Link

Verbindt twee onafhankelijke bellers en koppelt hun spraaklinks aan elkaar U kunt Link gebruiken voor inbound en outbound oproepen.

Enkele veelvoorkomende toepassingen voor de Link-actie zijn:

• Find-Me/Follow-Me-functies
  • Oproepen doorschakelen die bezet-signalen 'verbergen', of die 'geen antwoord'- en zelfs terugbelsignalen retourneren
  • Toepassingen voor één nummer

Een veelvoorkomende toepassing voorbeeld van de Link-actie is wanneer een inbound script een Spawn-actie uitvoert om een ander script te initiëren. Het script dat de spawn heeft uitgevoerd, speelt een audioprompt af. Het nieuwe script wordt parallel uitgevoerd aan het oude script en kan vervolgens een Placecall-actie uitvoeren. Nadat de gebelde partij antwoordt, kan het script de twee partijen met elkaar verbinden via de Link-actie.

Supported Script Types

The icon for the Phone script type - an old-style phone handset with curved lines indicating sound coming out of it.

Telefoon

Comparison of Similar Actions

Een script dat een Link-actie gebruikt, is vergelijkbaar met een script dat de Transfer action gebruikt. De verschillen zijn:

• Transfer: staat de beller toe een telefoon te horen overgaan totdat de oproep wordt beantwoord.
  • Link: staat u toe muziek af te spelen of om 1 nummer enz. te vinden terwijl de oproepen worden verbonden. Outbound oproepen vereisen afzonderlijk scripts bij het gebruik van Link.

Input Properties

Deze eigenschappen definiëren gegevens die de actie gebruikt bij het uitvoeren.

Vertakking

Beschrijving

DestContactID De contact-IDGesloten Een unieke numerieke identificatiecode die aan een contact is toegewezen van de oproep waarmee verbinding moet worden gemaakt.
SourcePersistent Een vervolgkeuzelijst met de opties True en False. De waarde van deze eigenschap bepaalt of de beller verbonden blijft nadat de oproep is opgehangen. Als True is geselecteerd, verhindert die dat de bestemmingslinkGesloten De periode waarin de CXone ACD verbonden blijft met een agent. Wordt geregeld door de instelling Timeout voor telefoonnummer bij Bedrijfseenheden > Details. van de oproep (of de gebelde partij) de bronlink niet beëindigen tijdens het ophangen. Gebruik dit met de nodige voorzichtigheid. De standaardwaarde is False.
DestPersistent Een vervolgkeuzelijst met de opties True en False. De waarde van deze eigenschap bepaalt of de gebelde partij verbonden blijft nadat de oproep is opgehangen. Als deze True is geselecteerd, zal de bronlink (de beller) de bestemmingslink niet beëindigen tijdens het ophangen. Gebruik dit met de nodige voorzichtigheid. De standaardwaarde is False.

Result Branch Conditions

Met Resultaatvertakkingsvoorwaarden kunt u vertakkingen maken in uw script om verschillende resultaten te behandelen wanneer de actie wordt uitgevoerd.

Voorwaarde

Beschrijving

Default

Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen van de actie niet zijn gedefinieerd.

OnError

Het pad dat wordt gevolgd als de actie niet correct is uitgevoerd. Als er bijvoorbeeld een onverwacht probleem is, zoals een slechte verbinding, syntaxfouten enz. De _ERR-variabele, met één onderstrepingsteken, moet een beknopte beschrijving van het probleem bevatten.

Tips & Tricks

• Samen met Spawn en Placecall maakt de Link-actie het mogelijk om geavanceerde tweepartijen-scripts en geavanceerde oproepoplossingen te ontwikkelen. De eigenschappen Source Persistent en Dest Persistent maken het mogelijk dat één link van een oproep verbonden blijft, zelfs wanneer de andere link de verbinding verbreekt.
  • Link kan niet alleen voor outbound oproepen worden gebruikt. Er kunnen ook twee inbound oproepen worden verbonden. Alles wat u nodig hebt, is de unieke contact-IDGesloten Een unieke numerieke identificatiecode die aan een contact is toegewezen van de bellende partij of de gebelde partij. Oproepen die via Link met elkaar zijn gekoppeld, kunnen ook weer worden ontkoppeld. Zie Unlink voor meer informatie.