Rapport Contactgeschiedenis

Rapportbron: DW (Datawarehouse)

Verversingsfrequentie van rapport: 10 seconden

Het rapport Contactgeschiedenis bevat een gedetailleerde lijst van contactenGesloten De persoon die contact heeft met een agent, IVR of bot in uw contactcenter. die zijn afgehandeld in een bepaald tijdvak. De standaardinstelling is de huidige dag. U kunt contacten zoeken op datum of naar een specifieke interactie zoeken door de Contact-IDGesloten Een unieke numerieke identificatiecode die aan een contact is toegewezen of Mastercontact-IDGesloten De master-ID of bovenliggende ID voor een of meer gerelateerde contacten. Er wordt een nieuwe mastercontact-ID toegewezen als een contact 3 of meer keer is doorgeschakeld. te typen in het zoekvak. Als u op een individueel contact klikt, wordt het venster Contactdetails geopend.

U kunt ook op Opties weergeven klikken om filters weer te geven. Met deze filters kunt u het rapport filteren op:

Met de filters Mediatype, Agent, Skill, en Team kunt u agents, skills en teams opzoeken die u in het rapport wilt opnemen. De zoekresultaten worden weergegeven nadat u het eerste teken hebt ingevoerd. U kunt ook filteren op inactieve agents, skills en teams die niet in het rapport zijn opgenomen, door de selectievakjes te selecteren voor Exclude Inactive Agents, Exclude Inactive Skills, en Exclude Inactive Teams.

Het veld Aantal records afkomstig van dezelfde ANI maakt geavanceerde filtering mogelijk door een operator toe te voegen. U kunt de resultaten bijvoorbeeld beperken tot alle bellers die 10 of meer keer contact met u hebben opgenomen vanaf één ANI.

Dit rapport krijgt na 20 minuten een timeout en wordt beperkt tot 56 pagina's met contacten.

Niet-gecomprimeerde oproepen kunnen direct worden afgespeeld, maar gecomprimeerde oproepen moeten eerst worden gedownload voordat ze kunnen worden afgespeeld. Gecomprimeerde oproepen worden gedownload als MP3-bestanden.

Geweigerde oproepen weergeven

Met het rapport Contactgeschiedenis kunt u oproepen weergeven die als geweigerd zijn beschouwd. Een geweigerde oproep in het rapport betekent niet altijd dat het contact verloren is gegaan of dat er een ernstig probleem is geweest. Soms wordt een oproep als Geweigerd beschouwd omdat de oproep werd doorgestuurd naar een andere agent.

Aan sommige weigeringsredenen zijn standaard telefonie-oorzaakcodes gekoppeld. Deze code wordt vanuit het netwerk van de telefoonprovider naar het CXone ACD-systeem gestuurd en vervolgens aan het contact gekoppeld. Wanneer dit gebeurt, wordt de oorzaakcode vermeld. De oorzaakcodes 0, 16 en 255 hebben betrekking op een normale vrijgave van een contact en zijn meestal aan contacten gekoppeld.

1. Klik in het venster Contactdetails op het tabblad Contactopties.
  2. Configureer de rapportparameters, zet de optie Geweigerde tonen op Ja en selecteer het selectievakje Uitgebreide gegevens weergeven.

Gegevens in dit rapport

Het rapport Contactgeschiedenis heeft meerdere kolommen die gegevensattributen en metrics weergeven. Niet alle kolommen worden standaard weergegeven. Als u Uitgebreide gegevens weergeven inschakelt en de rapportdata naar een spreadsheet exporteert, worden alle kolommen weergegeven.

Weigeringsredenen

Een geweigerde oproep in het rapport betekent niet altijd dat er een probleem is geweest. Soms wordt een oproep als geweigerd beschouwd omdat de oproep is doorgestuurd naar een andere agent. Consistente weigeringen of een toename in weigeringen bij een individuele agent zou echter wel een probleem kunnen zijn.

Soms hebben weigeringsredenen standaard oorzaakcodes van telefoonproviders. Oorzaakcodes worden vanuit het netwerk van de telefoonprovider naar het CXone ACD-systeem gestuurd en vervolgens aan het contact gekoppeld. Wanneer dit gebeurt, wordt de oorzaakcode vermeld. Oorzaakcodes 16 en 255 zijn normale releases van een contact. U kunt deze verwachten bij contacten.

De kolom Weigeringsredenen wordt alleen in het rapport weergegeven als u op het selectievakje Uitgebreide gegevens weergeven klikt bij de Rapportopties en het rapport vervolgens uitvoert.

Oorzaakcodes

De volgende tabel geeft beschrijvingen van de oorzaakcodes in het rapport Contactgeschiedenis.

Aan sommige weigeringsredenen zijn standaard telefonie-oorzaakcodes gekoppeld. Deze codes worden vanuit het netwerk van de telefoonprovider naar het platform gestuurd en vervolgens aan het contact gekoppeld. Wanneer dit gebeurt, wordt de oorzaakcode vermeld. De kolom Weigeringsredenen wordt alleen in het rapport weergegeven als u op het selectievakje Uitgebreide gegevens weergeven klikt bij de Rapportopties en het rapport vervolgens uitvoert.

De kolom Oorzaakcodes wordt alleen in het rapport weergegeven als u op het selectievakje Uitgebreide gegevens weergeven klikt bij de Rapportopties en het rapport vervolgens uitvoert.

Het venster Contactdetails

U kunt op één contact inzoomen door op de Contact-ID te klikken.

Vanuit dit nieuwe venster kunt u opgenomen telefoongesprekken, chats en sms-berichten ophalen. Bovendien kunt u chattranscripties handmatig verwijderen. Transcripties van e-mails en chats en gespreksopnamen zijn beschikbaar via dit rapport zolang de bestanden nog aanwezig zijn in de actieve opslag. Wanneer bestanden eenmaal zijn verplaatst naar SEA (Secure External Access) of naar uw eigen externe opslag, zijn deze niet langer toegankelijk via dit rapport. Het rapport toont maximaal 4 MB aan transcriptiebestanden.

Als u variabelen in het script hebt vastgelegd met de functie savetodb Studio of de eigenschap SavetoDB van de Assign-actie, zijn de variabelen en de waarden die door de klant zijn ingevoerd zichtbaar in het tabblad Gepubliceerde variabelen. Dit tabblad wordt alleen weergegeven wanneer er variabelen zijn die kunnen worden weergegeven. Als het contact geen waarden heeft ingevoerd of als deze functie niet in het script is opgenomen,wordt dit tabblad niet weergegeven.

Kolommen van het venster Contactdetails

Redenen contactbeëindiging

De volgende tabel toont beschrijvingen van de redenen voor contactbeëindiging. Deze kunt u bekijken door op een Contact-ID te klikken om het venster Contactdetails te openen.