Aangepaste rapportsjablonen beheren

Rapportbron: Tubes

Verversingsfrequentie van rapport (ACD-overzicht, ACD-details en Personal Connection): 6 uur

Verversingsfrequentie van rapport (ACD-details intraday): 1 uur

Een aangepaste rapportsjabloon maken

Vereiste machtigingen Aangepaste rapporten maken

Als u een aangepaste koptekst of categorie wilt weergeven boven alle rapporten die door deze sjabloon worden gegenereerd, moet u eerst de koptekst of categorie maken.

1. Klik op de app-kiezer en selecteer Reporting.
  2. Selecteer Rapportsjablonen onder Aangepaste -rapporten.
  3. Klik op Nieuwe maken.
  4. Voltooi de velden op het tabblad Formulier maken.

1. Voor Maken kunt u een van deze opties selecteren:

• Een nieuw rapportsjabloon: maak een helemaal nieuw rapportsjabloon.

• Een rapportsjabloon door een andere sjabloon te kopiëren: selecteer een andere aangepaste rapportsjabloon en gebruik het als uitgangspunt.

2. Voer een Naam in voor de aangepaste rapportsjabloon. U kunt ook een Beschrijving invoeren.

3. Selecteer voor de aangepaste rapportsjabloon een Categorie in de vervolgkeuzelijst. De opties zijn onder andere categorieën die door het systeem zijn geconfigureerd en categorieën die u hebt gemaakt.

4. Voor Type selecteert u een van deze opties:

• Openbaar: de sjabloon is beschikbaar voor alle gebruikers met toegang tot aangepaste rapporten.

• Persoonlijk: de sjabloon is alleen beschikbaar voor u, de gebruiker die de sjabloon heeft gemaakt.

5. Klik op Volgende.

6. Voltooi de velden op het tabblad Vereiste informatie.

7. Klik op Volgende.
  8. Voltooi de velden op het tabblad Velden.

9. U kunt op Uitvoeren klikken om de geselecteerde metrics en velden te testen. De webbrowser downloadt het rapport automatisch nadat het is uitgevoerd. U kunt het rapport controleren voordat u verdergaat.

10. Voer de onderstaande stappen uit om filters aan de rapportsjabloon toe te voegen:

1. Klik op Dimensiegroep toevoegen om een filtervoorwaarde te maken met attributen zoals namen of booleans. Klik op Maatstafgroep toevoegen om een filtervoorwaarde te maken met metrics zoals een aantal of een tijd.

2. Kies de eigenschap waarop u wilt filteren. Dit kan elk attribuut of elke metric zijn, ook als u deze niet in het rapport opneemt. Selecteer een operator om de selectie te vergelijken met een waarde. Zie de onderstaande tabel voor meer informatie.

3. Klik op Filter toevoegen als u nog een voorwaarde wilt toevoegen.

4. Selecteer in de nieuwe vervolgkeuzelijst aan de linkerkant de optie EN of de optie OF om de relatie tussen dit filter en het vorige in te stellen. Configureer de rest van het filter op dezelfde manier als bij het vorige filter.

5. Herhaal de stappen A tot en met D om nog meer filters toe te voegen.

6. Als u een filtervoorwaarde uit een groep wilt verwijderen, selecteert u de min-toets (–) rechts naast de voorwaarde. Als u een hele filtergroep wilt verwijderen, klikt u op de rode X rechtsboven in het groepspaneel. Klik op Alle verwijderen om alle groepen en filters in één keer te verwijderen.

7. Als u een sjabloon aan het bewerken bent, klikt u op Gereed.

Als u teveel filters instelt, blijven er mogelijk geen gegevens over om te rapporteren. Sommige filters overlappen elkaar. Als uw rapport geen items weergeeft, vermindert u het aantal filters.

11. Klik op Volgende als u tevreden bent met de geselecteerde instellingen.

12. Klik op Opslaan.

Nadat u een rapportsjabloon hebt gemaakt, kunt u een aangepaste planning maken om het rapport uit te voeren. U moet het gewenste rapport selecteren in de Planningsinstellingen. Nadat u een planning aan het aangepaste rapport hebt toegevoegd, kunt u het rapport ook koppelen aan een aangepaste SFTP-server. Elke keer dat het rapport wordt gegenereerd volgens de planning, zal CXone het rapport ook naar uw SFTP-server sturen (als een normale ontvanger).

Aangepaste rapporten handmatig uitvoeren

Vereiste machtigingen: Aangepaste rapporten weergeven

Nadat u een rapportsjabloon hebt gemaakt, kunt u dit handmatig uitvoeren of u kunt een rapportplanning instellen om het rapport automatisch eenmalig of volgens een terugkerend schema uit te voeren.

Handmatige rapporten hebben twee beperkingen: het rapport mag maximaal 13 maanden aan gegevens bevatten en de uitvoering van het rapport mag maximaal 3 minuten duren. U moet een rapportplanning gebruiken als u rapporten wilt genereren die deze beperkingen overschrijden.

1. Klik op de app-kiezer en selecteer Reporting.
  2. Ga naar Aangepaste rapportage > Rapportsjablonen.

3. Selecteer de sjabloon die u wilt uitvoeren.

4. Klik op Uitvoeren.

Er verschijnt een popup-venster dat aangeeft dat uw rapport wordt verwerkt. De webbrowser downloadt het rapport automatisch nadat het is uitgevoerd.

Uw scherm wordt vergrendeld en u kunt niet naar een ander scherm navigeren totdat het rapport is gegenereerd. Klik op Annuleren als u het rapport wilt annuleren en het venster wilt sluiten.