Aangepaste codesnippets

Sommige scripts vereisen meer complexiteit dan de kant-en-klare Studio-acties alleen kunnen bieden. In Studio kunt u aangepaste code toevoegen aan uw scripts. Hiermee kunt u uw scripts aanpassen aan de behoeften van uw organisatie.

Aangepaste codering vereist wat kennis van scripts of programmering. Studio maakt gebruik van een aangepaste programmeertaal die Snippet wordt genoemd. NICE CXone heeft deze taal ontwikkeld voor gebruik in Studio. Een volledige technische referentiehandleiding is beschikbaar in de online help zodat u kunt leren om deze taal te gebruiken.

Belangrijke informatie over snippets

• Code-snippets kunnen de organisatie en efficiëntie van uw scripts helpen verbeteren. Ze vermeerderen uw controle over de processen die ze uitvoeren, evenals wanneer en hoe ze worden uitgevoerd. U kunt uw eigen variabelen en objecten maken en programmeerlogica toevoegen met verklaringen, zoals IF, FOR, FOREACH en andere.
  • Sommige producten en functies vereisen fragmenten, maar u kunt ze gebruiken in uw scripts, zelfs als ze niet vereist zijn.
  • Wanneer een product of functie code-snippets vereist, biedt de online help gedetailleerde informatie over de snippets die u moet opnemen. Voorbeelden van scripts worden geleverd om te tonen hoe u de code-snippets in scripts kunt gebruiken. Er kunnen extra scripts nodig zijn om de producten of functies te implementeren.
  • De Snippet-scripttaal wordt gebouwd op het .NET-framework. Dit wordt aan de serverzijde uitgevoerd en wordt gecompileerd naar MSIL (Microsoft Intermediate Language), net zoals C# en Visual Basic .NET.

Snippet-actie

Om een aangepaste code toe te voegen aan uw scripts, hebt u een Snippet actie nodig. U kunt dubbelklikken op deze actie om een editorvenster te openen waar u uw aangepaste code kunt toevoegen. U kunt de code ook debuggen in het editorvenster. U hebt meer dan één Snippet-actie nodig in uw script. Als u meerdere acties gebruikt, werkt u het veld Caption van elke actie bij met een woordgroep die u helpt bij het identificeren van zijn doel.

De locatie waar een Snippet actie wordt geplaatst, is van belang. Als een Snippet een waarde toewijst aan een variabele, moet deze worden geplaatst voor de actie die de waarde vereist. Als een Snippet anderszins een besluitvormingscode bevat die werkt op basis van een waarde die eraan wordt doorgegeven, moet de Snippet na de actie die de waarde levert, worden geplaatst.

Snippets vergeleken met acties

Een deel van wat u kunt doen in snippets, kan ook gebeuren met de Studio-acties. Er zijn bijvoorbeeld acties voor de verklaringen IF en FOR. Er is ook de ASSIGN-actie die u kunt gebruiken om een aangepaste variabele te maken en er een waarde aan toe te wijzen. Het gebruik van deze acties is een acceptabele manier om deze capaciteiten toe te voegen aan uw script. Het gebruik van snippets is echter efficiënter.

Door de code in snippets te plaatsen, wordt uw script schoner, meer georganiseerd en gemakkelijker te navigeren. Dit maakt uw job als een scriptschrijver gemakkelijker en efficiënter. Als u er een gewoonte van maakt om altijd variabelen te declareren in snippets, en u in de toekomst een specifieke declaratie moet zoeken, hebt u minder plaatsen waar u moet zoeken.

Een aangepaste code toevoegen aan een script

Met de Snippet actie kunt u een aangepaste code toevoegen aan uw scripts. Deze actie bevindt zich in de sectie Geavanceerd van het standaardpalet op het tabblad Tools.

1. Open uw script in Studio.
  2. Plaats een Snippet-actie in uw script waar u de code nodig hebt en koppel de actie aan de andere acties.
  3. Dubbelklik op de actie om het editorvenster te openen. Hier kunt u uw code toevoegen.
  4. Klik op het tabblad dat u wilt gebruiken voor het toevoegen van uw code. Elk tabblad biedt een andere methode voor het toevoegen van code. De tabbladen zijn:

5. Debug uw code als u dat wilt.

6. U kunt op Apply klikken om de wijzigingen op te slaan zonder het editorvenster te sluiten.
  7. Klik op OK als u klaar bent met het bewerken van de code.

Code toevoegen in de Tekstweergave

In het tabblad Tekstweergave van het Snippet-venster kunt u handmatig uw Snippet-code invoeren. Een volledige naslaggids is beschikbaar in de online Help, zodat u kunt leren om deze taal te gebruiken.

1. Open uw script in Studio.
  2. Voeg de Snippet-actie toe aan uw script en dubbelklik erop om het Snippet-venster te openen.
  3. Voer uw code in aan de linkerzijde van het tabblad Boomstructuur. U kunt de code typen, of u kunt code kopiëren en plakken vanuit een andere bron zoals deze online Help of een ander script.
  4. Klik op enig moment op het Tree View-tabblad om code toe te voegen via de vooraf gedefinieerde trefwoorden. U kunt de pijlen omhoog en omlaag gebruiken om code die verwant is met een trefwoord te verplaatsen naar een ander punt in het script.
  5. Klik op het Check Syntax pictogram Het pictogram Syntax controleren: drie groene cirkeltjes met een driehoek die naar rechts wijst. om te controleren of de syntaxis van de huidige code klopt. Het statusveld in de werkbalk onder aan het tabblad Tekstweergave geeft de status Okay als er geen fouten zijn. Als er fouten zijn, verschijnt een pop-upbericht over de fout en wordt er een bericht weergegeven in het statusveld in de werkbalk. Het bericht is bijvoorbeeld Error at line 4.
  6. Klik op het Comment pictogram Het pictogram Commentaar: een schuine streep tussen punthaakjes. als u de regel waar de cursor zich momenteel bevindt wilt omzetten in een commentaarregel.
  7. Klik op het Uncomment pictogram Het pictogram Commentaar opheffen: een schuine streep tussen punthaakjes met een grote rode streep erdoorheen. om de commentaartekens te verwijderen van de regel waar de cursor zich momenteel bevindt.
  8. U kunt op Apply klikken om de wijzigingen op te slaan zonder het editorvenster te sluiten.
  9. Klik op OK als u klaar bent met het bewerken van de code.

Code toevoegen in de Boomstructuur

Het tabblad Boomstructuur in het venster Snippet-eigenschappen begeleidt u bij het maken van aangepaste code. Er is een vooraf gedefinieerde set trefwoorden beschikbaar waaruit u kunt kiezen.

1. Open uw script in Studio.
  2. Voeg de Snippet-actie toe aan uw script en dubbelklik erop om het Snippet-venster te openen.
  3. Klik onder in het tabblad Boomstructuur op het plusteken Een plus-teken met daarnaast een pijl die omlaag wijst..
  4. Selecteer het trefwoord dat u aan uw code wilt toevoegen.
  5. Klik op het trefwoord dat verschijnt in het linkerpaneel van het venster om de eigenschappen te bekijken.
  6. Configureer de eigenschappen van het trefwoord in het rechterpaneel van het venster. Je kunt het volgende doen:

• Selecteer een eigenschap om een definitie van de eigenschap weer te geven in het vak onder het rechterpaneel.
    • Zie het gedeelte Snippet-trefwoorden op deze pagina voor meer informatie over het configureren van elke instructie.
  7. Voeg eventueel nog meer trefwoorden toe.
  8. Klik op elk willekeurig tijdstip op het Text View-tabblad om de code weer te geven die is uitgeschreven in traditioneel codeerformaat.
  9. U kunt op Apply klikken om de wijzigingen op te slaan zonder het editorvenster te sluiten.
  10. Klik op OK als u klaar bent met het bewerken van de code.

Snippetcode debuggen

De Snippet-actie heeft zijn eigen debugger die u kunt gebruiken om de code te controleren. U kunt code alleen debuggen vanaf het tabblad Tekstweergave.

Als u uw code hebt gemaakt op het tabblad Boomstructuur, kunt u de debugger gebruiken als u schakelt naar het tabblad Tekstweergave. Als de debugger problemen aantreft, gebruikt u het opgegeven lijnnummer om te bepalen welk deel van de code het probleem bevat. U kunt dan terugkeren naar het tabblad Boomstructuur om het probleem te corrigeren.

Er zijn meer debuggingsopties beschikbaar, inclusief lijn voor lijn door de code gaan en onderbrekingspunten gebruiken. U kunt ook TRACE statements in snippetcode gebruiken om tekst uit te voeren tijdens debugging. Deze uitvoer kan handig zijn voor het oplossen van problemen in uw script.

1. Open een script in Studio die een Snippet-actie bevat.
  2. Dubbelklik op de Snippet-actie.
  3. Voeg een Snippet-code toe op het tabblad Text View , als het nog geen code bevat.
  4. Klik aan de rechterzijde van het venster Snippet Editor op het tabblad Debugger.
  5. Klik op de pijl omlaag rechts van het Debug pictogram en selecteer StartEen pictogram van een groene driehoek met afspeelknop..
  6. Als er syntaxisfouten in de code zijn, wordt het venster Snippet Editor uitgevouwen. Alle fouten in de code verschijnen in een paneel onderaan in het venster. Als er geen fouten zijn, gaat u verder naar de volgende stap.

1. Corrigeer de fouten.
    2. Wanneer de fouten zijn gecorrigeerd, klikt u op het pictogram Close of Clear Trace Output om het foutpaneel te sluiten.
    3. Start de debugger opnieuw.
  7. Geef de inhoud van het tabblad Variables as Text weer. Het tabblad toont de variabelen en hun waarden wanneer de volledige code is uitgevoerd als u geen onderbrekingspunt hebt ingesteld.
  8. U kunt een of meer regels in de fragmentcode selecteren en op het Comment out selected lines pictogram klikken. Dit is handig als u wat code wilt verwijderen om te zien hoe het resultaat van de debugging verandert.
  9. U kunt een of meer regels van als commentaar gemarkeerde code selecteren en op het Uncomment the selected lines pictogram klikken om die lijnen terug toe te voegen in het fragment.

Snippet-trefwoorden in boomstructuur

Trefwoorden of instructies zijn onderdeel van de syntax van statements in de Snippettaal. Dit zijn vooraf gedefinieerde termen die voor specifiek gebruik in scripts worden gereserveerd. De compiler herkent het trefwoord en voert het bijbehorende gedrag uit. Wanneer de compiler bijvoorbeeld het trefwoord ASSIGN ziet, maakt deze een nieuwe variabele met de naam en de waarde die na het trefwoord zijn gespecificeerd. Bijvoorbeeld: ASSIGN varName = 1

Omdat trefwoorden gereserveerde termen zijn, kunnen deze woorden niet als identificatiemiddel voor objecten of variabelen in uw scripts worden gebruikt.

Veel van de trefwoorden hebben ook Studio -actiesGesloten Een actie voert een proces uit in een Studio-script, bijvoorbeeld om klantgegevens te verzamelen, berichten of muziek af te spelen of contacten naar een agent te routeren. met dezelfde naam. Er is bijvoorbeeld een IF-trefwoord en een IF-actie. Beide zorgen voor hetzelfde gedrag in uw script. U kunt Snippet-acties met een aangepaste code gebruiken om het aantal acties in uw scripts te verminderen.

De volgende secties dekken de trefwoordopties die beschikbaar zijn in het tabblad Boomstructuur. Deze opties omvatten de meeste trefwoorden die u kunt gebruiken in fragmenten. Een complete lijst van alle ondersteunde trefwoorden is beschikbaar in de referentiesectie.

Toewijzen

Beschrijving:: ASSIGN met verklaringen wordt een variabele gemaakt met de naam en waarde die u opgeeft.

Studio Actie: Assign

Naamgevingsrichtlijnen : volg deze richtlijnen wanneer u variabelen een naam geeft:

Meer informatie Meer informatie over variabelen is beschikbaar op de helppagina Variabelen. Meer informatie over het ASSIGN trefwoord is beschikbaar op de pagina Declaratieverklaringen.

Eigenschappen boomstructuur

Op het tabblad Boomstructuur, verschijnt ASSIGN als newvar="". Deze heeft de volgende eigenschappen om te configureren.

Voorbeeld

Om dit voorbeeld te zien in Boomstructuur, kopieert en plakt u het op het tabblad Tekstweergave en klikt u vervolgens op het tabblad Boomstructuur.

ASSIGN varName = value1
varName2 = value2

//Including the ASSIGN keyword is optional.
//It's best practice to use this keyword every time you create a variable.
//When you use advanced search, you can quickly locate where a variable
//is created if it includes this keyword.

Pauze

Beschrijving: eindigt een lus onmiddellijk.

Syntax: BREAK

Details: wanneer de BREAK-verklaring is bereikt, eindigt de huidige lus onmiddellijk. Het script gaat verder met het uitvoeren van de snippetcode onder de lus tot dit voltooid is.

BREAK is optioneel. Als dit niet is opgenomen, gaat de lus door tot er aan de gedefinieerde voorwaarde om te stoppen, is voldaan.

Belfunctie

Roept een eerdere gedefinieerde functie aan.

Eigenschappen boomstructuur:

Op het tabblad Boomstructuur, verschijnt de aanroepfunctie als newcall().

Deze heeft de volgende eigenschappen om te configureren.

• Arguments: voer de argumenten in die u moet doorgeven in de functie. De argumenten verschijnen tussen haakjes in de functienaam. Bijvoorbeeld, functionA (var1, var2).
  • Comment: voeg een opmerking toe over de variabele.
  • Line Number: het nummer van de regel waarop de opdracht zich bevindt in de editor.
  • Name: voer de naam in van de functie die u wilt aanroepen.

Case

Beschrijving: definieert een set van mogelijke verklaringen die moeten worden uitgevoerd. Wordt gebruikt met SWITCH of SELECT.

Syntax: verschilt; zie SWITCH of SELECT

Studio Actie: Case

Details:  CASE moet worden gebruikt in het voorwaardelijke codeblok van een SWITCH- of SELECT-verklaring. Voeg één of meer CASE-verklaringen toe om de mogelijke blokken voor het uit te voeren script te definiëren. Er is minstens één CASE vereist.

Verwant: neem een DEFAULT-verklaring op om de case te definiëren die wordt gebruikt als geen van de opgegeven CASE-verklaringen van toepassing zijn.

Opmerking

Verbergt tekst in het script zodat de compiler deze niet verwerkt.

Gebruik opmerkingen om uw script te documenteren. U kunt toelichtingen en beschrijvingen opgeven voor elk deel van uw script zodat het later gemakkelijk te begrijpen is.

Eigenschappen boomstructuur

Op het tabblad Boomstructuur, verschijnt Comment als //.

Deze heeft de volgende eigenschappen om te configureren.

• Comment: een opmerking toevoegen.
  • Line Number: het nummer van de regel waarop de opdracht zich bevindt in de editor.

Elk van de trefwoorden die beschikbaar zijn in de boomstructuur, heeft een Comment-eigenschap. Hiermee kunt u een opmerking toevoegen over die specifieke instantie van het trefwoord. Gebruik de Comment-optie op het tabblad Boomstructuur om een algemene opmerking over het fragment toe te voegen.

Functie Declareren

Beschrijving: maakt een aangepaste functie.

Details: declareer een functie door deze een <name> te geven met een set van open en gesloten haakjes aan het einde. Bijvoorbeeld, FUNCTION functionName(). Voeg optioneel [parameters] toe tussen de haakjes. Via Parameters kunt u gegevens, aangeroepen argumenten doorgeven in en uit de functie.

Naamgevingsrichtlijnen: als u functies een naam geeft, volgt u deze richtlijnen:

• Gebruik alfanumerieke tekens (a-z, A-Z, 0-9).

• Het eerste teken in de naam moet een letter zijn.
  • Gebruik het onderstrepingsteken (_) en het dollarteken ($) overal in de naam.
  • Gebruik geen gereserveerde woorden of de namen van ingebouwde functies.

Meer informatie: meer informatie over functies is beschikbaar op de helppagina Functies.

Eigenschappen boomstructuur

Op het tabblad Boomstructuur, verschijnt FUNCTION als FUNCTION newfunc().

Deze heeft de volgende eigenschappen om te configureren.

• Arguments: voer de argumenten in die u wilt doorgeven in de functie. De argumenten verschijnen tussen haakjes in de functienaam. Bijvoorbeeld, newfunc(var1, var2).
  • Comment: voeg een opmerking toe over de variabele.
  • Line Number: het nummer van de regel waarop de opdracht zich bevindt in de editor.
  • Name: voer de naam van de functie in.

Om FUNCTION te voltooien, klikt u met de rechtermuisknop op SWITCH 0 en voegt u het trefwoord CASE toe voor elke voorwaarde die u door het script wilt laten evalueren. Voeg een DEFAULT-voorwaarde toe om te definiëren wat het script doet als geen van de andere CASE-opties van toepassing zijn. Configureer elk CASEen het DEFAULT-trefwoord.

Voorbeeld

Om dit voorbeeld te zien in Boomstructuur, kopieert en plakt u het op het tabblad Tekstweergave en klikt u vervolgens op het tabblad Boomstructuur.

FUNCTION TimerRound(Timer)
{
  IF Timer = "-1"
  {
    ASSIGN Timer = Timer
  }
  ELSE
  {
    ASSIGN PeriodLocation = Timer.indexof('.')
	IF PeriodLocation = 0
	{
	  ASSIGN Timer = Timer
	}
	ELSE
	{
	    ASSIGN DataLength = Timer.length
	    IF DataLength - PeriodLocation <= 2
	        {
	          ASSIGN Timer = Timer
            }
	    ELSE
	     {
            ASSIGN DigitCheck = Timer.substr(PeriodLocation + 3, PeriodLocation + 3)
            IF DigitCheck >=5 && DigitCheck <= 9
               {
                  ASSIGN Timer = Timer + .01
               }
            ELSE
              {
                 ASSIGN Timer = Timer
              }

ASSIGN Timer = Timer.substr(1, PeriodLocation + 2)
         }
      }
   }

TRACE "{Timer}"
   RETURN Timer
}

IF TEST = 1
   {
      ASSIGN DC1 = "1.931876668494874"
   }

ASSIGN DC1 = TimerRound(DC1)

Standaard

Beschrijving: definieert het CASE-blok dat wordt gebruikt als er geen van de opgegeven CASEs van toepassing zijn. Wordt gebruikt met SWITCH en SELECT.

Syntax: verschilt; zie SWITCH of SELECTEREN

Details: DEFAULT moet worden gebruikt met SWITCH- of SELECT-blokken en er moet minstens één CASE-verklaring zijn. DEFAULT kan niet onafhankelijk worden gebruikt. DEFAULT is altijd optioneel. Dit moet de laatste clausule zijn in de lijst van CASE-verklaringen.

Gedurende

Beschrijving: herhaalt een verklaring of serie van verklaringen een opgegeven aantal keer.

Eigenschappen boomstructuur

Op het tabblad Boomstructuur, verschijnt FOR  als FOR i = 1 to 10.

Deze heeft de volgende eigenschappen om te configureren.

• Comment: voeg een opmerking toe over de FOR loop.
  • EndValue: voer de eindigende indexwaarde in. De standaardwaarde is 10.

• Iterator: voer de naam in van de variabele met de huidige luxindex bevat.

• Line Number: het nummer van de regel waarop de opdracht zich bevindt in de editor.
  • StartValue: voer de beginnende indexwaarde in. De standaardwaarde is 1.

Om FOR te voltooien, klikt u met de rechtermuisknop op FOR i = 1 to 10 en voegt u de trefwoorden en gedragingen die het script moet uitvoeren toe.

Voorbeelden

Om deze voorbeelden te zien in Boomstructuur, kopieert en plakt u het op het tabblad Tekstweergave en klikt u vervolgens op het tabblad Boomstructuur.

IF TEST = 1
{
  ASSIGN Names = "Wes|Nate|Dan|Clay"
  ASSIGN EyeColors = "Blue|Blue|Brown|Brown"
  ASSIGN Signs = "Aquarius|Aries|Pisces|Leo"
  ASSIGN Foods = "Spagetti|Pizza|Sushi|Deep Fried Twinkies"
}

DYNAMIC Persons

ASSIGN PeopleCount = Names.size

FOR i = 1 TO PeopleCount
{
  ASSIGN Persons[i].Name = "{Names[i]}"
  ASSIGN Persons[i].Eyecolor = "{EyeColors[i]}"
  ASSIGN Persons[i].Sign = "{Signs[i]}"
  ASSIGN Persons[i].Food = "{Foods[i]}"
}
FOR i=1 TO 9
{
	a = "{a}{i}"
}
//Result: a="123456789"

FOR i=9 TO 1
{
	b = "{b}{i}"
}
//Result: b="987654321"

Voor elke

Beschrijving: voert een loop één keer uit voor elk element in de opgegeven stringmatrix.

Eigenschappen boomstructuur

Op het tabblad Boomstructuur, verschijnt FOREACH als FOREACH i in array.

Deze heeft de volgende eigenschappen om te configureren.

• ArrayName: de naam van de variabele die de matrix bevat die het script moet toepassen op de gedefinieerde gedragingen.
  • Comment: voeg een opmerking toe over de FOREACH loop.
  • Iterator: voer de naam in van de variabele die het huidige matrixelement bevat.

• Line Number: het nummer van de regel waarop de opdracht zich bevindt in de editor.

Om FOREACH te voltooien, klikt u met de rechtermuisknop op FOREACH i in array en voegt u de trefwoorden en gedragingen die het script moet uitvoeren op elk element in de opgegeven matrix.

Voorbeeld

Om dit voorbeeld te zien in Boomstructuur, kopieert en plakt u het op het tabblad Tekstweergave en klikt u vervolgens op het tabblad Boomstructuur.

IF TEST = 1
{
	ASSIGN Names="Odin|Freya|Thor|Loki"
}
ASSIGN SubCounter=1
FOREACH Name IN Names
{
	IF Name = "Odin" |  Name = "Freya"
	{
		ASSIGN NewNames[SubCounter]= "{Name}"

ASSIGN SubCounter=SubCounter + 1

}
}

If

Beschrijving: evalueert een expressie en volgt een bepaalde vertakking gebaseerd op de resultaten van de evaluatie.

Studio Actie: If

Eigenschappen boomstructuur

Op het tabblad Boomstructuur, verschijnt IF als >IF 0 met >True en False eronder. >IF definieert de expressie die moet worden geëvalueerd. >True definieert wat er gebeurt als de expressie True oplevert. >False bepaalt wat er gebeurt als de expressie False oplevert.

Deze heeft de volgende eigenschappen om te configureren.

• Comment: voeg een opmerking toe over If-verklaring.
  • Expression: voer de voorwaarde in die u door het script wilt laten evalueren.
  • Line Number: het nummer van de regel waarop de opdracht zich bevindt in de editor.

Om uw IF-verklaring te voltooien, klikt u met de rechtermuisknop op True en False en selecteert u het trefwoord of gedrag dat u door het script wilt laten uitvoeren, afhankelijk van de manier waarop de Expression evalueert. U hoeft geen opties op te geven voor zowel True als False. U kunt meer dan één trefwoord of gedrag toevoegen. Configureer de geselecteerde trefwoorden of gedragingen zoals vereist.

Voorbeeld

Om dit voorbeeld te zien in Boomstructuur, kopieert en plakt u het op het tabblad Tekstweergave en klikt u vervolgens op het tabblad Boomstructuur.

IF TEST = 1
   {
      ASSIGN contactID = "123456780"
      ASSIGN customerName = "XYZ International"
      ASSIGN CBWindowStart = #"{date} 8:00 AM"
      ASSIGN CBWindowEnd = #"{date} 4:30 PM"
   }

//String Comparison

IF customerName = "ABC Corporation"
   {
      ASSIGN contractLevel = "Gold"
   }
   ELSE
      {
         ASSIGN contractLevel = "Silver"
      }

//Numeric Comparision

IF contactID % 10 = 0
   {
      ASSIGN logCall = 1
   }
   ELSE
      {
         ASSIGN logCall = 0
      }

//DateTime Comparison

ASSIGN myTime = #"{time}"

IF myTime >= CBWindowStart && myTime  <= CBWindowEnd
   {
      ASSIGN offerCallback = "True"
   }
   ELSE
      {
         ASSIGN offerCallback = "False"
      }

Herhalen

Beschrijving: voert de gespecificeerde instructies een bepaald aantal keren uit.

Eigenschappen boomstructuur

Op het tabblad Boomstructuur, verschijnt REPEAT als REPEAT 0.

Deze heeft de volgende eigenschappen om te configureren.

• Comment: voeg een opmerking toe over de herhaling.
  • Line Number: het nummer van de regel waarop de opdracht zich bevindt in de editor.
  • Repeat: voer een expressie in die evalueert naar een numerieke waarden om het aantal keer dat u de opgegeven gedragingen wilt herhalen, te definiëren.

Om REPEAT te voltooien, klikt u met de rechtermuisknop op REPEAT 0 en selecteert u het gedrag dat u door het script wilt laten herhalen. U kunt meer dan één gedrag toevoegen. Configureer elk geselecteerd gedrag of gedragingen.

Voorbeeld

Om dit voorbeeld te zien in Boomstructuur, kopieert en plakt u het op het tabblad Tekstweergave en klikt u vervolgens op het tabblad Boomstructuur.

REPEAT 10
{
	phone = "{phone}{random(10)}"
}

Retourneren

Beschrijving: beëindigt een functie en geeft een variabele optioneel door van de functie naar het script. Gebruik dit met FUNCTION -verklaringen.

Syntax: RETURN of RETURN <var>

Studio Actie: Return

Details: moet worden in de code van een functiedeclaratie. Voeg een naam van een variabele <var> toe na het RETURN-trefwoord om gegevens terug door te geven naar het script.

Selecteren

Beschrijving: voert een set van opdrachten uit op basis van de eerste expressie om te evalueren naar true.

Eigenschappen boomstructuur

Op het tabblad Boomstructuur, verschijnt SELECT als SELECT 0.

Deze heeft de volgende eigenschappen om te configureren.

• Comment: voeg een opmerking toe over de SELECT.
  • Line Number: het nummer van de regel waarop de opdracht zich bevindt in de editor.

Om SELECT te voltooien, klikt u met de rechtermuisknop op SELECT 0 en voegt u het trefwoord CASE toe voor elke expressie die u door het script wilt laten evalueren. Voeg een DEFAULT -voorwaarde toe om te definiëren wat het script doet als geen van de gedefinieerde CASE -opties van toepassing zijn. Configureer elk CASE en het DEFAULT -trefwoord.

Voorbeeld

Om dit voorbeeld te zien in Boomstructuur, kopieert en plakt u het op het tabblad Tekstweergave en klikt u vervolgens op het tabblad Boomstructuur.

SELECT
{
	CASE name="Odin" { agentid = 123 }
	CASE name="Frigg" { agentid = 345 }
	CASE name.length = 0
	 {
	   ASSIGN agentid = -1
	   ASSIGN error = "Invalid name"
	 }
	DEFAULT { ASSIGN agentid = 999 }
}

Switch

Beschrijving: evalueert de opgegeven variabele en onderneemt de actie die is gedefinieerd door de overeenkomende CASE.

Details:  SWITCH vergelijkt de waarde van een variabele met de letterlijke waarde van elke CASE. Wanneer een overeenkomende CASE is gevonden, wordt SWITCH uitgevoerd en vertakt naar de code tussen accolades { ... } gekoppeld met de overeenkomende CASE.

SWITCH kan alleen een variabele evalueren. Dit kan geen expressie evalueren. Als u een expressie gebruikt, zal uw script niet werken.

Er wordt minstens één CASE verwacht. Alle CASE-verklaringen moet hetzelfde type van de letterlijke waarde. De eerste CASE bepaalt het type voor de resterende CASE-verklaringen. Als een CASE-verklaring een ander type heeft dan de eerste CASE, treedt een compilerfout op. Het volgende zijn allemaal geldige literal-typen:

• CASE "john"
  • CASE 512
  • CASE #"5/15/2050"
  • CASE #"6/1/2050 7:00am"
  • CASE #"7am"

Voorbeeld:

IF TEST = 1
{
  ASSIGN MyDate = "07/03/2023" //This date falls on a Monday
}
ASSIGN MyDow = MyDate.asdatedow
SWITCH MyDow
{
  CASE 0   { ASSIGN NewToday = "Sunday"  }
  CASE 1   { ASSIGN NewToday = "Monday"  }
  CASE 2   { ASSIGN NewToday = "Tuesday" }
  CASE 3   { ASSIGN NewToday = "Wednesday" }
  CASE 4   { ASSIGN NewToday = "Thursday" }
  CASE 5   { ASSIGN NewToday = "Friday"  }
  CASE 6   { ASSIGN NewToday = "Saturday"   }
}

voorbeeldscenario: SWITCH staat u toe om specifieke resultaten te hebben, afhankelijk van wat de opgegeven variabele bevat. U kunt het script bijvoorbeeld een variabele die netnummers bevat, laten evalueren. U kunt een CASE definiëren voor elk mogelijk netnummer en het script een waarde laten toevoegen aan de state-variabele die overeenkomt met de status waaraan het netnummer is toegewezen. Voorbeeld:

SWITCH areaCode
{
	CASE 603 { state =  "New Hampshire" }
	CASE 614 { state =  "Ohio" }
	CASE 628 { state =  "California" }
	CASE 646 { state =  "New York" }
	CASE 667 { state =  "Maryland" }
}

Om dit voorbeeld te zien in Boomstructuur, kopieert en plakt u het op het tabblad Tekstweergave en klikt u vervolgens op het tabblad Boomstructuur.

Eigenschappen boomstructuur

Op het tabblad Boomstructuur, verschijnt SWITCH  als SWITCH 0.

Deze heeft de volgende eigenschappen om te configureren.

• Comment: voeg een opmerking toe over de SWITCH.
  • Expression:

• Line Number: het nummer van de regel waarop de opdracht zich bevindt in de editor.

Om SWITCH te voltooien, klikt u met de rechtermuisknop op SWITCH 0 en voegt u het trefwoord CASE toe voor elke voorwaarde die u door het script wilt laten evalueren. Voeg een DEFAULT -voorwaarde toe om te definiëren wat het script doet als geen van de gedefinieerde CASE -opties van toepassing zijn. Configureer elk CASE en het DEFAULT -trefwoord.

Traceer

Beschrijving: Voert tekst uit naar het resultaatvenster van het Snippet Editor-venster wanneer u de debugger gebruikt op het tabblad Tekstweergave.

Syntax: TRACE "<value>"

Details: voeg een TRACE-trefwoord toe met enige "<value>" die u wilt weergeven in het resultaatvenster van het Snippet Editor-venster wanneer u de debugger gebruikt. De <value> kan een variabele naam zijn. TRACE is een handig hulpprogramma dat u kunt gebruiken wanneer u problemen met uw code oplost of om u te helpen om te zien wat er in het script gebeurt.

Dit trefwoord is alleen voor gebruik in Snippet-acties. U kunt op een veilige manier TRACE-trefwoorden achterlaten in uw snippets. Bij runtime worden ze genegeerd buiten het debugger-hulpprogramma in het Snippet Editor-venster.

Eigenschappen boomstructuur

Op het tabblad Boomstructuur heeft TRACE  de volgende te configureren eigenschappen:

• AllowEscapes: als dit is ingesteld op true, kunt u een escape-reeks invoegen die begint met een backslash-teken (\). De standaardwaarde is false.
  • Comment: voeg een opmerking toe over de trace.
  • Expression: de tekst die u naar het resultaten paneel wilt uitvoeren. U kunt hiervoor ook variabelen gebruiken door ze tussen accolades { } te plaatsen. Bijvoorbeeld, {agentId}.
  • Line Number: het nummer van de regel waarop de opdracht zich bevindt in de editor.
Voorbeeld

Om dit voorbeeld te zien in Boomstructuur, kopieert en plakt u het op het tabblad Tekstweergave en klikt u vervolgens op het tabblad Boomstructuur.

TRACE "this is trace text"
//The text you specify with TRACE appears
//In the results window when you use the
//Debugger on the Text View tab.

Beschrijving: hiermee kunt u een SOAP-webservice proxy-DLL opnemen voor gebruik binnen het fragment. De DLL moet gecompileerd zijn door WISDL via NICE CXone.

Syntax: USES "<proxy>.dll"

Studio-Actie:: Uses

Details: om een USES-verklaring te gebruiken, moet de proxy-DLL zich in de hoofdmap van de bestandsserver van uw bedrijfseenheidsGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren bevinden. U kun de bestanden in uw bedrijfseenheid weergeven op de pagina ACD-bestanden bladeren in CXone.

Meer: u kunt meer informatie vinden over het gebruik van webservice-proxy's met Studio-scripts op de helppagina API's en Webservices.

Eigenschappen boomstructuur

Op het tabblad Boomstructuur, verschijnen de gebruiken als USES "".

Deze heeft de volgende eigenschappen om te configureren.

• Comment: voeg een opmerking toe over dit trefwoord.
  • FileName: voeg de naam toe van het Proxy DLL-bestand als u dat wilt gebruiken in het fragment.
  • Line Number: het nummer van de regel waarop de opdracht zich bevindt in de editor.

Elk van de trefwoorden heeft een Comment-eigenschap. Hiermee kunt u een opmerking toevoegen over dat trefwoord. Gebruik de Comment-optie om een opmerking toe te voegen die niet verbonden is met een specifieke eigenschap.