Tijdsbeperkingen voor Proactive Voice en SMS beheren

Om aan de wet- en regelgeving op het gebied van proactieve oproepen en SMS-berichten te kunnen voldoen, moet u toegestane tijdzones voor uw contactcenter configureren. U kunt dit doen op het niveau van de bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren en voor afzonderlijke ACD-skillsGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent. U kunt het standaard toegestane tijdvenster voor een ACD-skill, record of telefoonnummer aanpassen om te zorgen dat uw contactcenter niet buiten de wettelijk toegestane tijden belt of SMS-berichten verstuurt.

Toegestane tijdzones voor de bedrijfseenheid bewerken

Vereiste machtigingenExterne bedrijfseenheid Weergeven en Bedrijfseenheid-tijdzones Bewerken

Als u een tijdzone verwijdert uit de bedrijfseenheid die u voor een skill hebt ingeschakeld, zal PC die tijdzone ook uitschakelen in de skill. Als u de tijdzone later weer activeert voor de bedrijfseenheid, wordt de tijdzone automatisch opnieuw ingeschakeld voor alle -skills waar deze eerder was verwijderd als gevolg van de verwijdering uit de bedrijfseenheid.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar ACD-configuratie > Bedrijfseenheden.

3. Klik op de bedrijfseenheid die u wilt bewerken.

4. Klik op Tijdzones.

5. Als u tijdzones wilt toevoegen aan de tijdzones die toegestaan zijn voor oproepen en SMS-berichten in uw bedrijfseenheid, selecteert u de gewenste tijdzones in de tabel Tijdzones toevoegen. Klik op Tijdzones toevoegen.

6. Als u tijdzones wilt verwijderen uit de lijst met toegestane zones voor oproepen en SMS-berichten in uw bedrijfseenheid, selecteert u die tijdzones in de tabel Toegewezen tijdzones. Klik op Tijdzones verwijderen. Klik op Ja in het bevestigingsvenster.

Toegestane tijdzones voor een ACD-skill bewerken

Vereiste machtigingen: Skills Bewerken

Standaard kan Personal Connection (PC) oproepen of SMS-berichten sturen naar personen in tijdzones die zijn geconfigureerd op het niveau van de bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren. U kunt toegestane tijdzones verwijderen voor specifieke ACD-skillsGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent en u kunt nieuwe tijdzones van de bedrijfseenheid toevoegen aan ACD-skills.

Als u een tijdzone verwijdert uit de bedrijfseenheid die u voor een ACD-skill hebt ingeschakeld, zal PC die tijdzone ook uitschakelen in de ACD-skill. Als u de tijdzone later weer activeert voor de bedrijfseenheid, wordt de tijdzone automatisch opnieuw ingeschakeld voor alle ACD-skills waar deze eerder was verwijderd als gevolg van de verwijdering uit de bedrijfseenheid.

1. Als u een nieuwe tijdzone toevoegt die nog niet werd toegestaan in uw bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren, moet u deze tijdzone in uw bedrijfseenheid inschakelen door de bovenstaande stappen uit te voeren.
  2. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

3. Ga naar Contactinstellingen > ACD-skills.

4. Klik op de ACD-skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent die u wilt bewerken.

5. Klik op het tabblad Parameters.

6. Klik bij Tijdzonelimieten op Bewerken of op Configureren.

7. Als u tijdzones wilt toevoegen aan een ACD-skill die u kort geleden voor uw bedrijfseenheid hebt ingeschakeld, doet u het volgende:

1. Klik op Toevoegen in de tabel Tijdzonelimieten.
    2. Selecteer een Tijdzone in het venster Tijdzone. Let op: de vervolgkeuzelijst bevat alleen de tijdzones die u voor uw bedrijfseenheid hebt ingeschakeld.

3. Als u oproepen en SMS-berichten in deze tijdzone tussen bepaalde tijdstippen automatisch wilt activeren, typt u een starttijd en een eindtijd in de daarvoor bestemde velden. Als u oproepen en SMS-berichten in de tijdzone handmatig wilt activeren en deactiveren, selecteert u Handmatig overschrijven. Tijdzones die als Inactief zijn gemarkeerd, worden niet weergegeven op de pagina Oproepen in wachtrij van Skillbeheer.

Als u Handmatig overschrijven hebt ingeschakeld en later vergeet deze optie uit te schakelen, loopt u het risico dat u mensen belt buiten de toegestane uren.

8. Als u tijdzones uit de ACD-skill wilt verwijderen, selecteert u deze tijdzones in de tabel Tijdzonelimieten en klikt u op Verwijderen.
  9. Klik op Gereed.

Een aangepaste tijdzone maken

Vereiste machtigingenExterne bedrijfseenheid Weergeven, Bedrijfseenheid-tijdzones Bewerken, Skills Bewerken en Oproeplijst Maken

CXone biedt nog geen ondersteuning voor het configureren van aangepaste tijdzones. U kunt echter wel een tijdelijke oplossing implementeren door gebruik te maken van tijdzones die u toch niet gebruikt.

In ons voorbeeld wil Tom Sawyer de verkoopoproepen voor het schilderen van schuttingen beperken tot Dallas en alleen toestaan tussen 10:00 en 14:00 uur.

1. Kies een tijdzone die u niet gebruikt in uw callcenter. Activeer deze tijdzone voor uw bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren. Dit doet u als volgt:

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar ACD-configuratie > Bedrijfseenheden.

3. Klik op de bedrijfseenheid die u wilt bewerken.

4. Klik op het tabblad Tijdzones.

5. Selecteer in de tabel Tijdzones toevoegen de tijdzone die u wilt gebruiken als uw "aangepaste tijdzone".

6. Klik op Tijdzones toevoegen.

In het voorbeeld kiest Tom Sawyer ervoor om de Oost-Europese tijdzone, die hij momenteel niet gebruikt en ook niet nodig heeft, toe te voegen aan de lijst van toegestane tijdzones voor zijn bedrijfseenheid.

2. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

3. Ga naar Contactinstellingen > ACD-skills.

4. Klik op de ACD-skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent waarvoor u de aangepaste tijdzone wilt gebruiken.
  5. Klik op het tabblad Parameters.
  6. Klik bij Tijdzonelimieten op Bewerken of op Configureren.
  7. Klik op Toevoegen in de tabel Tijdzonelimieten.
  8. Selecteer in het venster Tijdzone de Tijdzone die u voor de bedrijfseenheid hebt ingeschakeld.
  9. Bereken het verschil in tijd tussen de tijdzone die u hebt geselecteerd en de tijdzone die u wilt maken. Typ de starttijd en eindtijd in de daarvoor bestemde tekstvakken, waarbij u rekening houdt met het zojuist berekende verschil.

In het voorbeeld wil Tom Sawyer alleen naar Dallas bellen tussen 10:00 en 14:00 uur. Omdat het in Oost-Europa 8 uur later is dan in Dallas, moet Tom het toegestane tijdsbereik instellen op 18:00 – 22:00 uur.

10. Als u nog geen oproeplijst hebt gemaakt, doe dit dan nu:

Oproeplijstbestanden mogen niet groter zijn dan 256 MB of 500.000 records. Kleinere oproeplijsten leiden tot sneller uploaden en meer actuele records. Een afzonderlijke record in een oproeplijst mag niet langer zijn dan 512 Unicode-tekens. U kunt oproeplijsten uploaden in de Unicode UTF-8 indeling, die onder andere Chinese karakters en alle andere talen ondersteunt. Als u oproeplijsten maakt of bewerkt in Microsoft Excel, let er dan op dat de UTF-8 codering behouden blijft.

CXone verwijdert de opmaak van telefoonnummers in oproeplijsten en slaat de telefoonnummers in een universeel formaat op. Hierdoor kunnen telefoonnummers probleemloos worden uitgewisseld tussen oproeplijsten en DNC-lijsten.

1. Open een spreadsheetprogramma of een teksteditor.
    2. U kunt de eerste rij gebruiken om labels boven uw kolommen te zetten. Dit helpt bij het automatisch toewijzen van velden wanneer u de oproeplijst uploadt. Als u een teksteditor gebruikt, beslis dan of u de waarden met komma's of met tabs wilt scheiden.
    3. Maak de kolommen voor uw lijst.

Voor een Proactive Voice-oproeplijst moet u een kolom met een unieke identificatie en een kolom met een telefoonnummer hebben.

Voor een Proactive SMS-oproeplijst moet u een kolom met een unieke identificatie en een kolom met een SMS-telefoonnummer hebben.

4. Voeg de gegevens voor elke record toe aan een aparte rij.

5. Sla het bestand op in één van de goedgekeurde bestandsindelingen (zie de onderstaande afbeeldingen).
  11. Voeg een tijdzonekolom toe aan de oproeplijst. Wijs de aangepaste tijdzone toe aan alle records die u wilt beperken tot deze tijdzone.

Tom bewerkt zijn oproeplijst om alle nummers met een netnummer uit Dallas (214 of 972) toe te wijzen aan de Oost-Europese tijdzone.

12. Sla de oproeplijst op.
  13. Upload de oproeplijst.

Als u een oproeplijst opnieuw uploadt nadat u belangrijke wijzigingen hebt aangebracht, stop dan de bijbehorende ACD-skill. Start de ACD-skill opnieuw wanneer u klaar bent met het uploaden van de oproeplijst.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Lijsten > Oproepen.

3. Klik op Bestand selecteren.

4. Lees de nalevingsovereenkomst en klik op Accepteren om verder te gaan.

5. Voer een Lijstnaam in. Selecteer de optie Nieuwe uploaden als u een nieuwe lijst van uw computer wilt selecteren, of Bestaande selecteren als u een al eerder geüploade lijst wilt bewerken.

Als u uploadt, klikt u op Bestand kiezen. Als u wijzigingen aanbrengt, typt u de Bestandsnaam of klikt u op Bladeren. Vind en selecteer de oproeplijst die u wilt uploaden of gebruiken. Configureer eventueel een of meer optionele velden.

6. Klik op Volgende.
    7. Als u de eerste rij van de oproeplijst hebt gebruikt om kopteksten boven de kolommen te zetten, selecteer dan Eerste rij gebruiken als kolomnamen naast Koptekst. Controleer de automatische toewijzing die PC heeft gemaakt, wijs de nog niet toegewezen velden toe en stel de regels voor tijdzones en een vervaldatum in.
    8. Als dit nog niet voor u gedaan is, wijs dan uw telefoonnummers en e-mailadressen toe in het gedeelte Bestemmingen toewijzen. U kunt naar behoefte bestemmingen toevoegen en verwijderen.

Als u een telefoonveld aan een specifieke ACD-skill toewijst, verschijnt het veld bij de cadansinstellingen voor die skill. Als u een bepaald telefoonnummer niet wilt opnemen in het Maximum aantal pogingen of in de Cadansvolgorde, dan moet u dit telefoonnummer niet aan velden toewijzen. Nadat een telefoonveld is toegewezen, kunt u het niet meer uit de cadansinstellingen verwijderen.

9. Tijdens het uploaden van het bestand toont PC de voortgang en het aantal records dat is geladen of dat niet geladen kan worden. Als de oproeplijst ongeldige records bevat, gebruikt u de volgende stappen om de fouten te herstellen.
      1. Klik op Downloadlink in het waarschuwingsvenster.

2. Open het bestand om de uploadproblemen te bekijken. In dit voorbeeld heeft de record in rij 6 geen telefoonnummer:

3. Corrigeer het probleem in de oproeplijst en sla de lijst op.
      4. Upload het gecorrigeerde bestand.
  14. Als u de skill had gestopt, moet u deze weer starten wanneer u klaar bent om te bellen.

Toegestane tijdvensters voor oproepen of SMS-berichten instellen per ACD-skill

Vereiste machtigingen: Skills Bewerken

U kunt toegestane tijden voor oproepen en SMS-berichten met Personal Connection (PC) instellen voor ACD-skillsGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent. Let op: als u toegestane tijdvensters voor oproepen en SMS-berichten op een meer gedetailleerd niveau instelt (bijvoorbeeld voor specifieke records of telefoonnummers), hebben die instellingen voorrang boven de instellingen op skillniveau. Om te voorkomen dat u buiten de wettelijk toegestane tijden kunt bellen, accepteert PC de tijdsbeperkingen pas nadat u een tijdzone toepast.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Contactinstellingen > ACD-skills.

3. Klik op de ACD-skill.
  4. Klik op Parameters.
  5. Klik bij Cadansinstellingen op Configureren of Bewerken.
  6. Als u nog geen belvolgorde voor de ACD-skill hebt ingesteld, doet u het volgende:

1. Klik op Cadans toevoegen.
    2. Selecteer een telefoonnummer uit de vervolgkeuzelijst Belvolgorde. Deze nummers komen overeen met de telefoonnummervelden die u hebt toegewezen tijdens het uploaden van de oproeplijst voor deze ACD-skill.
    3. Stel de waarde van Pogingen in op het aantal pogingen dat de dialer voor dit nummer moet doen voordat het systeem doorgaat met het volgende nummer in de cadans. Als u previewbellen hebt geconfigureerd, telt PC het ook als een poging wanneer een agent een record weigert.

4. Als het telefoonnummer bedoeld is voor Proactive SMS-berichten, selecteert u de Einduitkomst. Als u deze optie instelt op SMS herhalen, kunt u later in de cadans nog meer SMS-pogingen instellen.

5. Herhaal de voorafgaande stap totdat u alle gewenste pogingen hebt geconfigureerd. Gebruik de kolom Volgorde om in te stellen in welke volgorde u de telefoonnummertypen wilt proberen. Hoe lager het nummer, hoe eerder de dialer het telefoonnummer zal proberen.

7. Klik op de link + tijdsbeperkingen bij het eerste item.
  8. Sleep in de balk Weekdagen over de tijden waarop oproepen en SMS-berichten zijn toegestaan tijdens weekdagen. U kunt meerdere toegestane perioden maken als u wilt. Doe hetzelfde voor de balk Weekend.
  9. Klik op tijdsbeperkingen opslaan.
  10. Maak eventueel nog meer tijdsbeperkingen voor andere cadansitems.
  11. Klik op Gereed.

Toegestane tijdvensters voor oproepen en SMS-berichten instellen per record

Vereiste machtigingen: Oproeplijst Maken

In deze instructies gaan we ervan uit dat elke record in de oproeplijst één telefoonnummer bevat, of dat u het toegestane tijdvenster wilt laten gelden voor alle telefoonnummers in een record. Het tijdvenster dat u hier instelt, heeft voorrang boven alle toegestane tijdvensters die u voor de ACD-skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent hebt ingesteld. Bepaal eerst hoe u aan elk record een tijdzone wilt toekennen. Je kunt het volgende doen:

• Rechtstreeks een tijdzone toevoegen door een tijdzonekolom in de oproeplijst op te nemen.
  • Een postcode of andere plaatsinformatie toevoegen, zodat het systeem de tijdzone kan bepalen.
  • Een standaard tijdzone instellen, die bij het uploaden van de lijst wordt toegepast op alle records zonder tijdzone.
  1. Als u nog geen oproeplijst hebt gemaakt, doe dit dan nu:

Oproeplijstbestanden mogen niet groter zijn dan 256 MB of 500.000 records. Kleinere oproeplijsten leiden tot sneller uploaden en meer actuele records. Een afzonderlijke record in een oproeplijst mag niet langer zijn dan 512 Unicode-tekens. U kunt oproeplijsten uploaden in de Unicode UTF-8 indeling, die onder andere Chinese karakters en alle andere talen ondersteunt. Als u oproeplijsten maakt of bewerkt in Microsoft Excel, let er dan op dat de UTF-8 codering behouden blijft.

CXone verwijdert de opmaak van telefoonnummers in oproeplijsten en slaat de telefoonnummers in een universeel formaat op. Hierdoor kunnen telefoonnummers probleemloos worden uitgewisseld tussen oproeplijsten en DNC-lijsten.

1. Open een spreadsheetprogramma of een teksteditor.
    2. U kunt de eerste rij gebruiken om labels boven uw kolommen te zetten. Dit helpt bij het automatisch toewijzen van velden wanneer u de oproeplijst uploadt. Als u een teksteditor gebruikt, beslis dan of u de waarden met komma's of met tabs wilt scheiden.
    3. Maak de kolommen voor uw lijst.

Voor een Proactive Voice-oproeplijst moet u een kolom met een unieke identificatie en een kolom met een telefoonnummer hebben.

Voor een Proactive SMS-oproeplijst moet u een kolom met een unieke identificatie en een kolom met een SMS-telefoonnummer hebben.

Voor een Proactive Email-oproeplijst moet u minimaal een kolom met een externe identificatie en een kolom met een e-mailadres hebben.

4. Voeg de gegevens voor elke record toe aan een aparte rij.

5. Sla het bestand op in één van de goedgekeurde bestandsindelingen (zie de onderstaande afbeeldingen).
  2. Voeg een kolom Starttijd en een kolom Eindtijd toe aan uw oproeplijst. Voor alle records waarvoor u een toelaatbaar tijdvenster wilt instellen, specificeert u de Starttijd en Eindtijd van het tijdvenster als een aantal minuten na middernacht. Bijvoorbeeld: als u wilt dat oproepen naar de record toegestaan zijn tussen 9:00 en 18:00 uur, dan moet u de Starttijd instellen op 540 (9 * 60) en de Eindtijd op 1080 (18 * 60).
  3. Upload de oproeplijst.

Als u een oproeplijst opnieuw uploadt nadat u belangrijke wijzigingen hebt aangebracht, stop dan de bijbehorende ACD-skill. Start de ACD-skill opnieuw wanneer u klaar bent met het uploaden van de oproeplijst.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Lijsten > Oproepen.

3. Klik op Bestand selecteren.

4. Lees de nalevingsovereenkomst en klik op Accepteren om verder te gaan.

5. Voer een Lijstnaam in. Selecteer de optie Nieuwe uploaden als u een nieuwe lijst van uw computer wilt selecteren, of Bestaande selecteren als u een al eerder geüploade lijst wilt bewerken.

Als u uploadt, klikt u op Bestand kiezen. Als u wijzigingen aanbrengt, typt u de Bestandsnaam of klikt u op Bladeren. Vind en selecteer de oproeplijst die u wilt uploaden of gebruiken. Configureer eventueel een of meer optionele velden.

6. Klik op Volgende.
    7. Als u de eerste rij van de oproeplijst hebt gebruikt om kopteksten boven de kolommen te zetten, selecteer dan Eerste rij gebruiken als kolomnamen naast Koptekst. Controleer de automatische toewijzing die PC heeft gemaakt, wijs de nog niet toegewezen velden toe en stel de regels voor tijdzones en een vervaldatum in.
    8. Als dit nog niet voor u gedaan is, wijs dan uw telefoonnummers en e-mailadressen toe in het gedeelte Bestemmingen toewijzen. U kunt naar behoefte bestemmingen toevoegen en verwijderen.

Als u een telefoonveld aan een specifieke ACD-skill toewijst, verschijnt het veld bij de cadansinstellingen voor die skill. Als u een bepaald telefoonnummer niet wilt opnemen in het Maximum aantal pogingen of in de Cadansvolgorde, dan moet u dit telefoonnummer niet aan velden toewijzen. Nadat een telefoonveld is toegewezen, kunt u het niet meer uit de cadansinstellingen verwijderen.

9. Tijdens het uploaden van het bestand toont PC de voortgang en het aantal records dat is geladen of dat niet geladen kan worden. Als de oproeplijst ongeldige records bevat, gebruikt u de volgende stappen om de fouten te herstellen.
      1. Klik op Downloadlink in het waarschuwingsvenster.

2. Open het bestand om de uploadproblemen te bekijken. In dit voorbeeld heeft de record in rij 6 geen telefoonnummer:

3. Corrigeer het probleem in de oproeplijst en sla de lijst op.
      4. Upload het gecorrigeerde bestand.
  4. Als u de skill had gestopt, moet u deze weer starten wanneer u klaar bent om te bellen.

Toegestane tijdvensters voor oproepen en SMS-berichten instellen per telefoonnummer

Vereiste machtigingen: Oproeplijst Maken

In de volgende instructies gaan we ervan uit dat uw oproeplijst meerdere telefoonnummers per record bevat en dat u voor elk telefoonnummer aparte tijdvensters wilt instellen. Het tijdvenster dat u hier instelt, heeft voorrang boven alle toegestane tijdvensters die u voor de record of de skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent hebt ingesteld.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Lijsten > Aangepaste gegevensdefinities.

3. Maak een nieuw telefoonnummerveld met bijbehorende velden voor de start- en eindtijd:
    1. Klik op Nieuwe maken om een nieuw starttijdveld te maken.

2. Stel het Type in op Integer. Typ een beschrijvende Veldnaam die aangeeft dat het een starttijdveld is en die informatie geeft over het bijbehorende telefoontype. Een nieuw veld voor mobiele telefoonnummers kunt u bijvoorbeeld de naam StarttijdMobiel geven. Selecteer eventueel de optie Waarde vereist als u wilt dat alle records een waarde voor dit veld moeten bevatten. Personal Connection (PC) negeert standaardwaarden voor start- en eindtijdvelden.
    3. Klik op Toevoegen.
    4. Klik op Nieuwe maken om een nieuw eindtijdveld te maken.
    5. Configureer het eindtijdveld met dezelfde instellingen als het starttijdveld, maar met een Veldnaam die aangeeft dat dit veld een eindtijd bevat.
    6. Klik op Toevoegen.
    7. Klik op Nieuwe maken om een nieuw telefoonveld te maken.

8. Stel het Type in op Telefoon als u wilt dat PC het nummer gebruikt voor telefoonoproepen, of op SMS-telefoon als u wilt dat PC het nummer gebruikt voor SMS-berichten. Voer een Veldnaam in.
    9. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Starttijd het starttijdveld dat u voor dit telefoonveld hebt gemaakt. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Eindtijd het eindtijdveld dat u voor het telefoonveld hebt gemaakt.
    10. Klik op Toevoegen.
  4. Als u nog meer telefoonnummers wilt opnemen in de records van de oproeplijst, herhaalt u de bovenstaande stappen om voor elk telefoontype telefoonvelden met bijbehorende start- en eindtijdvelden te maken.
  5. Als u standaard start- en eindtijden wilt instellen voor telefoonnummers waarvoor de oproeplijst geen waarden bevat in de start- en eindtijdvelden, doet u het volgende:

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Contactinstellingen > ACD-skills.

3. Klik op de skill om deze te openen.
    4. Klik op het tabblad Parameters.
    5. Klik bij Cadansinstellingen op Configureren of Bewerken.
    6. Als u nog geen belvolgorde voor de skill hebt ingesteld, doet u het volgende:

1. Klik op Cadans toevoegen.
      2. Selecteer een telefoonnummer uit de vervolgkeuzelijst Belvolgorde. Deze nummers komen overeen met de telefoonnummervelden die u hebt toegewezen tijdens het uploaden van de oproeplijst voor deze ACD-skill.
      3. Stel de waarde van Pogingen in op het aantal pogingen dat de dialer voor dit nummer moet doen voordat het systeem doorgaat met het volgende nummer in de cadans. Als u previewbellen hebt geconfigureerd, telt PC het ook als een poging wanneer een agent een record weigert.

4. Als het telefoonnummer bedoeld is voor Proactive SMS-berichten, selecteert u de Einduitkomst. Als u deze optie instelt op SMS herhalen, kunt u later in de cadans nog meer SMS-pogingen instellen.

5. Herhaal de voorafgaande stap totdat u alle gewenste pogingen hebt geconfigureerd. Gebruik de kolom Volgorde om in te stellen in welke volgorde u de telefoonnummertypen wilt proberen. Hoe lager het nummer, hoe eerder de dialer het telefoonnummer zal proberen.

7. Klik op de link + tijdsbeperkingen bij het eerste item.
    8. Sleep in de balk Weekdagen over de tijden waarop oproepen en SMS-berichten zijn toegestaan tijdens weekdagen. U kunt meerdere toegestane perioden maken als u wilt. Doe hetzelfde voor de balk Weekend.
    9. Klik op tijdsbeperkingen opslaan.
    10. Maak eventueel nog meer tijdsbeperkingen voor andere cadansitems.
    11. Klik op Gereed.
  6. Klik op Toevoegen.
  7. Als u nog geen oproeplijst hebt gemaakt, doe dit dan nu:

Oproeplijstbestanden mogen niet groter zijn dan 256 MB of 500.000 records. Kleinere oproeplijsten leiden tot sneller uploaden en meer actuele records. Een afzonderlijke record in een oproeplijst mag niet langer zijn dan 512 Unicode-tekens. U kunt oproeplijsten uploaden in de Unicode UTF-8 indeling, die onder andere Chinese karakters en alle andere talen ondersteunt. Als u oproeplijsten maakt of bewerkt in Microsoft Excel, let er dan op dat de UTF-8 codering behouden blijft.

CXone verwijdert de opmaak van telefoonnummers in oproeplijsten en slaat de telefoonnummers in een universeel formaat op. Hierdoor kunnen telefoonnummers probleemloos worden uitgewisseld tussen oproeplijsten en DNC-lijsten.

1. Open een spreadsheetprogramma of een teksteditor.
    2. U kunt de eerste rij gebruiken om labels boven uw kolommen te zetten. Dit helpt bij het automatisch toewijzen van velden wanneer u de oproeplijst uploadt. Als u een teksteditor gebruikt, beslis dan of u de waarden met komma's of met tabs wilt scheiden.
    3. Maak de kolommen voor uw lijst.

Voor een Proactive Voice-oproeplijst moet u een kolom met een unieke identificatie en een kolom met een telefoonnummer hebben.

Voor een Proactive SMS-oproeplijst moet u een kolom met een unieke identificatie en een kolom met een SMS-telefoonnummer hebben.

Voor een Proactive Email-oproeplijst moet u minimaal een kolom met een externe identificatie en een kolom met een e-mailadres hebben.

4. Voeg de gegevens voor elke record toe aan een aparte rij.

5. Sla het bestand op in één van de goedgekeurde bestandsindelingen (zie de onderstaande afbeeldingen).

8. Voeg kolommen aan uw oproeplijst toe voor elk type telefoon en voor de start- en eindtijden voor elk type telefoon. Voor alle telefoonnummers waarvoor u een toegestaan tijdvenster wilt instellen, specificeert u de Starttijd en Eindtijd van het tijdvenster voor dat telefoontype als een aantal minuten na middernacht. Bijvoorbeeld: als u wilt dat oproepen naar het telefoonnummer toegestaan zijn tussen 9:00 en 18:00 uur, dan moet u de Starttijd instellen op 540 (9 * 60) en de Eindtijd op 1080 (18 * 60).

9. Upload de oproeplijst.

Als u een oproeplijst opnieuw uploadt nadat u belangrijke wijzigingen hebt aangebracht, stop dan de bijbehorende ACD-skill. Start de ACD-skill opnieuw wanneer u klaar bent met het uploaden van de oproeplijst.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Lijsten > Oproepen.

3. Klik op Bestand selecteren.

4. Lees de nalevingsovereenkomst en klik op Accepteren om verder te gaan.

5. Voer een Lijstnaam in. Selecteer de optie Nieuwe uploaden als u een nieuwe lijst van uw computer wilt selecteren, of Bestaande selecteren als u een al eerder geüploade lijst wilt bewerken.

Als u uploadt, klikt u op Bestand kiezen. Als u wijzigingen aanbrengt, typt u de Bestandsnaam of klikt u op Bladeren. Vind en selecteer de oproeplijst die u wilt uploaden of gebruiken. Configureer eventueel een of meer optionele velden.

6. Klik op Volgende.
    7. Als u de eerste rij van de oproeplijst hebt gebruikt om kopteksten boven de kolommen te zetten, selecteer dan Eerste rij gebruiken als kolomnamen naast Koptekst. Controleer de automatische toewijzing die PC heeft gemaakt, wijs de nog niet toegewezen velden toe en stel de regels voor tijdzones en een vervaldatum in.
    8. Als dit nog niet voor u gedaan is, wijs dan uw telefoonnummers en e-mailadressen toe in het gedeelte Bestemmingen toewijzen. U kunt naar behoefte bestemmingen toevoegen en verwijderen.

Als u een telefoonveld aan een specifieke ACD-skill toewijst, verschijnt het veld bij de cadansinstellingen voor die skill. Als u een bepaald telefoonnummer niet wilt opnemen in het Maximum aantal pogingen of in de Cadansvolgorde, dan moet u dit telefoonnummer niet aan velden toewijzen. Nadat een telefoonveld is toegewezen, kunt u het niet meer uit de cadansinstellingen verwijderen.

9. Tijdens het uploaden van het bestand toont PC de voortgang en het aantal records dat is geladen of dat niet geladen kan worden. Als de oproeplijst ongeldige records bevat, gebruikt u de volgende stappen om de fouten te herstellen.
      1. Klik op Downloadlink in het waarschuwingsvenster.

2. Open het bestand om de uploadproblemen te bekijken. In dit voorbeeld heeft de record in rij 6 geen telefoonnummer:

3. Corrigeer het probleem in de oproeplijst en sla de lijst op.
      4. Upload het gecorrigeerde bestand.
  10. Als u de skill had gestopt, moet u deze weer starten wanneer u klaar bent om te bellen.