Datasets configureren

Vereiste machtiging: Interaction Analytics Bewerken

Datasets analyseren gegevens die voldoen aan specifieke criteria binnen een geselecteerde periode. Datasets kunnen alle ondersteunde interactietypen bevatten. U kunt de dataset filteren om interacties op te nemen of uit te sluiten door bepaalde trefwoorden, woordgroepen of entiteitenGesloten Trefwoord of sleutelwoord dat in uw bedrijfsprofiel in Interaction Analytics is gedefinieerd. Gerelateerd aan een entiteitstype. Kan varianten omvatten. te gebruiken. Overige filters zijn onder andere sentimentGesloten Het algemene gevoel of resultaat van een interactie, zoals bepaald door een analyse van woorden, woordgroepen en de context van de transcriptie. Interacties kunnen positief (blauw), negatief (rood), gemengd (donkergrijs) of neutraal (lichtgrijs) zijn., metrics, frustratieGesloten Zoekt naar signalen van frustratie bij de klant. Dit kunnen woorden of woordgroepen zoals "ik ben boos" zijn. Frustratie is niet synoniem met negatief sentiment. Gefrustreerde klanten hebben niet alleen iets negatiefs te bespreken, ze maken zich ergens druk over. en oplossingstatus. U kunt een categoriesjabloon en/of een werkruimtesjabloon toepassen wanneer u een dataset maakt. Als u van plan bent nieuwe sjablonen toe te passen, moet u ze maken voordat u de dataset maakt.

U kunt op meer opties Pictogram van 3 verticale punten > Dataset bewerken klikken om een dataset te wijzigen nadat deze is gemaakt. U kunt de naam van de dataset niet wijzigen, maar u kunt wel de andere velden of categorieën bewerken. Om categorieën te bewerken, klikt u op meer optiesPictogram van 3 verticale punten > Categorieën bewerken.

Een dataset maken

Datasetvelden configureren

1. Klik op de app-kiezer en selecteer Analytics. Als u al werkt in Interaction Analytics, slaat u deze stap over.
  2. Klik op Mijn gegevens als u op een andere pagina in Interaction Analytics bent. Als u zojuist Analytics hebt geselecteerd, wordt de pagina Mijn gegevens standaard weergegeven.

3. Klik op Nieuwe gegevens analyseren in de rechterbovenhoek.

4. Configureer de velden voor uw dataset.

Filtercriteria configureren

1. Klik op + in het midden van het scherm om criteria toe te voegen aan uw dataset. U kunt meerdere criteriavelden toevoegen als u interacties wilt opnemen die voldoen aan bepaalde criteria en andere uitsluiten. Als u alle interacties van de opgegeven periode wilt opnemen, laat u dit veld leeg en gaat u direct naar de laatste stap.

2. Selecteer voor elk veld de voorwaarden waaraan u wilt dat de criteria voldoen. U kunt interacties die voldoen aan sommige of alle criteria die u invoert, opnemen of uitsluiten. Tussen alle trefwoorden en woordgroepen die in hetzelfde veld worden ingevoerd, bestaat een EN-relatie. Er is ook een EN-relatie tussen de velden, wat betekent dat aan alle opgegeven voorwaarden van een enkele regelset moet worden voldaan voordat een contact in de categorie valt, met uitzondering van die in het veld Minstens een van deze.

3. Om interacties op te nemen of uit te sluiten op Woordgroep, Trefwoord of Sentiment, klikt u op de overeenkomende -tag of typt u een trefwoord, woordgroep of entiteitGesloten Trefwoord of sleutelwoord dat in uw bedrijfsprofiel in Interaction Analytics is gedefinieerd. Gerelateerd aan een entiteitstype. Kan varianten omvatten..

4. Om interacties op te nemen of uit te sluiten volgens metrics zoals teamnaam of skillnaam, klikt u op de tag Metric en selecteert u het type metric in de lijst.

5. Om interacties op te nemen of uit te sluiten gebaseerd op Frustratie of Oplossing, selecteert u de betreffende tag.

6. Klik op Criteria toevoegen om een nieuwe regelset toe te voegen. Regelsets hebben een OF-relatie met elkaar: interacties die voldoen aan minimaal één van de regelsets van de categorieregel vallen binnen de categorie. U kunt regels en regelsets groeperen om complexere regels te maken.
  7. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent met het toevoegen van criteria.