Sendemail

Gebruikt alle elementen van de gestructureerde variabele om een e-mail te genereren en te verzenden.

Dependencies

• Sendemail is de laatste stap bij het verzenden van een e-mail die is gemaakt met een Createemail action.
  • Als een bepaald element niet is gemaakt, wordt dit weggelaten. Als er bijvoorbeeld geen Addfromaddr action is, zal er geen From-adres worden opgenomen in de verzonden e-mail.

Supported Script Types

The icon for the Email script type - a large @ symbol in a diamond.

E-mail

Input Properties

Deze eigenschappen definiëren gegevens die de actie gebruikt bij het uitvoeren.

Vertakking

Beschrijving

bijschrift toe

Voer een korte woordgroep in die deze actie in het script uniek identificeert. Het bijschrift verschijnt op het scriptcanvas onder het actiepictogram. The default is the action name.

ContainerVar

De naam van de gestructureerde variabele die alle andere variabelen bevat. De standaardinstelling EML.

Persist

Bepaalt of het systeem een bestand maakt dat de inhoud van de verzonden e-mail bevat en dit opslaat in een variabele. Het bestand is een onbewerkt bestand in MIME-indeling, vergelijkbaar met de onbewerkte e-mail die u hebt opgeslagen met de Logemail action. Dit is opgeslagen in de variabele die is ingesteld in FilenameVar. Set to True to enable the action to save the file.

FilenameVar

De naam van de variabele voor het onbewerkte e-mailbestand. De standaardinstelling EMLFILE.

Resultaatvertakkingsvoorwaarden

Met Resultaatvertakkingsvoorwaarden kunt u vertakkingen maken in uw script om verschillende resultaten te behandelen wanneer de actie wordt uitgevoerd.

Voorwaarde

Beschrijving

Default

Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen van de actie niet zijn gedefinieerd.

Fout

Het pad dat wordt gevolgd als de actie niet correct is uitgevoerd. Als er bijvoorbeeld een onverwacht probleem is, zoals een slechte verbinding, syntaxfouten enz. De _ERR-variabele, met één onderstrepingsteken, moet een beknopte beschrijving van het probleem bevatten.