Categorieën configureren

Vereiste machtiging: Interaction Analytics Admin

U kunt een aangepaste categoriesjabloonGesloten Groepen van categorieën die helpen om de gegevens voor een bepaald doel te gebruiken. Er zijn ingebouwde categoriesjablonen beschikbaar, zoals Intentie tot koop en Risicobeheersing. bewerken om de aangepaste versie toe te passen op toekomstige datasetsGesloten Een verzameling van ontlede interactietranscripties die een bepaalde periode beslaan en voldoen aan bepaalde filtercriteria.. De wijzigingen zijn alleen van invloed op de sjabloon en niet op de categoriesets in al bestaande datasets. Zie Categoriesjablonen beheren voor informatie over het aanpassen van de categoriesjabloon in een specifieke dataset.

U kunt een verzameling voorbeeldgegevens van interacties ophalen om te zien hoe de huidige categorieën werken. Zo kunt u zien hoe uw wijzigingen de voorbeeldgegevens beïnvloeden, voordat u die wijzigingen toepast op een categoriesjabloon. U kunt categorieënGesloten Gegevensgroepen die door Interaction Analytics worden gebruikt voor de ontlede transcriptiegegevens van gesprekken. Dankzij categorieën wordt het gemakkelijker om trends te herkennen. of categoriegroepen samenvoegen, splitsen en hernoemen. U kunt de regels instellen die bepalen welke interacties binnen de groep vallen. En u kunt nieuwe categorieën maken, ofwel helemaal vanaf het begin of door automatisch geïdentificeerde categorieën te gebruiken op basis van trends in uw voorbeeldgegevens.

Een categorie maken

Wanneer u een nieuwe categoriesjabloonGesloten Groepen van categorieën die helpen om de gegevens voor een bepaald doel te gebruiken. Er zijn ingebouwde categoriesjablonen beschikbaar, zoals Intentie tot koop en Risicobeheersing. maakt, krijgt u de optie om een categoriesjabloonGesloten Groepen van categorieën die helpen om de gegevens voor een bepaald doel te gebruiken. Er zijn ingebouwde categoriesjablonen beschikbaar, zoals Intentie tot koop en Risicobeheersing. te maken om toe te passen op de dataset. Hiermee bepaalt u welke gegevens in uw werkruimteGesloten Een weergave van een of meer widgets, die onder een bepaalde naam kan worden opgeslagen. worden weergegeven.

1. Klik op Sjablonen > Categoriesjablonen.
  2. Selecteer de groep waartoe de categorieGesloten Gegevensgroepen die door Interaction Analytics worden gebruikt voor de ontlede transcriptiegegevens van gesprekken. Dankzij categorieën wordt het gemakkelijker om trends te herkennen. moet behoren.
  3. Klik op Opties in de rij van de groep voor de categorie. Klik op Nieuwe categorie. Er verschijnt een nieuwe categorie in de groep die u hebt geselecteerd.
  4. Klik op de nieuwe categorie. Voer een beschrijvende categorienaam in.
  5. Wijzig de categorieregels zodat de categorie precies de soorten interacties bevat die u wilt.

Een categoriesjabloon importeren

U kunt geëxporteerde categoriesjablonen importeren om ze toe te passen op een andere dataset. U kunt deze geïmporteerde categoriesjablonen eerst nog aanpassen aan de behoeften van de specifieke dataset.

1. Klik op Sjablonen > Categoriesjablonen.

2. Klik op Opties naast de naam van de categoriesjabloon.
  3. Klik op > Importeren.
  4. Selecteer het bestand dat u wilt importeren. Voer een Naam in voor de nieuwe sjabloon en selecteer het Thema om categorieën te vinden. Klik op Importeren.

Categorieën beheren

1. Klik op Sjablonen > Categoriesjablonen.

2. Selecteer de categorie die u wilt beheren. De categorie moet meerdere regelsets hebben.
  3. Klik op Opties in de rij van de categorie die u wilt beheren. Selecteer de gewenste actie:

4. Als u de categorieën opnieuw wilt rangschikken, houdt u ingedrukt terwijl u de categorie naar de gewenste locatie sleept.

Een map maken

Met behulp van mappen (groepen) kunt u categorieën groeperen binnen uw categoriesjabloon.

1. Klik op Sjablonen > Categoriesjablonen.
  2. Klik op Opties in de rij waar de groep moet komen. Klik op Nieuwe categoriemap.
  3. Wis de standaardnaam in het veld Nieuwe categoriemap en typ een beschrijvende naam voor de groep. Druk op Enter.
  4. Maak categorieën binnen de groep of verplaats bestaande categorieën naar de groep.

Mappen beheren

1. Klik op Sjablonen > Categoriesjablonen.
  2. Selecteer de groep die u wilt beheren.
  3. Klik op Opties in de rij van de groep die u wilt beheren. Selecteer de gewenste actie:

4. Als u de mappen opnieuw wilt rangschikken, houdt u Verplaatsen ingedrukt terwijl u de categorie naar de gewenste locatie sleept.

Automatische categorieën maken

De functie Automatisch categoriseren scant uw voorbeeldcontacten op veelvoorkomende gebeurtenissen. Dit geeft u suggesties voor categorieën die u zou kunnen maken. Er wordt bijvoorbeeld een groot aantal interacties gevonden waarin het woord 'probleem' voorkomt in combinatie met een negatief sentimentGesloten Het algemene gevoel of resultaat van een interactie, zoals bepaald door een analyse van woorden, woordgroepen en de context van de transcriptie. Interacties kunnen positief (blauw), negatief (rood), gemengd (donkergrijs) of neutraal (lichtgrijs) zijn.. Deze automatisch geïdentificeerde categorieën hebben pas invloed op uw datasetGesloten Een verzameling van ontlede interactietranscripties die een bepaalde periode beslaan en voldoen aan bepaalde filtercriteria. wanneer u ze toevoegt aan de categoriestructuur.

1. Klik op Sjablonen > Categoriesjablonen.
  2. Klik op Geïdentificeerde categorieën > Automatisch categoriseren . De applicatie haalt de categorieën uit de map Geïdentificeerde categorieën en plaatst ze onder Categorieën in een nieuwe groep met de naam Geïdentificeerd.
  3. Open de map Categorieën en open vervolgens de map Geïdentificeerd. Daarna kunt u de map Geïdentificeerd positief of de map Geïdentificeerd negatief openen, afhankelijk van het sentiment van de categorieën waarin u geïnteresseerd bent.
  4. Als u een voorgestelde categorieGesloten Gegevensgroepen die door Interaction Analytics worden gebruikt voor de ontlede transcriptiegegevens van gesprekken. Dankzij categorieën wordt het gemakkelijker om trends te herkennen. aan de categoriestructuur wilt toevoegen, houdt u ingedrukt terwijl u de categorie naar de gewenste locatie sleept.
  5. Geef de categorie een duidelijke naam en pas eventueel de categorieregel aan.

Categorieregels beheren

Om specifieke criteria in te stellen waaraan een interactie moet voldoen om in de categorieGesloten Gegevensgroepen die door Interaction Analytics worden gebruikt voor de ontlede transcriptiegegevens van gesprekken. Dankzij categorieën wordt het gemakkelijker om trends te herkennen. te vallen, kunt u de categorieregels wijzigenGesloten Criteria die bepalen of een transcriptie in een bepaalde categorie wordt geplaatst. Deze regels bevatten trefwoorden of woordgroepen die wel of juist niet in een transcriptie moeten voorkomen.. De regels kunnen vereisen dat een bepaald sentimentGesloten Het algemene gevoel of resultaat van een interactie, zoals bepaald door een analyse van woorden, woordgroepen en de context van de transcriptie. Interacties kunnen positief (blauw), negatief (rood), gemengd (donkergrijs) of neutraal (lichtgrijs) zijn. of bepaalde trefwoorden of woordgroepenGesloten Een combinatie van woorden die een speciale betekenis hebben wanneer ze samen in een bepaalde volgorde worden gebruikt, zoals "wil opzeggen". aanwezig zijn, of juist niet aanwezig zijn. U kunt instellen of de regel gaat over het sentiment tijdens de interactie, of aan het begin of aan het einde van de interactie. Zo kunt u voor elk moment tijdens de interactie bepalen of een contact positief of negatief was. Regels kunnen uitgebreid en gedetailleerd zijn, of algemeen en eenvoudig.

Er zijn drie velden waarin u trefwoorden, woordgroepen en sentimenten kunt invoeren: Al deze, Minstens een van deze en Geen van deze.

De drie velden hebben samen een EN-relatie, dus elk gedeelte moet Waar zijn om de interactie te laten matchen met de categorieregel als geheel.

Als Dorothy Gale bijvoorbeeld de onderstaande categorieregel maakt, valt een interactie alleen binnen de categorie als de interactie het woord telefoon bevat, EN het woord kapot of het woord beschadigd bevat, EN NIET het woord pakket bevat.

Al deze: telefoon

Minstens een van deze: kapot, beschadigd

Geen van deze: pakket

Als u meerdere categorieregels voor een categorie maakt, hoeft een interactie slechts aan één van die categorieregels te voldoen. De interactie hoeft dus niet aan alle categorieregels te voldoen.

De regels in de ingebouwde categoriesjablonen zijn grotendeels verborgen. Deze regels zijn gemaakt door taalkundigen om de gegevens op de best mogelijke manier te identificeren. De configuratie is niet beschikbaar en wordt weergegeven door een beschrijvende tag.

1. Zoom in op de categorie die u wilt bewerken of klik op meer opties naast Categorieën om een nieuwe categorie te selecteren.
  2. Voer een naam in voor de categorie.
  3. Stel in het veld Timing de periode in waarbinnen de trefwoorden, woordgroepen of entiteiten moeten voorkomen.

4. Geef in het veld Deelnemer aan of u wilt dat de regel van toepassing is op de Agent-zijde, de Klant-zijde of Beide zijden van de interactie.
  5. Selecteer voor elk veld de voorwaarden waaraan u wilt dat de criteria voldoen. U kunt interacties die voldoen aan sommige of alle criteria die u invoert, opnemen of uitsluiten. Tussen alle trefwoorden en woordgroepen die in hetzelfde veld worden ingevoerd, bestaat een EN-relatie. Er is ook een EN-relatie tussen de velden, wat betekent dat aan alle opgegeven voorwaarden van een enkele regelset moet worden voldaan voordat een contact in de categorie valt, met uitzondering van die in het veld Minstens een van deze.

6. Om interacties op te nemen of uit te sluiten op Woordgroep, Trefwoord of Sentiment, klikt u op de overeenkomende -tag of typt u een trefwoord, woordgroep of entiteitGesloten Trefwoord of sleutelwoord dat in uw bedrijfsprofiel in Interaction Analytics is gedefinieerd. Gerelateerd aan een entiteitstype. Kan varianten omvatten..

7. Om interacties op te nemen of uit te sluiten volgens metrics zoals teamnaam of skillnaam, klikt u op de tag Metric en selecteert u het type metric in de lijst.

Wanneer u op een aantal waarden wilt filteren, kunt u meerdere van het zelfde soort metricfilters met verschillende operators en waarden toevoegen. Wanneer ik bijvoorbeeld interacties die tussen twee en vier minuten duren wil opnemen, zou ik de metric interactionDurationSeconds selecteren. Ik zou deze instellen op > 120. Dan zou ik nog een metric interactionDurationSeconds toevoegen en deze instellen op < 240. En ik zou voor de categorieregel de voorwaarde wijzigen in Al deze.

8. Om interacties op te nemen of uit te sluiten gebaseerd op Frustratie of Oplossing, selecteert u de betreffende tag.

9. Klik op Criteria toevoegen om een nieuwe regelset toe te voegen. Regelsets hebben een OF-relatie met elkaar: interacties die voldoen aan minimaal één van de regelsets van de categorieregel vallen binnen de categorie. U kunt regels en regelsets groeperen om complexere regels te maken.
  10. Klik op Opslaan wanneer u klaar bent met het toevoegen van criteria.