Directe gegevenstoegang

Met behulp van Directe gegevenstoegang kunt u een veilige verbinding maken met de database van uw bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren in Microsoft Excel om aangepaste rapporten en analyses te maken. Directe gegevenstoegang wordt ondersteund voor alle versie van Microsoft Excel 2013 of later, inclusief Office 365. De meeste metrics in de Datacatalogus zijn ook beschikbaar voor Directe gegevenstoegang.

Directe gegevenstoegang is bedoeld om te worden gebruikt door data-analisten of mensen in gelijksoortige rollen. Deze mensen moeten geavanceerde kennis hebben van en toegang hebben tot de functies van Microsoft Excel, inclusief maar niet beperkt tot:

• Draaitabellen en de werking daarvan.
  • Data Analysis Expressions (DAX)-taal.
  • Draaigrafieken.
  • Power View-rapporten.

U kunt de zichtbaarheid van de data in deze rapporten niet beperken via de beveiligingsprofielen van gebruikers.

De support voor dit product is beperkt tot de initiële installatie en verbinding met het gegevensmodel, en vragen over de gegevens. NICE CXone biedt geen enkele ondersteuning of training met betrekking tot Microsoft Excel-functies. Voor vragen over Microsoft Excel raadpleegt u de externe trainings- en documentatiebronnen van Microsoft.

Directe gegevenstoegang configureren

Vereiste machtigingen: Directe gegevenstoegang

1. Maak in Excel een lege werkmap aan.

2. Open de wizard Gegevensverbinding met:

3. Voer het volgende als Servernaam in gebaseerd op uw cluster. Als de cluster die u gebruikt hieronder niet wordt vermeld, kunt u een lijst met alle domeinnamen per cluster hier vinden.

• A32: https://bi-aa.niceincontact.com

• B2–C20: https://bi.incontact.com
    • E1–E31: https://bi.incontact.eu
    • AWS C30 of C31: https://bi-ao.incontact.com
    • AWS C29 en C32 of hoger : https://bi-ao.nice-incontact.com
    • C71–C74: https://bi-cv.nice-incontact.com
    • M32 en M33: https://bi-am.niceincontact.com
    • L32–L36: https://bi-al.niceincontact.com
    • J32: https://bi-aj.niceincontact.com
  4. Klik op OK.

5. Voer uw CXone Gebruikersnaam en Wachtwoord in. Zorg ervoor dat onder inloggegevens Gebruik de volgende gebruikersnaam en wachtwoord is geselecteerd. Selecteer Windows-authenticatie gebruiken niet.
  6. Klik op Volgende.

Wanneer u de locatie en inloggegevens instelt, wordt mogelijk de foutmelding Parser: De syntax voor "GET" is onjuist weergegeven. Deze fout treedt meestal op wanneer u uw servernaam of inloggegevens onjuist hebt ingevoerd. Let er ook op dat uw servernaam een HTTPS-adres gebruikt en niet HTTP.

7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Database en tabel selecteren de database die u wilt gebruiken. U kunt kiezen uit Insight, ACD-details, Intraday ACD-details en Personal Connection.
  8. Klik op Voltooien.

9. Wanneer het venster Data importeren wordt weergegeven, klikt u op OK.