meer afhandelen, dus in hun gebruikersprofiel kunt u een limiet van 5 instellen. Het minimum aantal gelijktijdige chats dat u kunt instellen, is 1 en het maximum is 12.

Als uw bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren is geconfigureerd voor singlechannel afhandeling en u een agent toewijst aan skills voor verschillende kanalen, kan die agent slechts één interactie per kanaal tegelijk afhandelen. U wijst bijvoorbeeld een agent toe aan inbound telefoon-, chat- en e-mailskills. De agent kan één chat, één e-mail OF één telefoongesprek afhandelen. Hierbij maakt het niet uit of u het maximum aantal gelijktijdige chats van de agent op een hogere waarde dan 1 instelt. Als de agent alleen aan een chatskill is toegewezen, gelden echter de instellingen voor het maximum aantal gelijktijdige chats.

Als u wilt dat agents meerdere kanalen en meerdere interacties per kanaal kunnen afhandelen, is deze functionaliteit beschikbaar via dynamische levering.

Het maximum aantal gelijktijdige chats wijzigen voor een team

Vereiste machtigingen: Teams Bewerken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.
  2. Klik op Teams.
  3. Vind het team dat u wilt bewerken. Klik ergens in de rij om het bijbehorende teamprofiel te openen.

4. Klik op het tabblad Contactinstellingen.
  5. Klik op Bewerken.
  6. Typ bij Standaardinstellingen voor team in het veld Gelijktijdige chats een getal tussen 1 en 12.
  7. U kunt de standaardinstelling van het team opheffen voor een individuele gebruiker door in de keuzelijst Gelijktijdige chats onder de gebruiker te klikken en de optie Aangepast te selecteren. Typ vervolgens een getal tussen 1 en 12, dat alleen voor deze gebruiker geldt.
  8. Klik op Gereed.

Het maximum aantal gelijktijdige chats wijzigen voor een gebruiker

Vereiste machtigingen: Gebruikers Bewerken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.
  2. Klik op Gebruikers.
  3. Gebruik de paginalinks onder aan de tabel, of de zoekfunctie bovenaan, om de gebruiker te vinden die u wilt bewerken. Klik vervolgens ergens in de rij om het gebruikersprofiel te openen.
  4. Klik op het tabblad Contactinstellingen.
  5. Klik op Bewerken.
  6. Ga omlaag naar het gedeelte Contactafhandeling en selecteer Aangepast in de keuzelijst Gelijktijdige chats. Als u deze waarde op Standaard laat staan, dan is de instelling voor het team ook van toepassing op de agent. Als de agent eerder een aangepaste instelling had en u nu de standaardinstelling van het team wilt laten gelden, verandert u de waarde van Aangepast in Standaard.
  7. Typ in het veld onder de vervolgkeuzelijst een getal tussen 1 en 12. Deze waarde komt in de plaats van de standaardinstelling op teamniveau.
  8. Klik op Gereed.