Callback

Verbreekt automatisch de verbinding van een actieve oproep en reserveert de plaats van het contact in de wachtrij. Wanneer een agent beschikbaar is en de oproep accepteert, roept het script het contact terug op. Hierdoor kan het contact vermijden aan de telefoon te zijn voor de duur van de wachttijd.

Callback wordt vaak gebruikt wanneer het script een Reqagent action heeft getriggerd die nog niet is beantwoord.

Het callback-telefoongesprek wordt pas geïnitieerd wanneer de agent de oproep accepteert.

Dependencies

• Als de beller inhaakt voordat de Callback-actie wordt uitgevoerd, krijgt het contact geen callback. Om dit te vermijden:
    • Bellers moeten aan de lijn blijven tot ze de bevestiging ontvangen dat de callback op zijn plaats staat. In de prompt die wordt afgespeeld vóór de callback, kunt u een instructie opnemen voor het contact om aan de lijn te blijven en die ervoor zorgt dat de oproep automatisch wordt losgekoppeld wanneer hun plaats in de wachtrij is opgeslagen.
    • Houd de prompt in de Play action die voor Callback is geplaatst, kort om te voorkomen dat de beller ophangt of de oproep afbreekt voordat de Callback-actie wordt getriggerd.  De prompt moet lang genoeg zijn om het contact de informatie te geven die deze nodig heeft, maar niet zo lang dat ze te snel ophangen.
  • De beller-ID voor een callback wordt doorgaans in een script geplaatst om de DNIS van de oproep te gebruiken. Dit is doorgaans het nummer dat de beller heeft gebeld. Als het DNIS echter niet het nummer is dat de beller belt, kan dit problemen met de callback veroorzaken. De beller mag bijvoorbeeld geen oproep van een onbekend nummer beantwoorden. Om dit te vermijden, configureert u de CallerID-eigenschap als het nummer dat het contact origineel heeft gekozen.
  • Tijdens een callback veranderen de waarden van de ANI en DNIS variabelen nadat de oproep door de Callback-status gaat. De wijziging naar wat er ook is geconfigureerd in de CallerID - en Phone Number-eigenschappen in deze actie. De waarden van de variabelen zullen daarom overeenkomen met de ANI en DNIS via de nieuwe outbound oproep die op de achtergrond wordt geplaatst wanneer een callback wordt gekozen.

Als u voor deze reden de originele ANI en DNIS nodig hebt, zoal de weergave in een lichtkrantbericht of een schermpopup, moet u de originele waarden opslaan naar verschillende variabelen voordat de callback wordt gekozen.

• Callback verbreekt de verbinding van een actieve oproep en laat de oproep in de wachtrij staan. Om een script in de Callback-status te beëindigen, gebruikt u een Hangup action.
  • Alle prioriteitsparameters die aan de oorspronkelijke oproep zijn toegewezen, blijven van kracht.
  • De Callback in de wachtrij en het outbound contact dat is gekoppeld aan de actie, behouden de oorspronkelijke contact-ID.
  • Spraakgerelateerde scriptacties kunnen niet na de Callback-actie worden uitgevoerd omdat de spraaklink van de beller dan niet meer bestaat. Andere scriptacties functioneren echter nog steeds normaal.
  • Callback belt niet automatisch een toestelnummer.
  • Wanneer een oproep in de Callback-status in de wachtrij staat, gebruikt deze geen poorten. Wanneer het contact wordt teruggebeld, wordt wel een spraakpoort gebruikt.
  • Callbacks worden weergegeven als een inbound oproep in Reporting, maar als een outbound oproep voor de facturering.

Supported Script Types

The icon for the Phone script type - an old-style phone handset with curved lines indicating sound coming out of it.

Telefoon

Input Properties

Deze eigenschappen definiëren gegevens die de actie gebruikt bij het uitvoeren.

Vertakking

Beschrijving

Caption

Voer een korte woordgroep in die deze actie in het script uniek identificeert. Het bijschrift verschijnt op het scriptcanvas onder het actiepictogram. The default is the action name.

PhoneNumber Het specifieke telefoonnummer dat u wilt gebruiken. Use {ANI} if you want to call the number the caller originally dialed from or you can capture a different number from the contact and use that number to call them back.
CallerID Het telefoonnummer dat de klant te zien krijgt als beller-ID wanneer de agent de callbackGesloten Contacten blijven in de wachtrij staan en worden automatisch teruggebeld zodra ze vooraan staan in de wachtrij. uitvoert.
CallDelaySec Het aantal seconden tussen het moment dat de agent de telefoon opneemt en het moment dat het systeem het callbacknummer belt. De maximale vertraging is 59 seconden. Als u 60 seconden of meer invoert, krijgen agents de status Geweigerd.

Result Branch Conditions

Met Resultaatvertakkingsvoorwaarden kunt u vertakkingen maken in uw script om verschillende resultaten te behandelen wanneer de actie wordt uitgevoerd.

Voorwaarde

Beschrijving

Default

Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen van de actie niet zijn gedefinieerd.

OnError

Het pad dat wordt gevolgd als de actie niet correct is uitgevoerd. Als er bijvoorbeeld een onverwacht probleem is, zoals een slechte verbinding, syntaxfouten enz. De _ERR-variabele, met één onderstrepingsteken, moet een beknopte beschrijving van het probleem bevatten.

Script Example

Dit voorbeeld is geen volledig script. Er is extra scriptwerk vereist om deze actie te gebruiken.

In this script, an agent is requested, and music plays for 30 seconds while the contact waits in queue. At the end of 30 seconds, a menu asks the contact if they would like a callback when an agent becomes available. If so, press 1. If not, continue waiting. The Play action is used to say thank you if the user wants a callback (rather than the system just hanging up).

Would you like to download this script?