Een Aangepaste agentassistentie-integratie implementeren

Deze pagina heeft betrekking op een product of functie in Controlled Release. Als u geen deel uitmaakt van de CR-groep en meer informatie wilt, neem dan contact op met uw CXone-accountmanager.

De Agentassistentie-app verifiëren

Voordat u met de implementatie van de aangepaste Agentassistentie-integratie begint, moet u verifiëren dat uw Agentassistentie-app ingesteld en geconfigureerd is. Zorg ervoor dat de app toegang heeft tot de nodige informatie en dat het naar verwachting werkt.

Het eindpunt van de Proxytunnel instellen

Om deze taak te voltooien moet u de proxytunnelcode op de juiste plaats zetten. Initieer en vertoon het eindpunt zoals vereist. De exacte nodige stappen en opdrachten die nodig zijn om deze stap uit te voeren zullen voor elke integratie verschillen.

Voltooi de configuratie in CXone

Vereiste machtigingen: Contactafhandeling > ACD > Contactpunten > Bewerken, maken; Algemeen > Gebruikersinstellingen > Skills > Bewerken, maken; Algemeen > Gebruikersinstellingen > Campagnes > Bewerken, maken; Algemeen > Gebruikersinstellingen > Gebruikers > Bewerken, maken;

Als u tijdens de planningsfase hebt bepaald dat uw integratie nieuwe ACD-skillsGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent of ContactpuntenGesloten Het toegangspunt dat een inbound contact gebruikt om een interactie te starten, zoals een telefoonnummer of e-mailadres. vereist, moet u deze nu aanmaken. U moet mogelijk het volgende doen:

• Maak een campagne aan of kies een bestaande campagne om te gebruiken.
  • Maak een ACD-skill aan voor Spraak of ACD-chat.
  • Agents aan de ACD-skill toewijzen. De Agentassistentie-app biedt assistentie voor alle agents die aan de skill zijn toegewezen.
  • Maak of bewerk een contactpunt. Kies de ACD-skill en het script dat u nodig hebt voor de aangepaste Agentassistentie-integratie.

Als u bij uw -scripts een naamgevingsconventie gebruikt zoals versiecontroleStudio, moet u ervoor zorgen dat u het script opslaat met zijn bijbehorende productienaam voordat u het toewijst aan het contactpunt.

Vereiste Studio-scripts instellen

Vereiste machtigingen; Applicaties > Studio > Scripts > Maken/bewerken, Importeren/exporteren, Debuggen, Vergrendeling opheffen; Applicaties > Studio > Prompts > Opnemen; Applicaties > Studio > Bestandsbrowser > Bewerken, maken

Zorg ervoor dat alle vereiste Studio-scripts zich in uw productieomgeving bevinden. U moet mogelijk het volgende doen:

• Expoteer de scripts uit een omgeving en importeer ze in een andere. Misschien wilt u een folder aanmaken die specifiek is voor scripts die gerelateerd zijn aan uw aangepaste integratie.
  • Sla de scripts met nieuwe namen op. Als u de naamgevingsconventies voor versiebeheer gebruikt, moet u de namen van de scripts veranderen om ze van de test- naar de productieomgeving te verplaatsen. Studio biedt geen ondersteuning voor veranderingen in scriptnamen. U moet de optie Bestand > Opslaan als gebruiken om de scriptnamen te wijzigen.

Zorg er in elk geval voor dat de Agent Assist-actie in uw scripts correct is ingesteld. Dit houdt in dat:

• de Custom Agent Assist Endpoint-app is aangemaakt in Agent Assist Hub.
  • de Custom Agent Assist Endpoint-app is Agent Assisttoegewezen aan elke -actie in uw scripts.
  • de verbinding tussen het script en de agentassistentie-app naar verwachting werkt nadat u het script naar de productieomgeving verplaatst. Voer enkele tests uit om de verbinding te verifiëren.

Configureer de verbinding met de Agentassistentie-app

Vereiste machtigingen: Applicaties > Studio > Scripts > Maken/bewerken

De Agent Assist-actie in uw Studio-script vormt de verbinding tussen uw Agentassistentie-app en CXone. U configureert de actie met de nodige informatie zodat de twee systemen met elkaar kunnen communiceren.

U kunt indien nodig meer dan één Agent Assist-actie in uw script opnemen. Elke Agent Assist-actie maakt een verbinding met de websocket en verstuurt de conversatiegegevens.

U hoeft deze taak slechts een enkele keer te voltooien, ook als er meer dan één Agent Assist-acties in uw scripts zitten. Als u over meerdere Agent Assist-acties beschikt, moet u de Custom Agent Assist Endpoint-app aan ze allemaal toewijzen. U kunt dezelfde app voor meer dan één actie gebruiken. De volgende stappen beschrijven hoe u een Custom Agent Assist Endpoint-app toevoegt.

1. Open in Studio het script dat de Agent Assist -actie bevat.
  2. Dubbelklik op de actie om Agent Assist Hub te openen en klik op Agentassistentie-app toevoegen.
  3. Typ de Naam van agentassistentie-app en selecteer Aangepaste agentassistentie-eindpunten als Apptype.
  4. Klik op Volgende.
  5. Gebruik de volgende informatie wanneer u de configuratiepagina van de wizard Nieuwe agentassistent maken invult:

6. Klik op Maken.
  7. Klik in de Agent Assist Hub-pagina op het selectiepictogram naast de app die u zojuist hebt toegevoegd.
  8. Klik in de prompt op Ja om te bevestigen dat u de geselecteerde app aan de geselecteerde actie in uw script wilt toewijzen.

Het aangepaste eindpunt aan een Studio-actie toewijzen

Vereiste machtigingen: Applicaties > Studio > Scripts > Maken/bewerken

Wijs de app Custom Agent Assist Endpoint toe aan de Agent Assist -actieGesloten Een actie voert een proces uit in een Studio-script, bijvoorbeeld om klantgegevens te verzamelen, berichten of muziek af te spelen of contacten naar een agent te routeren. in uw Studio script als u dit nog niet gedaan hebt.

1. Open in Studio het script dat u wilt gebruiken.
  2. Voeg de Agent Assist actie toe op de juiste plek in uw script als u dit nog niet hebt gedaan.

3. Double-click the Agent Assist action to open Agent Assist Hub.

4. In the left column, click the selection icon A light gray checkmark inside a light gray circle. next to the agent assist application or profile you want to assign to this script.
  5. Klik op Sluiten.

Het script vanuit een contactpunt testen

Vereiste machtigingen: Contactafhandeling > ACD > Contactpunten > Weergeven, bewerken

Wanneer het contactpuntGesloten Het toegangspunt dat een inbound contact gebruikt om een interactie te starten, zoals een telefoonnummer of e-mailadres. is ingesteld, moet u het script vanuit het contactpunt testen. U kunt scripttracing gebruiken in Studio om de effectiviteit van uw script te controleren en om enige problemen die zich voordoen te identificeren. U hebt mogelijk CXone-logbestanden nodig om problemen op te lossen. Vraag uw CXone-accountmanager om meer informatie.

1. Open in Studio het script dat het contactpunt oproept.
  2. Klik op Debug > Script loggen > Alleen volgende instantie. Het venster Trace-uitvoer wordt geopend in Studio. Dit geeft de voortgang van het script weer naarmate u een interactie simuleert.
  3. Open een ondersteunde agentapplicatie en stel uw Agentstatus in op Beschikbaar. Verbindt de applicatie met CXone als u een spraakintegratie test. Klik bijvoorbeeld in MAX op Agentlink verbinden.
  4. Een interactie initiëren. Hoe u dit initieert verschilt per kanaalGesloten Een manier waarop contacten kunnen communiceren met agents of bots, zoals spraak (telefoon), e-mail, chat, social media enzovoort.. Voorbeeld:

• Bel voor een spraakkanaal het telefoonnummer dat is toegewezen aan het contactpunt.
    • Ga voor een ACD-chatkanaal naar de webpagina met de chatoptie om te beginnen. U kunt ook de pagina in CXone openen voor het contactpunt dat u aan het testen bent en de URL kopiëren uit het veld URL contactpunt. Plak de URL in een browservenster en druk op ENTER. Er verschijnt nu een chatinterface waarmee u een bericht kunt sturen.
  5. Verzin een denkbeeldig gesprek waarbij u voor beide kanten van de conversatie zorgt. Gebruik trefwoorden en woordgroepen waarvan u weet dat ze de agentassistentie-app triggeren om te reageren. Om een spraakgesprek te simuleren, moet u er misschien een tweede persoon bijhalen.
  6. Klik in Studio op een actie in de hoofdpagina in het venster Trace uitvoerwaarde.

• Het tabblad Variabelen toont alle variabelen die in het script bestaan wanneer de geselecteerde actie is uitgevoerd. U ziet ook de waarde die elke variabele heeft op dat punt in het script.
    • Het tabblad Eigenschappen toont de eigenschappen van de geselecteerde actie. U kunt deze informatie gebruiken om de huidige configuratie van de actie te verifiëren.
  7. Ga terug naar het script en breng eventueel wijzigingen aan.
  8. Selecteer een actie en druk op F1 op het toetsenbord om de online Help voor die actie te openen. De online Help-pagina's voor de acties beschrijven de eigenschappen en andere informatie over het gebruik van de acties in een script.
  9. Als u opnieuw wilt beginnen, klikt u op Chat beëindigen, vernieuwt u het browservenster en herhaalt u het proces vanaf stap 2.