Inbound telefoongesprekken configureren

Voer de onderstaande taken in de aangegeven volgorde uit.

Voordat u ACD-skillsGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent voor inbound telefoongesprekken kunt configureren, moet u eerst contact opnemen met uw accountmanager bij NICE CXone om u te helpen bij het configureren van een DNIS voor elke inbound ACD-spraakskill.

Een campagne maken

Vereiste machtigingenCampagnes Maken

Als u al een campagneGesloten Een groep van skills die wordt gebruikt voor trendrapporten. hebt gemaakt die u wilt gebruiken, kunt u deze stap overslaan. U beschikt bijvoorbeeld over een campagne die u voor meerdere kanalen wilt gebruiken.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Contactinstellingen > Campagnes.
  3. Klik op Nieuwe maken.
  4. Typ een waarde in het veld Campagnenaam.
  5. Klik op Campagne maken.

Een ACD-skill voor inbound telefoongesprekken maken

Vereiste machtigingen: Skills Maken en Skills Bewerken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Contactinstellingen > ACD-skills.

3. Klik op Nieuwe maken > Eén skill.

4. Stel het Mediatype in op Telefoongesprek en Inbound/outbound op Inbound.
  5. Enter a Skillnaam en selecteer de Campagne waarvan de skill deel moet uitmaken.
  6. Configureer eventueel de overige optionele velden in het gedeelte Skillgegevens.

7. Als u schermpop-upsGesloten Een configureerbaar popup-venster met informatie over het contact. De popup verschijnt op het scherm van de agent na een bepaalde gebeurtenis, bijvoorbeeld wanneer de agent verbinding krijgt. voor deze skill wilt gebruiken, schakelt u het selectievakje Schermpop-ups gebruiken in. Wijzig de optionele instellingen in het gedeelte Schermpopups als u de schermpopups wilt aanpassen. Deze mogelijkheid wordt alleen ondersteund voor de CXone Agent-suite. U kunt dit ook later doen.
  8. Als u de standaard prioriteitsinstellingen voor deze skill wilt wijzigen, bewerkt u de instellingen in het gedeelte Prioriteitsbeheer in de wachtrij. U kunt dit ook later doen.

9. Als u de standaardinstellingen van het servicelevel voor deze ACD-skill wilt wijzigen, bewerkt u de velden in het gedeelte Servicelevel.

10. Als u wilt testen hoe de prioriteit van contacten in deze skill in de loop van de tijd verandert ten opzichte van andere skills, gebruikt u de tool Prioriteitsvergelijking. U kunt dit ook later doen.
    1. Klik in het gedeelte Skills om te vergelijken op +.

2. Ga door met het toevoegen van skills totdat alle skills die u wilt vergelijken in de lijst Geselecteerd staan. U hoeft de skill die u bewerkt niet toe te voegen; deze verschijnt automatisch in het diagram.

3. Klik op Gereed.
    4. Gebruik de velden Periode en Tijdsinterval voor het instellen van de periode die het diagram moet bestrijken en het intervalGesloten Een periode tussen twee punten, limieten of gebeurtenissen (bijvoorbeeld datums of tijdstippen) waarmee u nieuwe punten in het diagram wilt markeren.

5. Klik op Vergelijken.

11. Klik op Maken.

Gebruikers aan de ACD-skill toewijzen

Vereiste machtigingenSkills Bewerken, Skills Gebruikerstoewijzing

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.
  2. Ga naar Contactinstellingen > ACD-skills.

3. Klik op de skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent die u wilt bewerken.

4. Klik op het tabblad Gebruikers.

5. Schakel de selectievakjes in voor alle gebruikers die u aan de skill wilt toewijzen. Klik op Gebruikers toevoegen.
  6. Stel de Bekwaamheid voor elke gebruiker in deze ACD-skill in op een getal tussen 1 (hoogste bekwaamheid) en 20 (laagste bekwaamheid). Klik op Bekwaamheden opslaan.

Als u niet op Bekwaamheden opslaan klikt voordat u de pagina verlaat, worden alle gebruikers verwijderd die u aan het skillprofiel hebt toegevoegd.

Een inbound telefoonscript maken

Vereiste machtigingenScripts Maken

1. Klik in Studio op Bestand > Nieuw.
  2. Klik in het venster Nieuw script maken op het pictogram Telefoon. Controleer of de bedrijfseenheid klopt en klik op OK.
  3. Voeg de acties BEGIN en REQAGENT toe aan het canvas en verbind ze. Inkomende gesprekken worden automatisch gerouteerd naar de skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent die is opgegeven in het contactpunt dat aan dit script is gekoppeld. Als u naar een andere skill wilt routeren, verandert u de waarde van de Skill-eigenschap van de -actie.

4. Als u een IVRGesloten Interactive Voice Response: een telefoonmenu waarmee bellers via telefoontoetsen en/of gesproken opdrachten keuzes kunnen maken en/of informatie kunnen invoeren. wilt configureren, voegt u dit hier toe. Neem voor advies contact op met uw CXone-accountmanager.
  5. Als u schermpopupsGesloten Een configureerbaar popup-venster met informatie over het contact. De popup verschijnt op het scherm van de agent na een bepaalde gebeurtenis, bijvoorbeeld wanneer de agent verbinding krijgt. hebt geconfigureerd in de skill, kunt u nu de inhoud van de schermpopups instellen. Neem voor advies contact op met uw CXone-accountmanager.
  6. U kunt het script aanpassen met extra acties die u wilt laten uitvoeren tijdens bepaalde gebeurtenissen, zoals bij de start, een doorschakeling of het einde van de interactie.

7. Klik op Bestand > Opslaan.
  8. Typ in het venster Script opslaan als een naam voor het script en klik op Opslaan.

Maak een contactpunt

Vereiste machtigingenContactpunten Maken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Contactinstellingen > Contactpunt.

3. Klik op Nieuwe maken en selecteer Eén contactpunt.
  4. Selecteer bij Mediatype de optie Telefoongesprek.
  5. Voer een Naam in voor het contactpunt.
  6. Selecteer uit de keuzelijst Contactpunt de DNIS die u eerder bij NICE CXone hebt geconfigureerd voor deze ACD-skill.
  7. Selecteer de ACD-skill die u eerder hebt gemaakt.
  8. Selecteer het Script dat u in Studio hebt gemaakt.
  9. Als u wilt dat de IVR-selectiepaden van oproepen naar dit nummer worden bijgehouden ten behoeve van rapportage, selecteert u IVR-rapportage inschakelen.
  10. Klik op Contactpunt maken.

Een DNC-groep maken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Lijsten > DNC.

3. Klik op Nieuwe maken.

4. Geef de groep een DNC-groepsnaam en, als u wilt, een Beschrijving.

5. Klik op Opslaan.

Een ACD-skill toewijzen aan DNC-groepen

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Contactinstellingen > ACD-skills.

3. Klik op de ACD-skill om deze te openen.
  4. Klik op het tabblad Do Not Call (DNC).
  5. Selecteer bij Standaard bijdragende DNC-groep de optie Instelling van bedrijfseenheid gebruiken of de optie DNC-groep selecteren. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de DNC-groep waaraan u deze ACD-skill wilt laten bijdragen.
  6. Als u met een Personal Connection-skill werkt, gebruik dan de tabellen om alle bijdragende en opgeschoonde DNC-groepen te selecteren die u wilt toepassen. Klik op Toevoegen.
  7. Klik op Opslaan.

Spraakkanaal aanpassen