Categoriesjablonen configureren

Vereiste machtiging: Interaction Analytics Admin

Categoriesjablonen zijn bedoeld om uw interacties te categoriseren op basis van verschillende thema's, zoals Agentprestaties, Klantervaring, Risicobeheersing enzovoort. Wanneer u een van de ingebouwde categoriesjablonen selecteert, kunt u de automatische categorieën verplaatsen, verwijderen, hernoemen of bewerken. Dit Help-onderwerp gaat over de basisconfiguratie van categoriesjablonen. Zie Categoriesjablonen beheren voor meer geavanceerde instellingen.

Wijzigingen die u aanbrengt in categoriesjablonen, worden niet automatisch toegepast op de datasetsGesloten Een verzameling van ontlede interactietranscripties die een bepaalde periode beslaan en voldoen aan bepaalde filtercriteria. die deze sjabloon gebruiken. Dit is vergelijkbaar met het toepassen van een sjabloon op een PowerPoint-presentatie of een ander document. Nadat u de sjabloon hebt toegepast, wordt deze een onderdeel van die presentatie. Wanneer u een categoriesjabloon toepast op een dataset, wordt de categoriesjabloon ook onderdeel van de dataset. Als u wilt dat de aangepaste sjabloon wordt toegepast op bestaande datasets, kunt u ofwel de categorieën uit de dataset wijzigen of de aangepaste sjabloon specifiek op de dataset toepassen.

Een categoriesjabloon maken

1. Klik op de app-kiezer en selecteer Analytics.
  2. Klik op Sjablonen > Categoriesjablonen.
  3. Als u Interaction Analytics gebruikt met verschillende talen, selecteert u een taal in het vervolgkeuzemenu boven aan de pagina.
  4. Klik op Nieuwe categoriesjabloon.
  5. Typ een unieke en beschrijvende naam voor de categoriesjabloonGesloten Groepen van categorieën die helpen om de gegevens voor een bepaald doel te gebruiken. Er zijn ingebouwde categoriesjablonen beschikbaar, zoals Intentie tot koop en Risicobeheersing. in het veld Naam van categoriesjabloon.
  6. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Type categoriesjabloon selecteren het type sjabloon waarop u uw categoriesjabloon wilt baseren. Als u geen sjabloon wilt gebruiken, selecteert u Blanco.
  7. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Steekproefdataset selecteren de dataset waaruit u interacties wilt gebruiken om u te helpen bij het bewerken van categorieën.
  8. Klik op Opslaan. De nieuwe categoriesjabloon wordt in de lijst Categoriesjablonen weergegeven.
  9. Wanneer de nieuwe categoriesjabloon klaar is, klikt u op de naam om de sjabloon te openen en te bewerken.

Een categoriesjabloon hernoemen

1. Klik op de app-kiezer en selecteer Analytics.
  2. Klik op Sjablonen > Categoriesjablonen.
  3. Selecteer de categoriesjabloonGesloten Groepen van categorieën die helpen om de gegevens voor een bepaald doel te gebruiken. Er zijn ingebouwde categoriesjablonen beschikbaar, zoals Intentie tot koop en Risicobeheersing. die u wilt aanpassen en klik op meer opties.
  4. Klik op Categoriesjabloon bewerken.
  5. Wijzig in het venster Categoriesjabloon de naam van de sjabloon in het veld Naam van categoriesjabloon en klik op Opslaan.

Andere voorbeeldgegevens voor een categoriesjabloon selecteren

1. Klik op de app-kiezer en selecteer Analytics.
  2. Klik op Sjablonen > Categoriesjablonen.
  3. Selecteer de categoriesjabloonGesloten Groepen van categorieën die helpen om de gegevens voor een bepaald doel te gebruiken. Er zijn ingebouwde categoriesjablonen beschikbaar, zoals Intentie tot koop en Risicobeheersing. die u wilt aanpassen en klik op meer opties.
  4. Klik op Categoriesjabloon bewerken.
  5. Open in het venster Categoriesjabloon de vervolgkeuzelijst Voorbeelddataset selecteren en selecteer de datasetGesloten Een verzameling van ontlede interactietranscripties die een bepaalde periode beslaan en voldoen aan bepaalde filtercriteria. die u wilt gebruiken tijdens het bewerken van de categoriesjabloon.
  6. Klik op Opslaan.

Een categoriesjabloon importeren

1. Klik op de app-kiezer en selecteer Analytics.

2. Klik op Sjablonen > Categoriesjablonen.

3. Klik op meer opties > Importeren.
  4. Selecteer het bestand dat u wilt importeren. Voer een Naam in voor de nieuwe sjabloon en selecteer het Thema om categorieën te vinden.

5. Klik op Importeren.

Een categoriesjabloon exporteren

1. Klik op de app-kiezer en selecteer Analytics.
  2. Klik op Sjablonen > Categoriesjablonen.
  3. Selecteer de categoriesjabloonGesloten Groepen van categorieën die helpen om de gegevens voor een bepaald doel te gebruiken. Er zijn ingebouwde categoriesjablonen beschikbaar, zoals Intentie tot koop en Risicobeheersing. die u wilt exporteren en klik op meer opties .
  4. Klik op Exporteren.
  5. Voer in het venster Categoriesjabloon exporteren een Naam voor het bestand in.
  6. Klik op Exporteren. De sjabloon wordt opgeslagen als een DAT-bestand.