Contactpunten beheren

De stappen om een afzonderlijk contactpuntGesloten Het toegangspunt dat een inbound contact gebruikt om een interactie te starten, zoals een telefoonnummer of e-mailadres. te maken, hangen af van het kanaal waarvoor u het contactpunt wilt maken (bijvoorbeeld chat of telefoon). De pagina Contactpunt bevat verschillende velden, afhankelijk van het kanaal waarvoor u het contactpunt wilt maken.

Eén contactpunt maken

Vereiste machtigingen: Contactpunten Maken

Via de onderstaande links vindt u instructies voor het configureren van een enkel contactpunt voor:

Een contactpunt toewijzen aan een skill

Vereiste machtigingen: Contactpunten Maken en Skills Bewerken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Contactinstellingen > Contactpunt.

3. Klik op een bestaand contactpunt.
  4. Klik op het tabblad Details.
  5. Klik op Bewerken.

6. Selecteer in het veld Skill de ACD-skill waaraan u het contactpunt wilt toewijzen.
  7. Klik op Gereed.

Meerdere contactpunten maken of bewerken

Vereiste machtigingen: Contactpunten Maken

U kunt meerdere contactpuntenGesloten Het toegangspunt dat een inbound contact gebruikt om een interactie te starten, zoals een telefoonnummer of e-mailadres. tegelijk uploaden, om nieuwe contactpunten te maken of bestaande te wijzigen. Als u massale upload gebruikt om bestaande contactpunten te wijzigen, gebruik dan de kolom Gewijzigde rij in het bestand om aan te geven welke contactpunten gewijzigd zijn. Anders beschouwt het platform alle rijen als gewijzigd en duurt het veel langer om het bestand te uploaden.

U kunt het gedownloade bestand met bestaande contactpunten ook voor andere doeleinden gebruiken.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Contactinstellingen > Contactpunt.

3. Klik op Nieuwe maken > Meerdere contactpunten beheren.

4. Als u nieuwe contactpunten wilt maken, klikt u op Sjabloon downloaden. Als u bestaande contactpunten wijzigt, klikt u op Bestaande contactpunten downloaden. Als u deze gegevens alleen wilt downloaden om ze ergens anders te gebruiken, kunt u de overige stappen in deze taak negeren.

5. Open het gedownloade bestand in een programma waarmee u het bestand kunt bewerken (bijvoorbeeld Excel of Kladblok).

6. Vul de toepasselijke velden in voor een nieuw contactpunt, of pas de velden aan die u voor een bestaand contactpunt wilt wijzigen.

7. Sla het bestand op.
  8. Klik in de pagina Meerdere records beheren op Bestand kiezen. U kunt de eerste twee stappen van deze procedure herhalen als de pagina niet meer geopend is.

9. Blader naar het bestand dat u hebt gemaakt, selecteer het en klik op Openen.

10. Selecteer het Bestandstype dat overeenkomt met het bestand dat u hebt geselecteerd. Het veld accepteert de waarde Tekst (CSV) of Excel (XLSX).

11. Selecteer een optie voor Rijen om op te nemen. Als u nieuwe contactpunten wilt maken, of als u bestaande contactpunten wijzigt en de kolom Gewijzigde rij niet wilt gebruiken, selecteer dan Alle rijen. Als u bestaande contactpunten wijzigt en de kolom Gewijzigde rij wilt gebruiken, selecteert u Alleen gewijzigde rijen.

12. Klik op Bestand uploaden.

13. Als op de pagina Verwerking en resultaten van gegevensbestand wordt vermeld dat u de resultaten van de upload per e-mail ontvangt, controleer dan uw e-mail om na te gaan of er tijdens de upload geen fouten zijn opgetreden. Corrigeer eventuele fouten in het bestand dat u hebt geüpload, klik daarna op Terug en herhaal de upload. Als er geen fouten zijn, klikt u op Sluiten.

Als de e-mail aangeeft dat de batch mislukt is, kunt u meer informatie over de verwerking van de batchbestanden vinden in het Rapport Geschiedenis van geplande scriptuitvoeringen.

Contactpunten deactiveren

Vereiste machtigingen: Contactpunten Deactiveren

U kunt contactpunten naar behoefte deactiveren of activeren. Als u een contactpunt probeert te deactiveren, maar de foutmelding "kan niet worden gedeactiveerd vanwege toewijzing aan actieve skill" verschijnt, kunt u dit mogelijk met behulp van de onderstaande stappen oplossen.

1. Zoek een oude, eerder gedeactiveerde ACD-skill en activeer deze skill.
  2. Wijs het contactpunt toe aan die zojuist geactiveerde skill.
  3. Deactiveer de zojuist geactiveerde skill.
  4. Probeer opnieuw het contactpunt te deactiveren.