Accounttoewijzing

Wijs een extern platform aan CXone toe om onderlinge uitwisseling van informatie mogelijk te maken. Als u bijvoorbeeld Microsoft Teams aan CXone toewijst, kunt u de agentstatussen tussen de twee platforms synchroniseren. Wanneer de CXone-status van een agent bij het beantwoorden van een oproep verandert in Bezet, verander de Teams-status ook in Bezet. Nadat u CXone aan uw externe platform hebt toegewezen, kunt u agentstatussen synchroniseren.

Vereiste machtigingen voor het toewijzen van accounts: Algemeen > Accounttoewijzing Maken

Voordat u begint

U dient eerst een gebruiker voor de toegangssleutel te selecteren. De toegangssleutel van deze gebruiker wordt gebruikt om de communicatie tussen CXone en het externe platform te valideren. Het kan zijn dat dit type gebruiker al is gemaakt voor uw CXone-systeem, vooral als uw organisatie CXone-API’s gebruikt. Deze gebruiker mag niet worden gedeactiveerd. Als u dit doet, werkt de accounttoewijzing namelijk niet meer. Als dit type gebruiker niet is ingesteld op uw systeem en u geen bestaande CXone-account wilt gebruiken, maakt u een gebruiker met de volgende machtigingen:

CXone toewijzen aan RingCentral en Atos

1. Klik op de app-kiezer en selecteer Adapters.
  2. Klik op Accounttoewijzing.

3. Als in uw systeem meerdere bedrijfseenhedenGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren zijn geregistreerd, klikt u op de gewenste bedrijfseenheid om de account aan RingCentral toe te wijzen.

4. Klik op RingCentral.

5. Klik op Account toewijzen.

6. Selecteer in de sectie Adapterversie de juiste versie voor de vervolgkeuzelijsten Adapterversie Presence Sync en Adapterversie Directory Sync.

7. Voer in de sectie ACD-bedrijfseenheiddetails de details in over de tenant.

8. Voeg in de sectie Ontvangers van e-mailmeldingen alle e-mailadressen toe die meldingen moeten ontvangen over de status van de adapter, problemen met de authenticatie en andere uitzonderingen.

9. Klik op Volgende en voeg uw RingCentral-account en authenticatiegegevens toe.

10. Klik op Toewijzen en registreren.

CXone toewijzen aan Microsoft Teams

U kunt maximaal 8 Microsoft-tenants aan uw CXone-account toewijzen.

1. Klik op de app-kiezer en selecteer Adapters.

2. Klik op Accounttoewijzing.

3. Als in uw systeem meerdere bedrijfseenhedenGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren zijn geregistreerd, klikt u op de gewenste bedrijfseenheid om de account aan RingCentral toe te wijzen.

4. Klik op Microsoft Teams.

5. Klik op Account toewijzen.

6. Voer in ACD-bedrijfseenheiddetails de details in van uw bedrijfseenheid.

7. Klik op Volgende.
  8. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst Microsoft TeamsPlatformversie onder Adapterversie Microsoft - Versie 1.
  9. Voer uw Account-ID, Toegangssleutel-ID, Geheim en Domein in. Het domein is alleen vereist voor gebruikers die programmatisch zijn gemaakt.

10. Selecteer Systeemgebruikers programmatisch maken als u in uw Azure Directory-software automatisch systeemgebruikers wilt maken met app-inloggegevens van de Microsoft Azure-portal. Als u dit inschakelt, maakt Azure elke systeemgebruiker onder de naam CXone_xxxxx.
  11. Doet het volgende als u meer Microsoft Teams-tenants wilt toevoegen:
    1. Klik op Knop Toevoegen. om voor elke nieuwe tenant een nieuw tabblad toe te voegen. U kunt de naam van het nieuwe tabblad wijzigen door erop te dubbelklikken.
    2. Voer de informatie voor de extra tenant in volgens de aanwijzingen in de vorige stappen.
  12. Klik op Volgende.
  13. Voer de accountgegevens van uw Microsoft Teams-systeemgebruikers is. U moet minimaal één Teams-systeemgebruiker hebben per 650 gebruikers die zijn toegewezen via AzureActiveDirectory Sync of Presence Sync. U hebt twee opties:
    • Als u het selectievakje Systeemgebruikers programmatisch maken inschakelt, maakt het systeem automatisch systeemgebruikers aan in Azure Directory met de toegangsgegevens van de app uit het Microsoft Azure-portaal.
    • Als u het selectievakje Systeemgebruikers programmatisch maken heeft uitgeschakeld, moet u de toegangsgegevens van het Teams-account handmatig toevoegen. Dit kan nodig zijn als het beleid van uw organisatie niet toestaat dat deze systeemgebruikers programmatisch worden toegevoegd. Deze optie geeft u onafhankelijke systeemgebruikers voor Microsoft Teams Presence Sync en Microsoft Teams Directory Sync.
  14. Voeg in het gedeelte E-mailmeldingen alle e-mailadressen toe die meldingen moeten ontvangen over de status van de adapter, problemen met de authenticatie en andere uitzonderingen.
  15. Klik op Toewijzen en registreren.

U kunt meerdere CXone-accounts aan een Microsoft Azure-account toewijzen.

CXone toewijzen aan Zoom

1. Klik in CXone op de app-kiezer en selecteer Adapters.

2. Klik op Accounttoewijzing.

3. Als in uw systeem meerdere bedrijfseenhedenGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren zijn geregistreerd, klikt u op de gewenste bedrijfseenheid om de account aan RingCentral toe te wijzen.

4. Klik op Zoom.

5. Klik op Account toewijzen.

6. Selecteer in de sectie Adapterversie de juiste versie voor de vervolgkeuzelijsten Adapterversie Presence Sync en Adapterversie Directory Sync.

7. Voer in de sectie ACD-bedrijfseenheiddetails de details in over de bedrijfseenheid en uw inloggegevens.

8. Klik op Volgende.

9. Selecteer in de sectie Adapterversie de juiste versie voor de vervolgkeuzelijst Zoomplatformversie.

10. Voer in de sectie Zoom-accountdetails uw Zoom-account- en authenticatiedetails in.

11. Voer e-mailadressen in die meldingen moeten ontvangen over de adapterstatus, authenticatiefouten en uitzonderingen. Typ komma's tussen de e-mail-ID's als u meerdere ID's invoert.

12. Klik op Toewijzen en registreren.

CXone toewijzen aan Agent for Service Cloud Voice

1. Klik op de app-kiezer en selecteerAdapters.
  2. Klik op Accounttoewijzing.

3. Als in uw systeem meerdere bedrijfseenhedenGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren zijn geregistreerd, klikt u op de gewenste bedrijfseenheid om de account aan RingCentral toe te wijzen.

4. Klik op Salesforce.

5. Klik op Account toewijzen.

6. Selecteer in de sectie Adapterversie de juiste versies voor de vervolgkeuzelijst Adapterversie Presence Sync.

7. Voer in de sectie ACD-bedrijfseenheiddetails de details in over de tenant.

8. Klik op Volgende en voeg uw Salesforce-account en authenticatiegegevens toe.

9. Klik op Toewijzen en registreren.

U kunt Omni-Channel statussen toewijzen zodra u klaar bent met accounts toewijzen.