Cloud TTS beheren

Vereiste machtigingen: Scripts Weergeven, Maken/Bewerken

Uw Cloud TTS-serviceprovider beheren in CXone. Als u de service in uw contactcenter wilt gebruiken, moet u deze toevoegen aan uw Studio-scripts.

Een nieuw TTS-providerprofiel toevoegen

U hoeft alleen een TTS-providerprofiel toe te voegen als u uw eigen account bij die provider gebruikt. Als u een account gebruikt dat door NICE CXone beschikbaar is gesteld, gebruikt u het standaardprofiel voor de gewenste provider. Standaardprofielen hebben geen knop Bewerken en kunnen niet worden verwijderd.

U kunt hetzelfde TTS-profiel met meerdere TTSVOICE-actions in hetzelfde script of in verschillende scripts gebruiken. Elke actie kan een andere stem gebruiken.

1. Open het script dat u wilt bewerken in Studio en voeg de actie TTSVOICE toe als het script deze actie nog niet bevat.
  2. Dubbelklik op de actie TTSVOICE om de pagina Cloud Tekst-naar-spraak te openen.
  3. Klik op Nieuwe TTS toevoegen.

4. Typ een naam voor deze provider in het veld Naam voor TTS-configuratie.
  5. Klik op de Provider voor TTS-configuratie die u gebruikt.
  6. Klik op Volgende.
  7. Voer op de configuratiepagina uw Base64 Service-account-ID in. Dit is de identificatiecode voor uw serviceaccount in Base64-indeling. De beschrijving onder dit veld op de configuratiepagina bevat een link naar een converter die u kunt gebruiken om uw ID naar Base64 te converteren.
  8. Klik op Toevoegen.

Een TTS-providerprofiel toe aan een TTSVOICE-actie toewijzen.

Als u TTS in uw script wilt gebruiken, moet u een provider toewijzen aan elke TTSVOICE -actie die u in uw script opneemt.

1. Open in Studio het script waarmee u werkt.
  2. Als u de TTSVOICE-actie nog niet aan uw script hebt toegevoegd, doet u dit nu.
  3. Dubbelklik op de TTSVOICE-actie om de pagina Cloud Tekst-naar-spraak te openen.
  4. Klik om een TTS-provider te kiezen uit de lijst aan de linkerkant van de pagina.
  5. Blader door de lijst met stemmen en selecteer de taal en de stem die u met deze actie wilt gebruiken.

6. Test de geselecteerde stem door tekst in te voeren in het veld Tekst om uit te spreken en te klikken op het luidsprekerpictogram naast de stem die u test.
  7. Wanneer u tevreden bent met de geselecteerde stem, klikt u op OK om uw keuze op te slaan in de eigenschappen van de actie.

Uw TTS-service testen

U kunt uw TTSGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.-service testen nadat u een TTS-providerprofiel hebt toegevoegd aan de pagina Cloud tekst-naar-spraak.

1. Open het script dat u wilt bewerken in Studio en voeg de actie TTSVOICE toe als het script deze actie nog niet bevat.
  2. Dubbelklik op de actie TTSVOICE om de pagina Cloud Tekst-naar-spraak te openen.
  3. Selecteer uw Cloud TTS-providerprofiel in de lijst aan de linkerzijde.
  4. Voer in het veld Tekst om uit te spreken de tekst in die de TTS-service moet uitspreken.

5. Selecteer minimaal één Taal en één Geslacht om de lijst met beschikbare stemmen te filteren.
  6. Klik op de taal waarin de tekst moet worden uitgesproken en klik op het luidsprekerpictogram.
  7. Herhaal deze stappen zo vaak als u wilt. Voordat u de pagina verlaat, selecteert u de stem die de standaardstem voor deze TTS-service moet zijn. Dit is de stem die wordt gebruikt als er geen stem is opgegeven in de eigenschappen van de TTSVOICE -actie in uw Studio-script.

TTS-auditlogboekgegevens weergeven

U kunt voor elk Cloud TTS-providerprofiel auditlogboekgegevens weergeven. Het auditlogboek geeft de geschiedenis van toegebrachte wijzigingen aan het profiel weer. Het registreert de actie die genomen wordt met het profiel, zoals het profiel maken of bewerken. Daarbij wordt geregistreerd op welke datum de wijziging is doorgevoerd, wat de naam is van het gewijzigde profiel en welke gebruiker verantwoordelijk was voor de wijziging.

Als een profiel verwijderd is, wordt het auditlogboek 30 dagen lang opgeslagen. Daarna wordt ook dit automatisch verwijderd. U kunt een ander profiel aanmaken met dezelfde naam als het profiel dat u eerder hebt verwijderd. Het auditlogboek van dit verwijderde profiel wordt afzonderlijk bewaard en zal niet beïnvloed worden door de automatische verwijdering van de gegevens van het oude profiel.

1. Open het script dat u wilt bewerken in Studio en voeg de actie TTSVOICE toe als het script deze actie nog niet bevat.
  2. Dubbelklik op de actie TTSVOICE om de pagina Cloud Tekst-naar-spraak te openen.
  3. Klik op het geschiedenispictogram Klokwijzers die naar 5:00 wijzen met een ronde pijl die er tegen de klok in omheen wijst. naast het profiel dat u wilt weergeven. De pagina Wijzigingsgeschiedenis verschijnt en geeft de beschikbare auditlogboekgegevens weer.