Teams beheren

Een team maken

Vereiste machtigingen: Teams maken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.
  2. Klik op Teams.

3. Klik op Nieuwe maken.

4. Voer een unieke Teamnaam in en geef aan of u wilt beginnen met een leeg team of met een kopie van de instellingen van een ander team. Als u ervoor kiest een bestaand team te kopiëren, selecteert u dat team uit de vervolgkeuzelijst.
  5. Als u aangepaste werkruimten gebruikt in MAX, klikt u op Aangepaste werkruimte-URL toevoegen. Voer het Label en de URL in. Als u wilt zien hoe de werkruimte eruitziet voor agents in dit team, klikt u op Preview. U kunt maximaal 3 aangepaste werkruimten toevoegen.
  6. Klik op Volgende.
  7. Selecteer de selectievakjes bij de functies of producten die u voor het team wilt inschakelen. De ingeschakelde agents in het team tellen mee voor het berekenen van de kosten van een functie, ongeacht of de agent de functie daadwerkelijk gebruikt of niet. Klik op Volgende.

8. Selecteer de selectievakjes voor de niet-beschikbaarheidscodes die de agents in dit team te zien moeten krijgen in hun agentapplicatie en klik daarna op Toevoegen aan team. Klik op Alle toevoegen als u alle niet-beschikbaarheidscodes in één keer wilt selecteren.
  9. Klik op Volgende.
  10. Klik op Team maken.

11. Contactinstellingen configureren voor dit team.

Teams bewerken

U kunt teams bewerken als u daar een machtiging voor hebt. Mogelijk hebt u ook aanvullende machtigingen nodig, afhankelijk van de wijzigingen die u wilt aanbrengen:

• Als u niet-beschikbaarheidscodes wilt toevoegen of verwijderen, moet u beschikken over de machtigingen Teams Weergeven en Niet-beschikbaarheidscodes Bewerken.
  • Als u gebruikers wilt toevoegen of verwijderen, moet u beschikken over de machtigingen Teams Weergeven en Gebruikers bewerken. Elke gebruiker moet aan een team toegewezen zijn. Als u een gebruiker uit een team probeert te verwijderen, wordt u gevraagd om die gebruiker toe te wijzen aan een ander team.

• Voor het dupliceren van een team moet u de machtiging Teams Maken hebben.
  • Om een team te deactiveren of opnieuw te activeren, hebt u de machtiging Teams Deactiveren nodig.

Contactinstellingen configureren

U kunt configureren hoe de agents in dit team interacties moeten afhandelen. U kunt uw agents configureren voor singlechannel afhandeling, waardoor een agent slechts één interactie tegelijk kan afhandelen. U kunt uw agents ook configureren voor omnichannel, zodat ze meerdere interacties tegelijk kunnen verwerken via meerdere kanalen. Als u gedetailleerde opties hebt ingeschakeld, kunt u mogelijk beide typen contactafhandeling voor het team configureren.

Singlechannel afhandeling configureren

Vereiste machtigingen: Teams Bewerken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.

2. Klik op Teams en selecteer het team dat u wilt configureren.

3. Klik op het tabblad Contactinstellingen.
  4. Typ waarden in de velden Gelijktijdige chats en Automatisch geparkeerde e-mails om in te stellen wat het standaard aantal interacties is dat de agents in het team kunnen afhandelen.

5. U kunt voor specifieke agents aanpassen welke soorten contacten ze kunnen ontvangen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u e-mails niet automatisch wilt parkeren voor nieuwe agents. Zo stelt u aangepaste limieten in:
    1. Vind een agent in de lijst.
    2. Selecteer Aangepast in plaats van Standaard voor de instelling die u wilt bewerken.
    3. Typ voor elke agent een nieuwe waarde in het veld.
  6. Klik op GereedOpslaan.

Dynamische levering configureren

Vereiste machtigingen: Teams Bewerken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdmin.

2. Klik op Teams.

3. Klik op het team dat u wilt bewerken.
  4. Klik op het tabblad Contactinstellingen.
  5. Stel de Aanleveringswijze bij Standaardinstellingen voor team in op Omnichannel of Single-contact.

6. Als u Salesforce External Routing gebruikt om chats en cases naar uw agents te routeren, moet u de standaardaantallen voor Chats en E-mails instellen op Uit. Ga anders verder met de volgende stap.

7. Stel het standaard aantal gelijktijdige interacties voor Chats en E-mails in. Stel voor SMS en Werkitems het standaard maximum aantal gelijktijdige interacties in dat de agents in het team mogen afhandelen.

8. Stel Totaal aantal contacten in op het maximum aantal interacties van welk type dan ook dat de agents in het team gelijktijdig mogen afhandelen.

9. Gebruik de opties Contact aanvragen en Autofocus om de systeemervaring van de agents in de agentapplicatie te wijzigen.

10. Als u voor bepaalde agents in het team andere instellingen wilt gebruiken, kunt u die instellingen wijzigen door Standaardwaarde team voor deze agents in te stellen op Uit. Voer vervolgens een nieuwe waarde in voor de instelling. Instellingen op agentniveau hebben voorrang boven instellingen op teamniveau. Als alternatief kunt u deze instellingen configureren in het gebruikersprofiel.
  11. Klik op Gereed.