Een Zoom-app maken

Om Directory Sync of Presence Sync te kunnen integreren met Zoom, moet u een app voor toegangsbeheer maken. Deze taak moet worden uitgevoerd door een Zoom-beheerder.

1. Log in met een beheerdersaccount bij de Zoom App Marktplaats.

2. Een nieuwe interne (server-to-server) OAuth-app maken.

3. Noteer de account-ID en client-ID. Deze hebt u nodig bij het toewijzen van het Zoom-account.

4. Klik op Genereren en noteer het geheim van de client. Dit heeft u nodig wanneer u het Zoom-account toewijst.
  5. Klik op Doorgaan.
  6. Voer de Naam app, Korte omschrijving en Bedrijfsnaam in onder Basisinformatie en voer de Naam en het E-mailadres van de beheerder in onder Contactgegevens ontwikkelaar.
  7. Klik op Doorgaan.

8. Vul de volgende velden in:

• Naam abonnement

• Voer onder Eindpunt-URL kennisgeving gebeurtenis https://presencesync.niceincontact.com/rta/v1/zoom/web-hook-api/<Zoom Account ID> en klik op Valideren. U kunt de URL pas valideren nadat het accounttoewijzingsproces is voltooid.

9. Klik op Genereren naast Geheime token en noteer de waarde ervan. Dit heeft u nodig wanneer u het Zoom-account toewijst.

10. Selecteer onder Gebeurtenistypes de gebeurtenisabonnementen voor Directory Sync en Presence Sync. Voor elke applicatie worden aparte abonnementen gemaakt.

• Selecteer de volgende gebeurtenissen als u een Zoom-app voor Directory Sync maakt:

• User

• Gebruiker is gemaakt

• Gebruiker is losgekoppeld

• Gebruiker is verwijderd

• Gebruiker is geactiveerd

• Gebruiker is gedeactiveerd

• De profielinformatie van de gebruiker is bijgewerkt

• De instellingen van de gebruiker zijn bijgewerkt

• De gebruiker heeft de accountuitnodiging geaccepteerd

• Gebruikersactiviteit

• Gebruiker is ingelogd

• Gebruiker is uitgelogd

• De aanwezigheidsstatus van de gebruiker is bijgewerkt

• De persoonlijke notities van de gebruiker zijn bijgewerkt

• Selecteer de volgende gebeurtenissen als u een Zoom-app voor Presence Sync maakt:

• Gebruikersactiviteit

• De aanwezigheidsstatus van de gebruiker is bijgewerkt

• Zoom phone

• Telefoongesprek beëindigd door gebelde persoon

• Telefoongesprek beëindigd door beller

• Beller verbonden met gebelde persoon

• Beller heeft telefoongesprek beantwoord

11. Klik op Doorgaan.

12. Selecteer de volgende scopes:

• De contacten van alle gebruikers weergeven

• De telefooninformatie van alle gebruikers weergeven

• De informatie van alle gebruikers weergeven

• Gebruikersinformatie weergeven en gebruikers beheren

• Informatie van alle gebeurtenissen weergeven

13. Klik op Gereed en klik vervolgens op Opslaan.