Asr

Hiermee kunt u een waarde vastleggen die afkomstig is van een contact, en deze waarde opslaan in een scriptvariabele. Deze variabele kan worden gebruikt voor verdere scriptroutering en voor andere doeleinden.

Asr is de meest flexibele van de ASRGesloten Automatische spraakherkenning: klanten kunnen op audioprompts reageren door een antwoord in te spreken.-acties en kan worden gebruikt in plaats van de meer gespecialiseerde acties wanneer u behoefte hebt aan extra flexibiliteit. Deze actie vereist echter dat u uw eigen woordenlijst of grammaticabestand opgeeft, terwijl de gespecialiseerde acties meestal een ingebouwd bestand hebben voor het verwerken en herkennen van de uitingen van de beller.

ASR-acties worden alleen weergegeven als ASR is ingeschakeld voor uw organisatie. ASR is een optionele functie. Vraag uw CXone-accountmanager om meer informatie.

Dependencies

• Bij het uitspreken van getallen is "negative" in de systeemcode vastgelegd.

• Bij het uitspreken van getallen is "point" in de systeemcode vastgelegd.

Supported Script Types

Telefoon

Input Properties

Deze eigenschappen definiëren gegevens die de actie gebruikt bij het uitvoeren.

Vertakking

Beschrijving

Caption

Voer een korte woordgroep in die deze actie in het script uniek identificeert. Het bijschrift verschijnt op het scriptcanvas onder het actiepictogram. The default is the action name.

Sequence

Specificeer de prompt die door de actie wordt afgespeeld. Als de prompt een audiobestand is, typt u de bestandsnaam tussen dubbele aanhalingstekens. Bijvoorbeeld, "greeting.wav".

Als u tekst-naar-spraak wilt gebruiken voor de prompt, klikt u op de drie puntjes en typt u de tekst die de TTSGesloten Hiermee kunt u teksten invoeren en door een computerstem laten uitspreken.-service moet uitspreken. Elk segment moet tussen dubbele aanhalingstekens staan en een stringverwijzingsteken bevatten om het type informatie te identificeren. Voorbeeld:

"%Your account balance is" "silence.wav"  "${accountBalance}"

Zie de pagina Prompts beheren voor meer informatie over de notatie voor prompts in deze eigenschap.

U kunt de Sequence Editor gebruiken van een actie die deze ondersteunt, zoals Play, en dan de tekstreeks in het veld Sequence in die actie kopiëren en plakken.

Phrase

Gebruik deze eigenschap om de tekst te documenteren die in de prompt aanwezig is. Deze eigenschap wordt niet gebruikt door het script. Omdat prompts complex kunnen zijn en een groot aantal segmenten kunnen bevatten, kan het handig zijn om de volledige tekst te vermelden zonder de opmaak die vereist is voor het Sequence-veld.

HighConfidence Wanneer de ASR-engine een woordgroep herkent die door een beller is uitgesproken, wordt ook een percentage geretourneerd om aan te geven hoeveel vertrouwen de engine heeft in een juiste herkenning van de uiting. Het script vergelijkt dit vertrouwenspercentage met de waarde in deze eigenschap en als het percentage gelijk is aan of groter is dan deze waarde, wordt de OnHighConfidence-vertakking genomen. Voer een geheel getal in tussen de waarde MinConfidence en 100.

The default value is 70.

MinConfidence Bepaalt het minimaal aanvaardbare vertrouwenspercentage voor een herkenningsmatch. Als het vertrouwenspercentage tussen deze waarde en de waarde van HighConfidence ligt, wordt de OnMedConfidence-vertakking genomen die meestal wordt gebruikt om het contact te vragen om de ASR-interpretatie van een uiting te bevestigen. Als het vertrouwenspercentage lager is dan deze waarde, wordt de OnNoConfidence-vertakking gevolgd. Voer een geheel getal in tussen 1 en de waarde van HighConfidence.

The default value is 50.

TimeoutSeconds

Bepaalt hoe lang IVRGesloten Interactive Voice Response: een telefoonmenu waarmee bellers via telefoontoetsen en/of gesproken opdrachten keuzes kunnen maken en/of informatie kunnen invoeren. wacht op invoer (ingesproken tekst of een ingedrukte telefoontoets) voordat de OnTimeout-vertakking wordt genomen. Dit is de drempelwaarde voor volledige stilte op de lijn. De standaardwaarde is 10 (seconden). Voer een geheel getal in als u dit wilt wijzigen.

De timer start pas wanneer de prompt helemaal afgespeeld is. Het systeem heeft echter een ingebouwde maximumlimiet van twee minuten (120 seconden), inclusief de afspeelduur van de prompt. Als deze limiet wordt bereikt tijdens een actie, worden alle actieve prompts afgebroken en wordt de OnError-vertakking getriggerd. Daarom moet u de duur van uw prompts weten en voor dit veld een waarde instellen die ervoor zorgt dat de actie altijd minder dan twee minuten actief is.

ResultVarName Bepaalt de naam van de variabele die het herkende resultaat bevat van de ingesproken of handmatig ingevoerde invoer van de beller. Als de prompt de beller bijvoorbeeld vraagt om zijn geboortedatum in te spreken of in te voeren, wordt het resultaat opgeslagen in de variabele die door deze eigenschap wordt bepaald. De standaardwaarde is de naam van de actie + "Result" (bijv. ASRDIGITSResult). Als de beller iets inspreekt en de ASR-engine geen match kan vinden, wordt deze variabele niet ingevuld. Opmerking: als de actie een OnDTMF-vertakking heeft, moet u een Capture-actie gebruiken om een variabelewaarde uit de buffer te halen (DTMF-waarden worden automatisch opgeslagen in een buffer).
ConfidenceVarName Bepaalt de naam van de variabele die het door de ASR-engine geretourneerde vertrouwenspercentage bevat. De standaardwaarde is ASRConf.
DetectDTMF

Hiermee kunt u een IVR-script configureren om zowel gesproken invoer als handmatig ingetoetste DTMFGesloten Toetstonen die worden gegenereerd wanneer iemand op een toets van de telefoon drukt of tikt.-invoer te verwerken.

Als de waarde True is, worden zowel spraak- als DTMF-invoer geaccepteerd. Als het contact op een DTMF-cijfertoets drukt, stopt het script onmiddellijk de lopende promptreeks en wordt de OnDTMF-vertakking gevolgd. Voor de duur van de actie wordt geen rekening gehouden met gesproken uitingen.

Als de waarde False is, wordt geen DTMF-invoer herkend, zelfs als de beller op een toets drukt. Alhoewel alle DTMF-toetsen die tijdens de actie zijn ingedrukt worden opgeslagen in de DTMF-buffer, volgt de actie de NoConfidence-vertakking.

Deze actie heeft een OnDTMF-vertakking, dus bij elke DTMF-invoer door de beller zal deze vertakking worden genomen. Variabelen die voortkomen uit de DTMF-selectie worden niet doorgegeven via deze vertakking. Daarom moet u een Capture-actie in de OnDTMF-vertakking gebruiken om variabelen voor de DTMF-invoer vast te leggen en door te geven.

ClearDigits

Wanneer een beller een toets op de telefoon indrukt, wordt de gegenereerde DTMF-toon opgeslagen in een buffer. Als ClearDigits is ingesteld op of True, wordt die buffer aan het begin van deze actie gewist. Wanneer deze is ingesteld op False en DTMF-tonen worden overgedragen naar deze actie in de buffer, worden de DTMF-tonen onmiddellijk gedetecteerd. De actie roept dan de OnDigit of OnDTMF-vertakking op, zelfs als het indrukken van een toets wordt geassocieerd met een eerdere actie.

Yes/True is de standaardwaarde.

ContentType Bepaalt hoe de ASR-engine de uitingen van de beller tijdens deze actie moet identificeren. De ASR-engine vergelijkt de uiting van de beller met de waarden in het opgegeven contenttype. Als er een match wordt gevonden, retourneert de engine deze match plus een percentage dat het vertrouwen in de juistheid van de match aangeeft. Selecteer een van de volgende opties in de vervolgkeuzelijst: PhraseList of GrammarFile. De standaardwaarde is PhraseList.
PhraseList Hiermee kunt u een woordgroeplijst voor de actie samenstellen. Klik op de drie puntjes en typ elke woordgroep op een aparte regel in het venster Stringeditor.
GrammarFile

Hiermee kunt u het pad opgeven naar het grammaticabestandGesloten Een gecodeerd bestand met woordgroepen die een beller zou kunnen zeggen in reactie op een IVR-vraag. dat is opgegeven in de eigenschap ContentType. Grammaticabestanden moeten de correcte indeling hebben en zijn opgeslagen in uw platformbestanden.. U kunt aangepaste grammaticabestanden maken met behulp van Studio-acties of tools van externe leveranciers.

Result Branch Conditions

Met Resultaatvertakkingsvoorwaarden kunt u vertakkingen maken in uw script om verschillende resultaten te behandelen wanneer de actie wordt uitgevoerd.

Voorwaarde

Beschrijving

Default Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen van de actie niet zijn gedefinieerd.
OnHighConfidence Het pad dat wordt gevolgd als de vertrouwensniveaus hoger zijn dan de waarde die is ingesteld in het eigenschappenveld High Confidence. U kunt een aangepaste waarde tussen 1 en 100 invoeren.
OnMedConfidence De vertakking die wordt gevolgd als het door de ASR-engine geretourneerde vertrouwenspercentage tussen de waarde van HighConfidence en de waarde van MinConfidence ligt. Deze vertakking wordt vaak gebruikt om een beller in staat te stellen de ingevoerde gegevens te bevestigen met behulp van een ASRYESNO action.
OnNoConfidence Het pad dat wordt gevolgd als het door de ASR-engine geretourneerde vertrouwenspercentage lager is dan de waarde van MinConfidence.
OnTimeout Het pad dat wordt gevolgd als er gedurende het opgegeven aantal seconden geen reactie is.
OnError Het pad dat wordt gevolgd als er een onverwacht probleem is (bijvoorbeeld slechte verbinding of syntaxfouten). De _ERR-variabele moet een beknopte beschrijving van het probleem bevatten.
OnDTMF Het pad dat wordt gevolgd als de DetectDTMF-eigenschap is ingesteld op TRUE en er DTMF-cijfers aanwezig zijn in de buffer.

Tips & Tricks

• U kunt de variabele languageLocale doorgeven uit de actie Voiceparams om de taal in te stellen die de actie moet detecteren.
  • Zie het Overzicht van ASR voor meer informatie.
  • DTMF-tonen worden opgeslagen in een buffer. Als de actie een OnDTMF of OnDigits-vertakking heeft, moet u de DTMF-waarde met een Capture-actie uit de buffer halen.
  • Als u meerdere DTMF-toetsindrukken wilt vastleggen, neemt de actie onmiddellijk de OnDTMF-vertakking wanneer de eerste DTMF-toets wordt ingedrukt (inclusief * en #). In dit geval moet u meerdere toetsindrukken vastleggen met een Capture-actie.
  • Als er DMTF-toetsindrukken in de buffer aanwezig zijn en ClearDigits niet is ingesteld op True, wordt de OnDTMF-vertakking onmiddellijk gevolgd en is een Capture-actie vereist.