Aangepaste Payload-snippet

Gebruik dit fragment met acties die de eigenschap customPayload hebben, zoals Voicebot Exchange of Textbot Conversation. Deze wordt gebruikt om data van CXone door te geven aan uw virtuele agentGesloten Een softwareapplicatie die klantinteracties afhandelt in plaats van een live (menselijke) agent.-provider. Wanneer u aangepaste data van uw virtuele agent wilt ontvangen, gebruikt u de customPayloadVarName (out)-variabele.

Deze snippet is vereist voor de volgende virtuele agents:

Bij alle andere virtuele agents hoeft u alleen de snippet op te nemen wanneer u aangepaste payloaddata heeft die aan de bot moeten worden doorgegeven. Wanneer u Dialogflow CX gebruikt, volgt u best practices voor het integreren van aangepaste payloads.

Plaatshouder doorgeven

Wanneer u Amazon Lex V1 of Amazon Lex V2 gebruikt en geen informatie hoeft door te geven aan de virtuele agent, volgt u dit voorbeeld:

DYNAMIC customPayload
 customPayload.placeholder=""

Als u informatie moet doorgeven aan de virtuele agent, volg dan het voorbeeld in de volgende sectie.

Data doorgeven

Volg voor alle virtuele agentproviders dit voorbeeld om informatie aan de virtuele agent door te geven.. Vervang de parameters in het voorbeeld door de informatie die u wilt doorgeven.

customPayload.context.id="information"
customPayload.context.lifespan=1
customPayload.context.parameters.name="Fenrir"
customPayload.context.parameters.age="19"
customPayload.context.parameters.date="20201020"

Best Practices for Google Dialogflow CX Aangepaste payload

• Dialogflow CX gebruikt geen contexten om gegevens door te geven aan Dialogflow-intentiesGesloten De betekenis of de bedoeling van wat een klant zegt of typt; datgene wat de klant wil communiceren of bereiken., in tegenstelling tot Dialogflow ES.
  • U kunt aangepaste gegevens aan Dialogflow CX doorgeven met behulp van JSON sleutel/waarde-paren. Maak een dynamisch customPayload-object in een Snippet-actionactie in uw script en voeg daar de sleutel/waardeparen aan toe. Voorbeeld:

DYNAMIC customPayload
    customPayload.ani = ani
    customPayload.contactID = contactId
    customPayload.masterContactId = masterId
    customPayloadJSON = "{customPayload.asJSON()}"
  • In de Exchange- of Conversation-actie in uw script configureert u de customPayload-eigenschap met een variabele waarvan de waarde de asJSON()-functie bevat. U vindt deze waarde in het customPayload-object.
  • Geef de customPayload-JSON door aan de virtuele agent via de Payload-eigenschap van QueryParameters. Zie de Google-documentatie over QueryParameters Een vierkant met een pijl die uit het midden naar de rechterbovenhoek wijst. voor Google Dialogflow CX.
  • Gegevens die via QueryParameters worden doorgegeven, worden ontvangen door een Webhook in Dialogflow CX. U kunt in de Dialogflow CX-console code schrijven om de doorgegeven gegevens te verwerken.
  • Nest geen objecten binnen het customPayload-object. Geneste objecten worden verzonden als letterlijke strings.
  • Om aangepaste gegevens van uw virtuele Dialogflow CX-agent te retourneren naar het script, gebruikt u het veld Aangepaste payload in de Dialogflow CX-console. Zorg dat u zich bevindt in de console voor de virtuele agent die u gebruikt met CXone. Wijs dit toe aan uw script met behulp van de variabele customPayloadVarName (out) in de spraak- of chat-actie Studio in uw script. U kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om het gedrag van de volgende prompt in te stellen.
  • Parameters die zijn ingesteld met customPayload, kunnen alleen worden gebruikt in de externe webhook. Als u parameters wilt instellen om te gebruiken buiten de externe webhook om, stelt u deze in een Snippet-actie in met het veld session_params. Voorbeeld:

{
    	"session_params":
    	{
    		"name": "Winnie Le Pooh"
    		"job": "Food critic"
    		"location": "Hundred Acre Wood"
    	}
    }

U krijgt toegang tot de sessieparameters in de Dialogflow CX-agentintentie met behulp van de volgende syntax:

$session.params.name = Winnie Le Pooh

$session.params.job = Food critic

$session.params.location = 100 Acre Wood

Sessieparameters worden alleen gebruikt met virtuele Dialogflow CX-agents. U gebruikt contexten om een vergelijkbaar resultaat te bereiken met Dialogflow ES.

• Spraakcontexthints kunnen doorgegeven worden met aangepaste payload in de parameter speechContexts. De waarde van speechContexts.phrases moet een Google-klassetoken Een vierkant met een pijl die uit het midden naar de rechterbovenhoek wijst. zijn voor de hint die u wilt geven. Het token moet overeenkomen met de taal en de landinstellingen van uw contacten. Voorbeeld:

DYNAMIC customPayload
    customPayload.speechContexts.phrases="$OOV_CLASS_ALPHANUMERIC_SEQUENCE"
    customPayload.speechContexts.boost=10
  • Als u VOICEBOT EXCHANGE gebruikt: Voeg de parameter maxPostEnergySilenceMS toe aan de Snippet-actie Next Prompt Behaviors of Default Next Prompt Behaviors om te bepalen hoelang de virtuele agent moet wachten wanneer het contact stil is tijdens het gesprek.

Best Practices for Google Dialogflow ES Aangepaste payload

• CustomPayload wordt gebruikt om context door te geven voor een intentieGesloten De betekenis of de bedoeling van wat een klant zegt of typt; datgene wat de klant wil communiceren of bereiken.. De context helpt de virtuele agent om de intentie van de gebruiker te begrijpen. Contextgegevens zijn niet vereist, maar ze helpen de virtuele agent om een uitingGesloten Iets wat een contact zegt of typt. te koppelen aan een intentie.
  • Maak in een Snippet -actie in uw script een customPayload-object volgens de indeling die is beschreven in de Google Dialogflow ES-documentatie Pictogram dat een link naar een externe website aanduidt voor REST Resource: projects.agent.sessions.context. De online help voor Studio biedt extra informatie over dynamische gegevensobjecten.
  • U kunt ook aangepaste gegevens zonder contextgegevens doorgeven met customPayload. Voeg hiervoor standaard JSON sleutel/waarde-paren toe aan een dynamisch gegevensobject.
  • Spraakcontexten worden als aangepaste payload doorgegeven in de parameter speech_contact. U kunt de inhoud van deze parameter terugzien in Studio-traces en applicatielogs.
  • Het dynamische customPayload-object wordt als virtual-agentparameter doorgegeven met JSON-indeling, zoals in het voorbeeldscript.
  • Spraakcontexthints kunnen doorgegeven worden met aangepaste payload in de parameter speechContexts. De waarde van speechContexts.phrases moet een Google-klassetoken Een vierkant met een pijl die uit het midden naar de rechterbovenhoek wijst. zijn voor de hint die u wilt geven. Het token moet overeenkomen met de taal en de landinstellingen van uw contacten. Voorbeeld:

DYNAMIC customPayload
    customPayload.speechContexts.phrases="$OOV_CLASS_ALPHANUMERIC_SEQUENCE"
    customPayload.speechContexts.boost=10