Scripts beheren

Deze pagina bevat informatie over taken die u soms moet uitvoeren wanneer u met scripts werkt. Behalve de taken die op deze pagina worden beschreven, kunt u uit te voeren scripts plannen op de pagina Scriptplanningen in CXone.

Eigenschappen van een script weergeven

Vereiste machtigingen: Studio-scripts weergeven

Het scripttabblad Eigenschappen bevat informatie over het huidige script. Via dit tabblad kunt u: het mediatype van een script wijzigen, een gesimuleerde inbound interactie voor een test configureren, of variabele redigeren configureren.

1. Open een script in Studio.
  2. Klik in de witte ruimte op de canvaswerkruimte om te controleren of er geen acties zijn geselecteerd.
  3. Klik op het tabblad Eigenschappen om informatie over het script weer te geven.

De geschiedenis van een script weergeven

Vereiste machtigingen: Studio-scripts weergeven

Het aantal eerdere versies van een script dat door Studio wordt bewaard, kan worden ingesteld door een CXone-beheerder.

1. Klik in Studio op het tabblad Browse.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een script en klik op History
  3. Klik op de versie die u wilt bekijken. Als scriptvergrendeling is ingeschakeld in Studio, wordt de eerdere versie van het script geopend in de modus Alleen-lezen.

Het mediatype van een script wijzigen

Het mediatype bepaalt het type interactie dat het script kan behandelen.

Vereiste machtigingen: Studio-scripts maken/bewerken

1. Open een script in Studio.
  2. Klik in een lege ruimte op het scriptcanvas om te garanderen dat er geen acties zijn geselecteerd.
  3. Klik op het tabblad Eigenschappen op de vervolgkeuzelijst naast de eigenschap MediaType en selecteer een nieuw mediatype voor het script.
  4. Sla het script op.

Een script in productie nemen

Vereiste machtigingen: Contactpunten bewerken

Wanneer een script volledig is getest en klaar is om in gebruik te worden genomen in CXone, kunt u het in productie nemen. Daarvoor moet u het script toewijzen aan een contactpuntGesloten Het toegangspunt dat een inbound contact gebruikt om een interactie te starten, zoals een telefoonnummer of e-mailadres. in CXone ACD.

Als u verschillende naamgevingsconventies gebruikt voor scripts die in ontwikkeling of in productie zijn, kunnen uzelf en andere scriptbouwers in uw organisatie gemakkelijk zien welke scripts klaar zijn om te gebruiken. De naamgevingsconventie bepaalt niet automatisch welke scripts door CXone moeten worden gebruikt.

Wijs scripts alleen toe aan contactpunten als u zeker weet dat ze volledig getest en gereed voor productie zijn. Als u een script in productie neemt dat nog niet klaar is, kan dit ertoe leiden dat klanten niet worden gerouteerd naar het geselecteerde contactpunt.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Contact SettingsPoint of Contact.

3. Klik op het contactpunt waaraan u een script wilt toewijzen.
  4. Klik op Edit.
  5. Selecteer het Script dat dit contactpunt moet gebruiken.
  6. Klik op Done.

Scripts vergelijken

Vereiste machtigingen: Studio-scripts weergeven

U kunt twee scripts vergelijken voor wat betreft hun labels, parameters, vertakkingen of posities. Het tabblad Zoekresultaten toont de verschillen en overeenkomsten tussen de geselecteerde scripts.

1. Open beide scripts die u wilt vergelijken. Vergeet niet om eerst eventuele nieuwe wijzigingen op te slaan.
  2. Klik op Edit > Compare om het venster Compare Scripts te openen.
  3. Selecteer een script in het veld Left en het andere script in het veld Right. Let op welk script u selecteert, want alle scripts die momenteel in Studio geopend zijn, worden in deze vervolgkeuzelijsten weergegeven.
  4. De secties General Options en Compare Settings configureren. In deze gedeelten kunt u bepalen welke elementen van de scripts u wilt vergelijken. Het Positie-element verwijst naar de positie van de actie op de X- en Y-as in het canvas.

5. Klik op Compare. De resultaten worden weergegeven in het tabblad Zoekresultaten. Als het tabblad Resultaten zoeken niet geopend is, klikt u in het menu op View > Find Results.

Variabelen in trace- en logboekbestanden redigeren

Vereiste machtigingen: Studio-scripts maken/bewerken

Door variabelen te redigeren kunt u de waarden van variabelen verwijderen uit traces en logboeken die worden gegenereerd door een script. U kunt variabelen en objecten redigeren.

Het redigeren van variabelen wordt op scriptniveau geconfigureerd in het veld VariableRedaction van de eigenschappen van een script. De geredigeerde waarden worden vervangen door een reeks X-tekens. De lengte van de waarde van de variabele bepaalt hoeveel X-tekens worden gebruikt. Een woord van vijf letters wordt vervangen door vijf X'en. Gedeeltelijke redactie van variabelen, zoals een deel van een creditcardnummer, wordt niet ondersteund.

Variabeleredactie vindt plaats op scriptniveau. Het is geen erfelijke eigenschap. Als een geredigeerde variabele wordt doorgegeven aan andere scripts, bijvoorbeeld met een RunScript of RunSub-actie, wordt die variabele niet automatisch geredigeerd in de volgende scripts. Als u wilt dat een variabele altijd wordt geredigeerd, moet u variabeleredactie configureren in alle scripts waaraan de variabele kan worden doorgegeven.

Variabelen die in overige scripts worden doorgegeven, hebben een globale scope. Om deze te redigeren, moet u een global: opnemen vóór de naam van de variabele om er zeker van te zijn dat deze wordt geredigeerd.

1. Klik in Studio op het scriptcanvas om er zeker van te zijn dat er niets is geselecteerd.
  2. Klik op het tabblad Properties.
  3. Klik op de drie puntjes naast het veld VariableRedaction om de String-verzamelingseditor te openen.
  4. Voer de namen in van de variabelen die u wilt redigeren. Deze namen moeten overeenkomen met variabelen die zijn gemaakt met Assign-acties in het script.
  5. Klik op OK.

Scriptvergrendeling configureren

Beveiligingsprofiel: Contactafhandeling > ACD > Toegang tot Central-scripts Weergeven, Bewerken

Studio kan scripts vergrendelen wanneer ze zijn geopend door een gebruiker. Zo verhindert u dat meerdere gebruikers tegelijk wijzigingen aanbrengen in hetzelfde script en er daardoor problemen ontstaan. Een CXone-beheerder kan instellen dat Studio scriptvergrendeling toestaat.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar ACD ConfigurationBusiness Units.
  3. Klik op Allow Script Locking.
  4. Selecteer het Default Behavior dat Studio moet vertonen wanneer een script wordt geopend.

5. Klik op Done.

Instellen hoeveel scriptversies in de geschiedenis worden bewaard

Beveiligingsprofiel: Contactafhandeling > ACD > Toegang tot Central-scripts > Bewerken

Studio bewaart eerdere versies van alle scripts. U kunt instellen hoeveel versies van een script worden bewaard in de geschiedenis. Dit bepaalt hoe ver u terug kunt gaan als uw wilt terugkeren naar een eerdere versie van een script.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar ACD ConfigurationBusiness Units.
  3. Klik op de bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren die u wilt bewerken.

4. Klik op het tabblad Details op Edit.

5. Voer in het veld Max Script History onder Scripts, op het maximum aantal versies van elk script dat u wilt behouden.

6. Klik op Done.

Terugkeren naar een eerdere versie van een script

Studio bewaart eerdere versies van alle scripts. Elke keer dat u wijzigingen opslaat, wordt een nieuwe versie toegevoegd aan de geschiedenis van het scriptbestand. U kunt later weer terugkeren naar een eerdere versie van een scriptbestand.

Als u een kopie van een script onder een andere naam hebt opgeslagen en u wilt terugkeren naar het oorspronkelijke script, moet u deze stappen niet volgen. Open in plaats daarvan het exemplaar waarnaar u wilt terugkeren en gebruik Save As om een nieuwe kopie te maken. Kopieën van scripts die u niet meer nodig hebt, kunt u deactiveren of naar een aparte map verplaatsen.

Terugkeren naar een eerdere versie van een script in Studio

Beveiligingsprofiel: Studio-scripts Maken/Bewerken

1. Zoek in het tabblad Bladeren in Studio naar het script dat u wilt terugdraaien.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het script, selecteer History en klik dan op de versie waarnaar u wilt terugkeren. De geselecteerde versie wordt geopend. De datum en tijd waarop deze versie is opgeslagen, zijn toegevoegd aan het einde van de scriptnaam. Voorbeeld: de naam van een script dat op 2 augustus 2022 om 9:32:08 uur is opgeslagen, eindigt op 08022022093208.
  3. Klik op File > Save As en sla een kopie van het bestand op onder een nieuwe naam. Historische versies van scriptbestanden worden in een permanente Alleen-lezen modus geopend.

Terugkeren naar een eerdere versie van een script vanuit CXone

Beveiligingsprofiel: Contactafhandeling > ACD > Toegang tot Central-scripts > Bewerken

Als u de juiste machtigingen hebt, kunt u terugkeren naar een eerdere versie van een script vanaf de pagina Scripts in de CXone ACD-applicatie.

Wanneer scripts worden teruggedraaid vanuit CXone, verandert de naam van het bestand niet op de manier waarop bestandsnamen veranderen bij terugdraaien vanuit Studio.

U moet het script sluiten in Studio voordat u het terugdraait. Als het script geopend is, ziet u de wijzigingen pas nadat u het script sluit en weer opent. Als u het script open laat staan wanneer u het terugdraait, vervolgens wijzigingen in het geopende script aanbrengt en het script opslaat, overschrijft u de teruggedraaide versie en moet u het script opnieuw terugdraaien.

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteerACD > Scripts.
  2. Klik op het script dat u wilt terugdraaien. Als het script dat u wilt terugdraaien momenteel is gedeactiveerd, moet u het eerst opnieuw activeren.
  3. Selecteer in het tabblad Versiegeschiedenis de versie waarnaar u wilt terugkeren in de lijst Previous Versions en klik op Revert Back.

4. Nu kunt u het teruggedraaide script in Studio openen en gewoon verder bewerken.

Bestanden uploaden in Studio

U kunt bestanden naar CXone uploaden met Studio. Dit kunnen bijvoorbeeld audiobestanden voor prompts en ASRGesloten Automatische spraakherkenning: klanten kunnen op audioprompts reageren door een antwoord in te spreken.-grammaticabestanden zijn. U kunt prompts en andere bestanden ook weergeven, uploaden en beheren op de pagina ACD-bestanden bladeren in CXone.

1. Vouw op het tabblad Bestanden in Studio de map uit waarnaar u het bestand wilt uploaden. Als u een prompt uploadt, vouwt u de map Prompts uit.

2. Klik op Bestand(en) uploaden Een rechthoek met daarin een pijl die omhoog wijst. en selecteer een of meerdere bestanden die u wilt uploaden en klik dan op Openen. Het bestand wordt geüpload en verschijnt in de lijst op het tabblad.

3. U kunt ook een bestand van de bestandsbrowser op uw computer naar het venster Bestanden in Studio slepen.