Noodoproepen configureren

Alle agents met minimaal één outbound telefoonskill kunnen een oproep starten naar een alarmnummer. U kunt noodoproepen zo configureren dat ze rechtstreeks naar een plaatselijke meldkamer worden gestuurd, in plaats van routering via een landelijke meldkamer. Hierdoor kunnen de noodhulpdiensten sneller reageren.

Aan het bellen van een alarmnummer zijn mogelijk extra kosten verbonden. Raadpleeg uw CXone-accountmanager voor meer informatie. U kunt 933 bellen om de noodoproepfunctie te testen zonder extra kosten.

Noodoproepen zijn nog niet in elk land beschikbaar. Informeer bij uw CXone-accountmanager of deze functie voor u beschikbaar is.

1. Voeg een E-mailadres voor melding noodoproepen toe in uw bedrijfseenheid. Op dit e-mailadres kunt u een e-mailbericht ontvangen wanneer een agent in uw tenantbedrijfseenheid een noodoproep start..
  2. Stel een Standaard terugbelnummer voor noodoproepen in voor uw bedrijfseenheid. Hiermee specificeert u een terugbelnummer dat kan worden gebruikt als een noodoproep wordt afgebroken. Dit moet een nummer zijn dat altijd onmiddellijk bij een persoon terechtkomt.
  3. Voeg in Admin gegevens toe in de volgende velden voor een individuele gebruiker:
    1. Adresregel 1
    2. Adresregel 2
    3. Staat/provincie/regio
    4. Postcode
    5. Plaats
    6. Land

Nadat u de gegevens hebt opgeslagen, wordt het adres geverifieerd door CXone. Dit is een cruciaal onderdeel van het proces. Als het adres niet is geverifieerd, worden noodoproepen naar de nationale alarmcentrale doorgeleid. Controleer of het veld Geverifieerd voor doorschakeling noodoproepen een groen vinkje weergeeft.

Indien de gebruiker niet vanaf een vaste locatie werkt, schakelt u het selectievakje Geen vast adres in.

U kunt meerdere gebruikers tegelijk bewerken om in één keer adressen voor al deze gebruikers toe te voegen. Met deze methode worden de adressen echter niet geverifieerd. U moet het adres van elke gebruiker in de individuele gebruikersrecord van de gebruiker opslaan om het adres te kunnen verifiëren.