Trefwoorden

Trefwoorden of instructies zijn onderdeel van de syntax van statements in de Snippettaal. Dit zijn vooraf gedefinieerde termen die voor specifiek gebruik in scripts worden gereserveerd. De compiler herkent het trefwoord en voert het bijbehorende gedrag uit. Wanneer de compiler bijvoorbeeld het trefwoord ASSIGN ziet, maakt deze een nieuwe variabele met de naam en de waarde die na het trefwoord zijn gespecificeerd. Bijvoorbeeld: ASSIGN varName = 1

Omdat trefwoorden gereserveerde termen zijn, kunnen deze woorden niet als identificatiemiddel voor objecten of variabelen in uw scripts worden gebruikt.

Veel van de trefwoorden hebben ook Studio -actiesGesloten Een actie voert een proces uit in een Studio-script, bijvoorbeeld om klantgegevens te verzamelen, berichten of muziek af te spelen of contacten naar een agent te routeren. met dezelfde naam. Er is bijvoorbeeld een IF-trefwoord en een IF-actie. Beide zorgen voor hetzelfde gedrag in uw script. U kunt Snippet-acties met een aangepaste code gebruiken om het aantal acties in uw scripts te verminderen.

Trefwoorden in Snippet

Snippet ondersteunt het volgende trefwoorden. Elk trefwoord heeft een specifiek gebruik. Er zijn verschillende categorieën voor het type gedrag dat de trefwoorden uitvoeren. Elk trefwoord wordt in details beschreven in de volgende secties.

Declaratietrefwoorden

Met deze trefwoorden kunt u nieuwe variabelen, objecten en functies declareren of maken.

Selectietrefwoorden

Met deze trefwoorden kunt u het script een taak laten selecteren om deze uit te voeren op basis van de voorwaarden die u opgeeft. U kunt ze gebruiken om de lineaire flow van wat er in uw script gebeurt, te beheren.

• IF: Deze verklaring selecteert een verklaring die moet worden uitgevoerd op basis van de waarden van een Boolean uitdrukking.
  • SELECT: Deze verklaring voert de eerste in een reeks van CASE-verklaringen uit die evalueren als true.
  • SWITCH: Deze verklaring vergelijkt de waarde van een variabele met de gedefinieerde CASE-verklaringen. Dit voert de overeenkomende CASE uit.

De volgende trefwoorden worden nooit onafhankelijk gebruikt. Ze worden altijd gebruikt met een selectietrefwoord.

• ELSE: Deze verklaring definieert de actie die het script onderneemt als de Boolean uitdrukking evalueert als false. Gebruikt met IF.
  • CASE: Deze verklaring definieert een set van mogelijke verklaringen die moeten worden uitgevoerd. Wordt gebruikt met SWITCH of SELECT.
  • DEFAULT: Deze verklaring definieert de verklaring die wordt uitgevoerd als geen van de andere cases kunnen worden uitgevoerd. Wordt gebruikt met SWITCH of SELECT.

Lustrefwoorden

Via lustrefwoorden kunt u een verklaring of reeks verklaringen herhaaldelijk uitvoeren tot aan de opgegeven voorwaarde om te eindigen is voldaan.

Het volgende trefwoord wordt nooit onafhankelijk gebruikt. Het is een optioneel deel van een codeblok van een lusverklaring:

BREAK: Deze verklaring beëindigt een lusverklaring.

Overige trefwoorden

Deze trefwoorden hebben zeer specifieke toepassingen binnen Studio-scripts:

Syntaxis trefwoord

Een trefwoord moet verschijnen als het eerste woord of de eerste opdracht op de lijn. Het wordt dan gevolgd door andere woorden of een andere code die definieert wat het trefwoord doet en hoe het dat doet. Het ASSIGN-trefwoord dat een nieuwe variabele maakt en een waarde eraan toewijst, moet bijvoorbeeld worden gevolgd door de naam van de nieuwe variabele en de waarde die u eraan wilt geven:

ASSIGN var1 = "my value"

Trefwoorden zijn niet hoofdlettergevoelig. Bijvoorbeeld: FOREACH is hetzelfde als foreach naar de compiler.

Sommige trefwoorden vereisen dat de geïntegreerde code werkt. Raadpleeg de online Help-pagina voor het trefwoord dat u gebruikt voor informatie over deze vereisten.

Trefwoorden in de Snippet-editor

Het Snippet Editor-venster in de Snippet-actie heeft twee tabbladen. Op beide tabbladen kunt u dezelfde types code maken. U kunt heen en terug schakelen tussen de tabbladen en uw code op een van beide bewerken. De tabbladen zijn:

• Het tabblad Tekstweergave. Dit is een vrij tekstveld waar u uw code handmatig kunt invoeren.
  • Het tabblad Boomstructuur. Dit is een grafische interface die u kunt gebruiken om uw code te bouwen. Dit tabblad heeft een lijst waarin u trefwoorden kunt selecteren om verklaringen toe te voegen aan het fragment.