Sqltable

Stuurt een SQL-instructie naar een databaseserver en retourneert een resultaat met meerdere rijen. Deze actie retourneert datum/tijd-informatie op basis van de tijdzone van de back-end server die is gekoppeld aan uw account (in plaats van de UTC-tijdzone). U kunt deze datum/tijd wijzigen in een andere tijdzone met behulp van een Snippet action.

Dependencies

• Deze actie retourneert alle rijen in een array.
  • Gebruik Sqltable voor hetzelfde doel als action wanneer u meerdere rijen verwacht. Net als bij de Sqlselect-actie worden de kolomwaarden opgeslagen in variabelen met dezelfde naam als de kolom. In deze actie kunnen echter meerdere records worden opgeslagen in een kolomvariabele. De records worden gescheiden door het teken dat is ingesteld in de eigenschap RowSeparator. Als het standaard pipe-symbool (|) wordt gebruikt, kunt u naar elke kolom verwijzen als een array.
  • SQL-databases garanderen geen enkele volgorde wanneer u de gegevens niet expliciet sorteert.
  • Let erop dat u geen grote hoeveelheden gegevens selecteert. Dit kan ertoe leiden dat het script faalt. Als u sequentiële toegang tot een grote tabel wilt krijgen, gebruikt u de Sqlcursor action.

Supported Script Types

The icon for a Generic script type - a rectangle with < and > symbols inside it.

The icon for the Email script type - a large @ symbol in a diamond.

The icon for the Chat script type - a chat bubble with an ellipsis inside (...), in a diamond shape.

The icon for the Phone script type - an old-style phone handset with curved lines indicating sound coming out of it.

The icon for the Voicemail script type - a symbol that looks like a cassette tape - two circles sitting on a horizontal line.

The icon for the Work Item script type-a piece of paper with one corner folded down and a bullet list on it.

The icon for the SMS script type - a smart phone with a chat bubble coming out of it.

The icon for the Digital script type - a computer monitor with a smartphone next to it.

Generiek

E-mail Chat Telefoon Voicemail Werkitem SMS Digitaal

Properties

Vertakking

Beschrijving

bijschrift toe

Voer een korte woordgroep in die deze actie in het script uniek identificeert. Het bijschrift verschijnt op het scriptcanvas onder het actiepictogram. The default is the action name.

SQLQuery

De SQL-instructie die naar de databaseserver wordt verzonden. Deze instructie retourneert records.

RowSeparator

Het scheidingsteken dat wordt gebruikt om afzonderlijke records te scheiden.

FieldCountVar

De naam van de variabele die zal aangeven hoeveel velden zijn geretourneerd door de SQL-query.

RowCountVar

De naam van de variabele die zal aangeven hoeveel rijen zijn geretourneerd door de SQL-query. De RowCountVar-variabele is heel geschikt voor gebruik met een Loop action om te bepalen hoe vaak u een reeks acties wilt herhalen.

GlobalVariables

Wordt niet gebruikt.
Publish Publiceert een variabele en een waarde voor alle gegevens in de database die is gekoppeld aan een contact. Als u specifieke gegevens wilt publiceren, gebruikt u de Assign action.

MaxRows

Het maximum aantal rijen dat moet worden opgehaald. De standaardwaarde is 100.

TimeoutSec

Het aantal seconden voordat de query verloopt. De standaardwaarde is 10. Het maximum aantal ondersteunde seconden is 30 (hoewel er grotere waarden in het veld kunnen worden ingevoerd).

Vertakkingen

Voorwaarde

Beschrijving

Default

Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen van de actie niet zijn gedefinieerd.
NoRecords Het pad dat wordt gevolgd als er geen waarden zijn voor de opgegeven eigenschappen.Het pad dat wordt gevolgd als er geen waarden zijn voor de opgegeven eigenschappen. Dit gebeurt wanneer er geen gegevens uit de database worden geretourneerd.
Error Het pad dat wordt gevolgd als de actie niet correct is uitgevoerd. Als er bijvoorbeeld een onverwacht probleem is, zoals een slechte verbinding, syntaxfouten enz. De _ERR-variabele, met één onderstrepingsteken, moet een beknopte beschrijving van het probleem bevatten.Het pad dat wordt gevolgd als de actie niet correct is uitgevoerd. Dit gebeurt wanneer de SQL-query ongeldig is.
Timeout Het pad dat wordt gevolgd als er gedurende het opgegeven aantal seconden geen reactie is.