Fragment Status botsessie

Dit fragment wordt gebruikt met acties met de botSessionState-eigenschap, zoals Textbot Exchange en Voicebot Exchange (vanaf hier wordt naar beide acties gewoon verwezen als Exchange). De botSessionState-eigenschap moet correct zijn geconfigureerd om uw virtuele agentsGesloten Een softwareapplicatie die klantinteracties afhandelt in plaats van een live (menselijke) agent. goed te laten werken.

De virtuele agentprovider wijst een unieke id toe aan elke conversatie tussen een contact en een virtuele agent. Deze identificatiecode voorkomt dat er voor elke beurt in de conversatie een nieuwe sessie wordt aangemaakt. De provider maakt de identificatie aan wanneer de conversatie begint en geeft deze door aan het script met het eerste antwoord. Het script slaat de id op in de variabele die is vermeld in de botSessionStateVarName (out)-eigenschap van de Exchange-actie. De id wordt vervolgens doorgegeven aan de eigenschap botSessionState.

Uw script moet correct zijn ingesteld om de botsessie status-id te gebruiken. Wanneer u een Exchange-actie gebruikt, zijn minstens twee instanties van de actie vereist in uw script. De botSessionState-eigenschap van de Exchange-acties moet anders worden geconfigureerd:

• De eerste Exchange-actie bevindt zich direct na de Begin-actie aan het begin van het script. In deze instantie van de actie, moet de botSessionState-eigenschap leeg blijven. De eigenschap botSessionStateVarName (out) moet worden geconfigureerd met de naam van de variabele waar het script de id moet opslaan..
  • De tweede Exchange-actie bevindt zich later in het script. In deze instantie van de actie, moet de botSessionState-eigenschap worden geconfigureerd met de variabele die wordt gebruikt in botSessionState. De variabele moet de botsessie status-id bevatten in JSON-indeling. De eigenschap botSessionStateVarName (out) moet worden geconfigureerd met de naam van de variabele waar het script de id moet opslaan.. Als uw script drie of meer Exchange-acties heeft, worden ze allemaal, behalve de eerste, op deze manier geconfigureerd.

Deze configuratie is vereist voor alle virtuele agents.

Botsessie status-ID converteren naar JSON

De inhoud van de variabele die wordt gebruikt in de botSessionStateVarName (out)-eigenschap, moet worden geconverteerd in JSON en moet worden doorgegeven aan de botSessionState-eigenschap van de tweede Exchange-actie in uw script. Om dit te doen, kunt u een code in een Snippet-actie opnemen of de eigenschap rechtstreeks configureren. Beide benaderingen zijn acceptabel. Het maken van een variabele in een Snippet voor het geconverteerde object heeft echter het voordeel dat het eenvoudiger zichtbaar is waar het converteren plaatsvindt.

Snippet-actie gebruiken

1. Configureer de botSessionStateVarName (out)-eigenschap van de Exchange-actie met de naam van de variabele om de identificatiecode van de sessiestatus vast te leggen. Bijvoorbeeld, botSessionState.
  2. Voeg de volgende regel toe aan een Snippet en plaats deze voor de Exchange-actie in uw script:

ASSIGN botSessionStateOut = botSessionStateOut.asJSON()

Gebruik de naam van de variabele die u gebruikt in uw script.

3. Configureer de botSessionState-eigenschap in de Exchange-actie met de naam van de variabele die u hebt gebruikt in de ASSIGN-verklaring. Bijvoorbeeld, botSessionStateOut.

Converteren in de eigenschap

Wanneer u de variabele converteert in de botSessionState-eigenschap, gebruikt u de botSessionStateVarName (out)-variabele met de asJSON()-functie. Voorbeeld:

• botSessionStateVarName (out)botSessionState
  • botSessionState: botSessionState.asJSON()