Datasetwerkruimten configureren

Vereiste machtiging: Interaction Analytics Bewerken

Wanneer u de werkruimtenGesloten Een weergave van een of meer widgets, die onder een bepaalde naam kan worden opgeslagen. voor een specifieke datasetGesloten Een verzameling van ontlede interactietranscripties die een bepaalde periode beslaan en voldoen aan bepaalde filtercriteria. bewerkt, wijzigt u deze alleen voor die dataset. De bewerkingen hebben geen invloed op het werkruimtesjabloonGesloten Meerdere werkruimten die zijn gegroepeerd in een herbruikbare sjabloon. dat oorspronkelijk op de dataset is toegepast. Ze hebben ook geen invloed op andere datasets. Je kunt het volgende doen:

• Werkruimten toevoegen, verwijderen of hernoemen.
  • Widgets toevoegen of verwijderen uit een werkruimte.
  • Widgets in de werkruimte verplaatsen of de grootte aanpassen.

Voor het bewerken van werkruimtesjablonen is de machtiging Bewerken of Admin vereist.

Een werkruimte maken

Een nieuwe werkruimte maken

1. Ga naar Mijn gegevens en open de dataset die u wilt bewerken. Als u zojuist Analytics hebt geselecteerd, wordt de pagina Mijn gegevens standaard weergegeven.
  2. Klik op het pictogram van het werkruimtepaneel Vier vallende grijze blokken als het paneel nog niet open is en klik dan op de pijl omlaag naast Werkruimte toevoegen om de lijst met werkruimten te openen.
  3. Als u een blanco werkruimteGesloten Een weergave van een of meer widgets, die onder een bepaalde naam kan worden opgeslagen. wilt maken, selecteert u Werkruimte toevoegen.

4. Klik op Pictogram van 3 verticale punten in de rechterbovenhoek van de nieuwe werkruimte en klik op Naam wijzigen om de titel te wijzigen.

5. Voeg widgets toe aan de werkruimte.

Een bestaande werkruimte dupliceren

1. Ga naar Mijn gegevens en open de dataset die u wilt bewerken. Als u zojuist Analytics hebt geselecteerd, wordt de pagina Mijn gegevens standaard weergegeven.
  2. Klik op het pictogram van het werkruimtepaneel Vier vallende grijze blokken als het paneel nog niet open is en klik dan op de pijl omlaag naast Werkruimte toevoegen om de lijst met werkruimten te openen.
  3. Als u een werkruimte wilt maken met behulp van een bestaande werkruimte als sjabloon, klikt u op de naam van de werkruimte die u als sjabloon wilt gebruiken. Als u een lange lijst met werkruimten te zien krijgt, kunt u de zoekbalk gebruiken om de lijst te filteren.

4. Klik op Pictogram van 3 verticale punten in de rechterbovenhoek van de werkruimte en klik op Dupliceren.

5. Klik op Pictogram van 3 verticale punten in de rechterbovenhoek van de werkruimte die u net hebt gedupliceerd en klik dan op Naam wijzigen om de titel te wijzigen.

6. U kunt de werkruimte wijzigen door onder andere widgets en filters toe te voegen.

Widgets toevoegen aan een werkruimte

1. Open de werkruimteGesloten Een weergave van een of meer widgets, die onder een bepaalde naam kan worden opgeslagen. waaraan u de nieuwe widgetGesloten Grafische weergave van bepaalde gegevens die voldoen aan gespecificeerde filtercriteria. wilt toevoegen.

2. Klik op de widgetlade Een potlood dat naar beneden wijst naast een meter..
  3. Selecteer de widget die u wilt toevoegen. De widgets worden gesorteerd onder de kopteksten die het type informatie dat ze weergeven, beschrijven. De geselecteerde widget wordt weergegeven in het ontwerpgebied van de werkruimte. De naam van de widget in de lijst kan verschillen van de naam die verschijnt op de widget zelf in de werkruimte.
  4. Als de geselecteerde widget configuratieopties heeft en u deze wilt aanpassen, klikt u op Opties Pictogram van 3 verticale punten > Instellingen in de rechterbovenhoek van de widget. De instellingen zijn verschillend voor elke widget.

Klik op Pictogram van 3 verticale punten > Verwijderen om een widget uit een werkruimte te verwijderen.

Widgets aanpassen

U kunt de grootte, vorm, plaatsing en weergaveopties van widgets in uw werkruimte aanpassen.

• Als u de grootte van een widget wilt aanpassen, beweegt u de cursor over de rand van de widget die u wilt aanpassen. Wanneer de muisaanwijzer verandert in een dubbele pijl, klikt u op de rand en sleept u deze naar de gewenste plek. Als u over een hoek van een widget beweegt, kunt u de hoogte en breedte van de widget tegelijkertijd aanpassen. Het wijzigen van de grootte van een widget kan uw weergave van de gegevens die de widget bevat, beïnvloeden.
  • Klik in de linkerbovenhoek op Twee verticale kolommen met vierkanten. en sleep de widget naar de gewenste locatie. De widget wordt transparant tijdens het verplaatsen en andere widgets gaan opzij om ruimte te maken voor het neerzetten van de widget.