Lusverklaringen

Via lusverklaringen kunt u het script een taak of een set taken herhaaldelijk uitvoeren tot aan de opgegeven voorwaarde om te eindigen is voldaan. Dit is handig als u een reeks taken hebt die u wilt uitvoeren op elk lid van een set.

De trefwoorden voor lusverklaringen zijn:

Lusverklaringen vereisen altijd voorwaardelijke codeblokken. Blokken staat tussen accolades ( { } ). U kunt de volgende optionele verklaring opnemen in het blok.

BREAK: beëindigt en set lussen van verklaringen.

FOR Verklaringen

Beschrijving: herhaalt een verklaring of serie van verklaringen een opgegeven aantal keer.

Syntax: FOR <var> = <start> TO <end> <{ ... [BREAK] }>

Details: Een FOR-loop herhaalt de code tussen de accolades {...} eenmaal voor elk geheel getal in het bereid van <start> tot en met <end>. De clausules <start> en <end> kunnen expressies of letterlijke waarden zijn. Met elke herhaling wordt de huidige waarde in het bereik toegewezen aan een variabele met de naam <var> in de koptekstregel van de loop. Dit worden de herhalingsvariabele genoemd;

De optionele BREAK clausule breekt de loop af. Het script gaat dan verder en voert de code uit na de afsluitingsaccolade of gaat naar de volgende Studio actieGesloten Een actie voert een proces uit in een Studio-script, bijvoorbeeld om klantgegevens te verzamelen, berichten of muziek af te spelen of contacten naar een agent te routeren..

De eerste waarde van <start> en <end> wordt eenmaal geëvalueerd aan het begin van de loop. U kunt de <end>-waarde in de codeverklaringen tussen accolades {...} wijzigen. U kunt ook de waarde van <var> wijzigen van binnen de loop.

De waarde van <start> hoeft niet kleiner te zijn dan <end>. Als <end> kleiner is dan <start>, gaat de loop omlaag door.. Er zal altijd minimaal één iteratie van de loop worden uitgevoerd. Dit gedrag verschilt van sommige andere programmeertalen. De volgende voorbeelden illustreren dit gedrag.

In dit voorbeeld is <end> groter dan <start>. Het resultaat is ph="123456789".

FOR i=1 TO 9
{
	ph = "{ph}{i}"
}

In dit voorbeeld is <start> groter dan <end>. Het resultaat is ph="987654321".

FOR i=9 TO 1
{
	ph = "{ph}{i}"
}

Voorbeelden

IF TEST = 1
{
  ASSIGN Names = "Wes|Nate|Dan|Clay"
  ASSIGN EyeColors = "Blue|Blue|Brown|Brown"
  ASSIGN Signs = "Aquarius|Aries|Pisces|Leo"
  ASSIGN Foods = "Spagetti|Pizza|Sushi|Deep Fried Twinkies"
}

DYNAMIC Persons

ASSIGN PeopleCount = Names.size

FOR i = 1 TO PeopleCount
{
  ASSIGN Persons[i].Name = "{Names[i]}"
  ASSIGN Persons[i].Eyecolor = "{EyeColors[i]}"
  ASSIGN Persons[i].Sign = "{Signs[i]}"
  ASSIGN Persons[i].Food = "{Foods[i]}"
}
FOR i=1 TO 9
{
	a = "{a}{i}"
}
//Result: a="123456789"

FOR i=9 TO 1
{
	b = "{b}{i}"
}
//Result: b="987654321"

FOREACH Verklaringen

Beschrijving: voert een loop één keer uit voor elk element in de opgegeven stringmatrix.

Indeling: FOREACH <var> IN <array> <{ ... [ BREAK ] }>

Details: een FOREACH-loop herhaalt de code tussen de accolades {...} eenmaal voor elk element van een stringmatrix of een matrix an een dynamisch gegevensobject. De waarde van elk matrixelement, wordt toegewezen aan een variabele met de naam <var> in de kopteksregel van de loop.

De optionele BREAK clausule breekt de loop af. Het script gaat dan verder en voert de code uit na de afsluitingsaccolade of gaat naar de volgende Studio actieGesloten Een actie voert een proces uit in een Studio-script, bijvoorbeeld om klantgegevens te verzamelen, berichten of muziek af te spelen of contacten naar een agent te routeren..

Het volgende voorbeeld toont een FOREACH-loop die een IF verklaring bevat.

IF TEST = 1
{
	ASSIGN Names="Odin|Freya|Thor|Loki"
}
ASSIGN SubCounter=1
FOREACH Name IN Names
{
	IF Name = "Odin" |  Name = "Freya"
	{
		ASSIGN NewNames[SubCounter]= "{Name}"

ASSIGN SubCounter=SubCounter + 1

}
}

REPEAT Verklaringen

Beschrijving: voert de gespecificeerde instructies een bepaald aantal keren uit.

Syntax: REPEAT <expression> <{ ... [ BREAK ]}>

Details:  deze instructie herhaalt de code tussen de accolades {...} het aantal keren dat wordt gedefinieerd door <expression>. De <expression> kan elk letterlijk positief geheel getal zijn of een expressie die evalueert naar nul of een positief geheel getal.

Neem het optionele BREAK-trefwoord op om de loop af te breken. Het script gaat dan verder en voert de code uit na de afsluitingsaccolade van het REPEAT-blok of gaat verder naar de volgende Studio -actieGesloten Een actie voert een proces uit in een Studio-script, bijvoorbeeld om klantgegevens te verzamelen, berichten of muziek af te spelen of contacten naar een agent te routeren..

Eigenschappen boomstructuur

Op het tabblad Boomstructuur, verschijnt REPEAT als REPEAT 0.

Deze heeft de volgende eigenschappen om te configureren.

• Comment: voeg een opmerking toe over de herhaling.
  • Line Number: het nummer van de regel waarop de opdracht zich bevindt in de editor.
  • Repeat: voer een expressie in die evalueert naar een numerieke waarden om het aantal keer dat u de opgegeven gedragingen wilt herhalen, te definiëren.

Om REPEAT te voltooien, klikt u met de rechtermuisknop op REPEAT 0 en selecteert u het gedrag dat u door het script wilt laten herhalen. U kunt meer dan één gedrag toevoegen. Configureer elk geselecteerd gedrag of gedragingen.

Voorbeeld

Om dit voorbeeld te zien in Boomstructuur, kopieert en plakt u het op het tabblad Tekstweergave en klikt u vervolgens op het tabblad Boomstructuur.

REPEAT 10
{
	phone = "{phone}{random(10)}"
}

BREAK Verklaringen

Beschrijving: eindigt een lus onmiddellijk.

Syntax: BREAK

Details: wanneer de BREAK-verklaring is bereikt, eindigt de huidige lus onmiddellijk. Het script gaat verder met het uitvoeren van de snippetcode onder de lus tot dit voltooid is.

BREAK is optioneel. Als dit niet is opgenomen, gaat de lus door tot er aan de gedefinieerde voorwaarde om te stoppen, is voldaan.