Regels voor Workforce Intelligence beheren

Vereiste machtigingen: Regels maken

WFI werkt alleen met digitale e-mail, chat en SMS. Het ondersteunt geen andere Digital Experience-messaging of sociale kanalen.

Regels WFI maken

1. Klik op de app-kiezer en selecteerWorkforce Intelligence.

2. Klik op Regels.

3. Klik op Nieuwe maken.
  4. Voer in het gedeelte Naam en beschrijving van de regel een Naam en een Beschrijving in en selecteer een Regeltype.

5. Selecteer in het gedeelte Bereik van herhaling een Frequentie, een Startdatum en -tijd en een Einde voor de regel.

6. Als u geen voorwaarden voor de regel wilt instellen, schakelt u het selectievakje Geen voorwaarde in en gaat u naar stap 16.
  7. Klik in het gedeelte Voorwaarden op Voorwaarde toevoegen om een of meer voorwaarden voor de regel te configureren. Selecteer voor elke voorwaarde een Datapunt, een Operator en een Waarde. Als u een skillgebaseerd datapunt selecteert, kan de regel slechts één voorwaarde hebben. Als u een agentgebaseerd datapunt selecteert, kan de regel meerdere voorwaarden en samengestelde logica bevatten.

8. Klik op Deze voorwaarde toevoegen.
  9. Als u nog meer voorwaarden wilt maken, herhaalt u de vorige twee stappen. Er kunnen maximaal vijf voorwaarden met agentgebaseerde datapunten per regel zijn. Wanneer u voor uw voorwaarde een op skills gebaseerd datapunt gebruikt, kunt u geen extra voorwaarden instellen.
  10. Wanneer u klaar bent met het configureren van voorwaarden voor de regel, klikt u op Ik ben klaar met het toevoegen van voorwaarden.
  11. Wanneer u meerdere voorwaarden instelt, wordt u gevraagd om samengestelde logica te configureren.

12. In het gedeelte Acties kunt u meerdere acties per regel configureren. Voeg minstens één actie toe:
  13. Klik op Deze actie toevoegen.

14. Als u nog meer acties voor de regel wilt instellen, herhaalt u de vorige twee stappen.
  15. Wanneer u klaar bent met het configureren van acties voor de regel, klikt u op Ik ben klaar met het toevoegen van acties.
  16. Klik op Regel maken.
  17. Klik op Activeren om de regel onmiddellijk te activeren. U kunt de regel later activeren door de regel opnieuw te bewerken, maar u moet de regel altijd activeren voordat deze kan worden gebruikt, zelfs als u de Startdatum en -tijd zo hebt ingesteld dat de regel meteen zou moeten beginnen.

Regels WFI kopiëren

Vereiste machtigingen: Regels maken

U kunt de gemaakte regels kopiëren. Dit is handig wanneer u een regel meerdere keren wilt gebruiken of kleine wijzigingen in een bestaande regel wilt doorvoeren.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerWorkforce Intelligence.

2. Klik op Regels.

3. Klik op de regel die u wilt kopiëren.
  4. Klik op Kopiëren om de pagina Regel maken te openen met ingevulde waarden uit de bestaande regel.
  5. Geef de nieuwe regel een unieke naam.
  6. Breng de gewenste wijzigingen aan.
  7. Klik op Regel maken.

Regels WFI bewerken

Vereiste machtigingen: Regels bewerken

U kunt de regels bewerken die u hebt gemaakt. U kunt een regel niet bewerken terwijl deze actief is. U moet de regel eerst deactiveren en na afloop weer activeren.

1. Klik op de regel die u wilt bewerken.

2. Klik in de rechterbovenhoek op Deactiveren.

3. Klik op Bewerken.

4. Wijzig wat u wilt wijzigen en klik op Gereed. Klik op Activeren om de regel opnieuw te activeren.