Oproeplijsten beheren

Automatisch wissen van oproeplijsten configureren

Vereiste machtigingen: Externe bedrijfseenheid Bewerken

In uw systeemomgeving is ruimte voor maximaal 30 dagen opslag, of in totaal 1.000.000 records als dit minder is. Het is daarom belangrijk dat u ongebruikte oproeplijsten deactiveert of wist. Wanneer u een oproeplijst wist, wordt alle recordinformatie uit de tabellen verwijderd, behalve de externe ID en het telefoonnummer (om wettelijke redenen). CXone bewaart het telefoonnummer en de interactiegegevens voor uw archief. U kunt een gewiste oproeplijst niet meer downloaden of bijwerken. Alle rapporten waarvoor de oproeplijst is gebruikt, zijn echter nog wel beschikbaar.

CXone verwijdert de oproeplijst definitief 10 dagen nadat u deze hebt gewist.

Deze instellingen zijn niet van toepassing op oproeplijsten die met Proactive XS gegenereerd zijn.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar ACD-configuratie > Bedrijfseenheden.

3. Klik op de bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren die u wilt bewerken.

4. Klik in het tabblad Details op Bewerken.

5. Blader omlaag naar het gedeelte Outbound-strategie. Typ in het veld Dagen tot lijstbron wordt gemarkeerd voor verwijdering het aantal dagen dat oproeplijstbestanden in het systeem of in de database aanwezig moeten zijn voordat ze door CXone worden aangemerkt voor verwijdering.

6. Klik op Gereed.

Als u een gewiste oproeplijst wilt herstellen, kunt u dat nog doen tot 10 dagen na het wissen. Open de oproeplijst in de tabel terwijl inactieve resultaten ingeschakeld zijn, open de gewiste lijst die u wilt herstellen en klik op Herstellen.

Oproeplijsten wissen

Vereiste machtigingen: Oproeplijst Verwijderen

In uw systeemomgeving is ruimte voor maximaal 30 dagen opslag, of in totaal 1.000.000 records als dit minder is. Dit zijn zowel oproeplijst- als DNC-records. Het is daarom belangrijk dat u ongebruikte oproeplijsten wist. Wanneer u een oproeplijst wist, wordt alle recordinformatie uit de tabellen verwijderd, behalve de externe ID en het telefoonnummer (om wettelijke redenen). CXone bewaart het telefoonnummer en de interactiegegevens voor uw archief. U kunt een gewiste oproeplijst niet meer downloaden of bijwerken. Alle rapporten waarvoor de oproeplijst is gebruikt, zijn echter nog wel beschikbaar.

CXone verwijdert de oproeplijst definitief 10 dagen nadat u deze hebt gewist.

Als u de functie Oproeplijsten automatisch wissen hebt geconfigureerd met behulp van het veld Dagen tot lijstbron wordt gemarkeerd voor verwijdering, hoeft u deze taak niet uit te voeren.

Het is niet mogelijk een oproeplijst te wissen die met Proactive XS is gegenereerd.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Lijsten > Oproepen.

3. Klik op de oproeplijst die u wilt wissen.

4. Als de oproeplijst actief is, klikt u op Deactiveren. Klik op Ja om de deactivering te bevestigen en nogmaals op Ja om de verwijdering te bevestigen.

5. Als de oproeplijst al inactief is, klikt u direct op Wissen.

Als u de oproeplijst wilt herstellen, kunt u dat nog doen tot 10 dagen na het wissen. Open de oproeplijst in de tabel terwijl inactieve resultaten ingeschakeld zijn, open de gewiste lijst die u wilt herstellen en klik op Herstellen.

Beller-ID instellen per record

Vereiste machtigingen: Oproeplijst Maken

De configuratie van uw bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren heeft een instelling Algemene beller-ID, die outbound klanten bij nummerweergave te zien krijgen als uw beller-ID. U kunt de beller-ID voor een ACD-skillGesloten Skills worden gebruikt om de aanlevering van interacties te automatiseren op basis van de vaardigheden, capaciteiten en kennis van de agent of voor een individueel record instellen op een andere waarde. Als u liever een beller-ID gebruikt met hetzelfde netnummer als het nummer dat u belt, dan bent u wettelijk verplicht te zorgen dat het contact deze beller-ID kan gebruiken om u terug te bellen of om te vragen van uw oproeplijst te worden geschrapt. Om dit mogelijk te maken, kunt u voor alle gewenste netnummers een telefoonnummer inkopen bij uw telefoonmaatschappij en deze nummers toevoegen aan het veld Beller-ID van de desbetreffende records.

Schermafbeelding van een oproeplijst in een spreadsheet met een kolom voor de beller-ID
  1. Maak in de oproeplijst een nieuwe kolom Beller-ID. Voer een beller-ID in voor elke record waarvoor u de standaardwaarde van de bedrijfseenheid niet wilt toepassen. Als de cel in een bepaalde record leeg wordt gelaten, zal voor deze record de standaard beller-ID van de skill worden gebruikt (indien die is ingesteld). Als er geen beller-ID op skillniveau is ingesteld, wordt de standaard beller-ID van de bedrijfseenheid gebruikt.

2. Upload de oproeplijst. Controleer of CXone het veld Beller-ID heeft toegewezen aan de kolom die u voor Beller-ID van afzonderlijke records hebt gemaakt. Corrigeer de toewijzing als deze onjuist is.

De standaardwaarde van de bedrijfseenheid instellen voor de geldigheidsduur van records

Vereiste machtigingenExterne bedrijfseenheid Bewerken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar ACD-configuratie > Bedrijfseenheden.

3. Klik op uw bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren om deze te openen.

4. Klik op het tabblad Details.

5. Klik op Bewerken.

6. Blader omlaag naar het gedeelte Outbound-strategie. Stel bij Standaard contactvervaltijd in hoeveel dagen, uren en minuten de contacten beschikbaar moeten blijven om te bellen, gerekend vanaf het moment dat ze zijn toegevoegd aan CXone.

7. Klik boven aan de pagina op Gereed.

De standaard geldigheidsduur van records instellen voor ACD-skills

Vereiste machtigingenSkills Bewerken

Standaard komen de instellingen voor het vervallen van records voor een ACD-skill overeen met de standaardwaarde van de bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren (30 dagen, behalve als u deze waarde hebt aangepast).

1. Klik op de app-kiezer en selecteerACD.

2. Ga naar Contactinstellingen > ACD-skills.

3. Klik op de skill die u wilt bewerken.

4. Klik op het tabblad Parameters.

5. Klik onder Algemene instellingen op Bewerken.
  6. Stel bij Standaard contactvervaltijd in hoeveel dagen, uren en minuten de aan deze skill toegewezen contacten beschikbaar moeten blijven om te bellen, gerekend vanaf het moment dat ze zijn toegevoegd aanCXone.

7. Klik op Gereed.

Een individuele geldigheidsduur voor records instellen

Vereiste machtigingenOproeplijst Maken

Normaal gesproken komt de vervaltijd van afzonderlijke records overeen met de standaardwaarde voor de ACD-skill.

1. Voeg in de oproeplijst een kolom toe voor de vervaldatum en voer in deze kolom een waarde in voor alle records die niet de standaard vervaldatum van de skill moeten overnemen.
  2. Sla de oproeplijst op.
  3. Upload de oproeplijst. Controleer of CXone het veld Vervaldatum heeft gekoppeld aan de kolom die u hebt gemaakt voor de vervaldatums van contacten op recordniveau. Corrigeer de toewijzing als deze onjuist is.