Sentiment verbeteren

Wilt u positief sentimentGesloten Het algemene gevoel of resultaat van een interactie, zoals bepaald door een analyse van woorden, woordgroepen en de context van de transcriptie. Interacties kunnen positief (blauw), negatief (rood), gemengd (donkergrijs) of neutraal (lichtgrijs) zijn. tijdens interacties verbeteren? Lees deze gids naar succes en ontwerp een werkruimteGesloten Een weergave van een of meer widgets, die onder een bepaalde naam kan worden opgeslagen. gericht op agent- of klantsentiment. Het verbeteren van sentiment kan de volgende voordelen voor uw organisatie hebben:

• Het gedrag van een agent invloed heeft op klantsentiment.
  • Klanten denken over producten, beleidsregels, procedures, enzovoort.
  • Klanttevredenheid en training van agents kunnen worden verbeterd.

Bent u geïnteresseerd in een meer visuele uitleg? Bekijk deze korte training over het aanpassen van het werkruimte voor sentiment.

Classics, Inc. wil vaststellen welke hiaten in de training van agents zitten die van invloed kunnen zijn op sentiment. Ze willen de prestaties van twee teams met vergelijkbare skills maar op verschillende locaties met elkaar vergelijken. Team Kansas is een nieuw team met agents die vrij nieuw zijn. Team Emerald City bestaat al langer en dit team heeft meer ervaren agents. Ze willen het volgende achterhalen:

• Of het agentgedrag en problemen bij beide teams voorkomen.
  • Of er zaken zijn die het ene team doet die het andere team kunnen helpen.
  • Hoe ze de uitkomst van de vergelijking kunnen gebruiken om de training van agents te verbeteren.
  • Of wijzigingen in training van agents impact heeft op het sentiment.

Een sentimentwerkruimte configureren

Deze informatie is slechts één manier waarop u een werkruimteGesloten Een weergave van een of meer widgets, die onder een bepaalde naam kan worden opgeslagen. kunt bouwen. De aanwijzingen hier zijn bedoeld om u een begin te geven. U kunt werkruimten op vele manieren aanpassen zodat deze voldoen aan de behoeften van uw organisatie. U kunt ook een datasetwerkruimte configureren met andere widgetsGesloten Grafische weergave van bepaalde gegevens die voldoen aan gespecificeerde filtercriteria., metricsGesloten Statistieken die u kunt meten om de prestaties van uw contactcenter te monitoren., en filters die hier niet worden vermeld.

De werkruimte maken

1. Ga naar Mijn gegevens en open de dataset die u wilt analyseren. Wanneer u deze werkruimte op meerdere datasets wilt toepassen, kunt u ook een sjabloon van een werkruimte maken.
  2. Klik, indien nog niet geopend, op het werkruimtepaneel Vier vallende grijze blokken en klik dan op Werkruimte toevoegen.
  3. Klik op de widgetlade Een potlood dat naar beneden wijst naast een meter..
  4. Selecteer deze widgets om deze toe te voegen aan uw werkruimte:
    • Overzichtsbalk, onder de sectie Volume. Selecteer deze widget nog een keer zodat deze in uw werkruimte wordt weergegeven.

• Topcategorieën, onder de sectie Volume.

• Stiltepercentage, onder de sectie Volume.

• Sentimenttrend, in de sectie Sentiment. Selecteer deze widget nog een keer zodat deze in uw werkruimte wordt weergegeven.

• Frustratietrend, in de sectie Frustratie.

• Toptermen uit bedrijfsprofiel, onder de sectie Volume.

• Metrics, onder de sectie Volume. Selecteer deze widget nog een keer zodat deze in uw werkruimte wordt weergegeven.

Sommige van deze widgets moeten nog verder worden geconfigureerd nadat u deze aan de werkruimte hebt toegevoegd. Op deze manier kunt u specifieke gegevens van sentiment bekijken. Andere widgets gebruiken de standaardinstellingen.

5. U kunt de widgets bewerken om de grootte of positie ervan aan te passen.

Widgets Overzichtsbalk configureren

Configureer een widget Overzichtsbalk voor klantsentiment (standaardwidget) en de andere voor agentsentiment.

1. Klik in de rechterbovenhoek van de widget op meer optiesPictogram van 3 verticale punten > Instellingen. Wijzig de Titel van de widget in Klantoverzicht. Nu is de widget Klantsentiment geconfigureerd.
  2. Om de agentwidget te configureren, klikt u op Meer OptiesPictogram van 3 verticale punten > Instellingen. Wijzig de Titel van de widget in Agentoverzicht.

3. Klik op de vervolgkeuzelijst Widgetopties en selecteer voor Deelnemer Agent.

4. Maak de selectie van het selectievakje bij Interacties weergeven ongedaan. De widget Overzichtsbalk klant geeft deze informatie al weer.

5. Klik op OK.

Widgets Sentimenttrend configureren

Configureer een widget Sentimenttrend voor klantsentiment (standaardwidget) en de andere voor agentsentiment.

1. Klik in de rechterbovenhoek van de widget op meer optiesPictogram van 3 verticale punten > Instellingen. Wijzig de Titel van de widget in Klantsentimenttrend. Nu is de widget Klantsentiment geconfigureerd.
  2. Om de agentwidget te configureren, klikt u op Meer OptiesPictogram van 3 verticale punten > Instellingen. Wijzig de Titel van de widget in Agentsentimenttrend.
  3. Klik op de vervolgkeuzelijst Widgetopties en selecteer voor Deelnemer Agent.

4. Klik op OK.

Widgets Metrics configureren

Configureer een widget Metrics om de best presterende teams weer te geven, en de andere widget om de best presterende skills weer te geven.

Afhankelijk van uw wensen, kan Agentnaam een betere metric zijn om te gebruiken. U kunt de metric Agentnaam gebruiken in plaats van Teamnaam of Skillnaam.

1. Klik in de rechterbovenhoek van de eerste widget Metrics op meer opties Pictogram van 3 verticale punten > Instellingen.
  2. Klik op de vervolgkeuzelijst Widgetopties en selecteer Widgetopties en selecteer voor Veld de Teamnaam.
  3. Voer bij Weer te geven aantal een waarde van 125 in. Dit is het aantal teams waarvoor de widget data moet tonen. De standaardwaarde is 10.
  4. U kunt de kleur van de balk of de volgorde waarin de balken in de widget worden weergegeven, wijzigen.
  5. U kunt de widget een nieuwe Titel geven, zoals Topteams.
  6. Klik op OK.
  7. Herhaal deze stappen voor de tweede widget Metrics, maar selecteer voor Veld Skillnaam. U kunt de widget op dezelfde manier aanpassen en deze een nieuwe Titel geven, bijvoorbeeld Skills.

Werkruimte op sentiment filteren

U kunt uw werkruimteGesloten Een weergave van een of meer widgets, die onder een bepaalde naam kan worden opgeslagen. filteren op verschillende types sentimentGesloten Het algemene gevoel of resultaat van een interactie, zoals bepaald door een analyse van woorden, woordgroepen en de context van de transcriptie. Interacties kunnen positief (blauw), negatief (rood), gemengd (donkergrijs) of neutraal (lichtgrijs) zijn.. U kunt ook het algemene sentiment, het beginsentiment en het eindsentiment analyseren. Filter op elk type sentiment om een referentieniveau te bepalen voor interacties in uw datasetGesloten Een verzameling van ontlede interactietranscripties die een bepaalde periode beslaan en voldoen aan bepaalde filtercriteria..

1. Klik in de rechterbovenhoek van uw werkruimte op Trechter-pictogram.

2. Klik op Filters toevoegen.

3. Vouw de vervolgkeuzelijstSentiment uit en klik op het sentiment dat u wilt weergeven: Positief, Negatief, Neutraal of Gemengd.

4. Definieer op welk moment in de interactie het sentiment gevoeld moet zijn. Kies één of een combinatie van:

• Algemeensentiment: het sentiment gedurende de gehele interactie.
    • Beginsentiment: het sentiment aan het begin van een interactie. Dit sentiment wordt vastgesteld aan de hand van de eerste 400 woorden of de eerste 30% van de interactie, afhankelijk van wat het eerst van toepassing is. Dit kan handig zijn om algemene redenen of problemen waarom klanten bellen vast te stellen. Dit kunt u ook vergelijken met het eindsentiment. Als het sentiment van de klant of de agent tijdens de interactie is gewijzigd, kunt u onderzoeken waarom. Gemengd sentiment is niet beschikbaar voor beginsentiment.

• Eindsentiment: het sentiment aan het einde van een interactie. Eindsentiment wordt bepaald door de laatste 30% van een interactie. Dit kunt u ook vergelijken met het beginsentiment. Als het sentiment van de klant of de agent tijdens de interactie is gewijzigd, kunt u onderzoeken waarom. Gemengd sentiment is niet beschikbaar voor eindsentiment.

De widgets in de werkruimte worden alleen bijgewerkt om data weer te geven voor de sentimentfilters die u hebt geselecteerd.

Een sentimentwerkruimte gebruiken

Begin met het ontwikkelen van een theorie over sentimentGesloten Het algemene gevoel of resultaat van een interactie, zoals bepaald door een analyse van woorden, woordgroepen en de context van de transcriptie. Interacties kunnen positief (blauw), negatief (rood), gemengd (donkergrijs) of neutraal (lichtgrijs) zijn.. Denk na over welke agents, teams en onderwerpen een sterke positief of negatief sentiment kunnen hebben. Elke widget toont details die helpen bij het testen van uw theorie. Vergelijk widgets naast elkaar om specifieke problemen te bekijken. Uw observaties helpen u bepalen welke filters u kunt gebruiken om verbeteringen op bepaalde gebieden door te voeren. De widgetdata die in de werkruimteGesloten Een weergave van een of meer widgets, die onder een bepaalde naam kan worden opgeslagen. worden weergegeven, hangen af van de datasetparameters die zijn ingesteld voor de dataset.

Kies één type sentiment dat u eerst wil onderzoeken. Filter vervolgens op een ander type sentiment om data te kunnen vergelijken en om te kunnen achterhalen op welke gebieden het sentiment kan worden verbeterd.

Classics, Inc. gebruikt een sentimentwerkruimte om het volgende te achterhalen:

• Of het agentgedrag en problemen bij beide teams voorkomen.
  • Of er zaken zijn die het ene team doet die het andere team kunnen helpen.
  • Hoe ze de uitkomst van de vergelijking kunnen gebruiken om de training van agents te verbeteren.

Nadat een referentieniveau voor sentiment is vastgesteld, filteren ze de werkruimte op positief sentiment. Vervolgens wordt bekeken hoe dit de widgetdata beïnvloedt. Dan wordt onderzocht welke categorieën en welke termen uit het bedrijfsprofiel het vaakst worden gebruikt. De widget Metrics wordt gebruikt om de teams in Kansas en Emerald City met elkaar te vergelijken. Er wordt bekeken welke agents het beste scoren op positief sentiment, en hoe dat komt.

Vervolgens wordt de werkruimte gefilterd op negatief sentiment. De impact wordt bekeken door te kijken naar categorieën en termen uit het bedrijfsprofiel om problemen te identificeren. Er wordt gekeken naar agents die het hoogste scoren op negatief sentiment om te bepalen of er sprake is van hiaten in trainingen. En de twee teams in het widget Metrics worden vergeleken.

Widget Overzichtsbalk

De widget Overzichtsbalk geeft globale informatie weer over de gegevens in de datasetGesloten Een verzameling van ontlede interactietranscripties die een bepaalde periode beslaan en voldoen aan bepaalde filtercriteria.. U kunt een of meer van de volgende drie secties in de widget opnemen:

Door deze widgets bovenaan te plaatsen, krijgt u een algemene indruk over de sentimenttrend voor alle interacties in de dataset.

Widget Topcategorieën

Met de widget Topcategorieën kunt u zien welke categorieënGesloten Gegevensgroepen die door Interaction Analytics worden gebruikt voor de ontlede transcriptiegegevens van gesprekken. Dankzij categorieën wordt het gemakkelijker om trends te herkennen. het meest voorkomen. De meest voorkomende categorieën kunnen per type sentiment verschillen. U kunt de werkruimte filteren om te bekijken welke categorieën het meest voorkomen bij interacties die horen bij elk type sentiment. U kunt de filters hier aanpassen, gebaseerd op sentimenttrends die u in andere widgets ziet.

Widget Interactiestilte

De widget Interactiestilte helpt u bij het achterhalen welke interacties opvallende stiltes hebben. In Interaction Analytics wordt stilte als opvallend beschouwd wanneer deze minimaal drie seconden duurt. De widget toont het percentage opvallende stilte voor elk kanaal. De totale opvallende stilte voor een interactie is de som van alle perioden van opvallende stilte.

Chats interacties hebben over het algemeen een hoger stiltepercentage dan spraakinteracties. Dit komt omdat tijden tussen reacties kunnen verschillen.

Stilte in interacties hangen vaak samen met sentiment. U kunt de werkruimte filteren op elk type sentiment om een referentieniveau te bepalen voor interactiestilte. Uw referentieniveau kan bijvoorbeeld aangeven dat een positief sentiment samenhangt met een lager stiltepercentage. U kunt dan een plan maken om stiltetijd te verminderen om het positief sentiment te verbeteren.

Widgets Sentimenttrend en Frustratietrend

Bekijk deze widgets tegelijkertijd. Soms betekenen negatief sentimentGesloten Het algemene gevoel of resultaat van een interactie, zoals bepaald door een analyse van woorden, woordgroepen en de context van de transcriptie. Interacties kunnen positief (blauw), negatief (rood), gemengd (donkergrijs) of neutraal (lichtgrijs) zijn. en frustratieGesloten Zoekt naar signalen van frustratie bij de klant. Dit kunnen woorden of woordgroepen zoals "ik ben boos" zijn. Frustratie is niet synoniem met negatief sentiment. Gefrustreerde klanten hebben niet alleen iets negatiefs te bespreken, ze maken zich ergens druk over. niet hetzelfde. Pieken in negatief sentiment en frustratie duiden echter op een probleem. Frustratie wordt alleen voor de klant gemeten, dus het is handig om de widget Frustratietrend naast de widget Klantsentimenttrend te plaatsen. Op deze manier kunt u eenvoudiger zien waar een negatief klantsentiment en frustratie elkaar overlappen. Wanneer u echter geïnteresseerd bent in hoe agents zijn omgegaan met gefrustreerde klanten, plaatst u de widget Frustratietrend naast de widget Agentsentimenttrend. Periodes waarin negatieve gevoelens en frustratie in alle drie widgets hoog scoren, zijn verder onderzoek waard.

Wanneer u een piek in sentiment of frustratie ziet, kunt u een ander Datumbereik selecteren in de werkruimtefilters. Wanneer u inzoomt op interacties in een meer specifiek datumbereik, kunt u bepalen op welke termen uit het bedrijfsprofiel en metrics u moet filteren. Hiermee kunt u specifieke oorzaken van negatief sentiment achterhalen.

Een data-analist bij Classics, Inc. ziet een toename van negatief sentiment en frustratie in dezelfde paar weken. Het Datumbereik wordt gewijzigd in een Aangepast bereik voor de periode waarin de toename plaatsvond. Vervolgens wordt naar de widget Topcategorieën en de widget Toptermen uit bedrijfsprofiel gekeken om te achterhalen waarom klanten contact opnemen met Classics. De data-analist ontdekt dat klanten het steeds over hetzelfde nieuw product hebben. Deze data zet Classics ertoe aan om het product en de training die agents hiervoor hebben gekregen, nader te onderzoeken. Er werd een hiaat in de kennis van agents ontdekt waardoor interacties niet goed werden afgehandeld. Het gebrek aan kennis over het nieuwe product veroorzaakte irritatie bij klanten. Dit was ook de reden waarom negatief sentiment toenam in de betreffende interacties.

Pieken en dalen in sentiment zijn niet altijd gebruikelijk. Met deze widgets kunt u ook geleidelijke trendwijzigingen monitoren en de voortgang van uw bedrijfsdoelen in de gaten houden.

Widget Toptermen uit bedrijfsprofiel

Deze widget toont termen uit het bedrijfsprofiel die het meest worden gebruikt. Hiermee kunt u de onderwerpen achterhalen waar klanten het meest over klagen of waarover ze het meest tevreden zijn. Om irrelevante termen te verbergen, klikt u op de term en dan op Verbergen. Wanneer u individuele interacties met bepaalde woorden nader wilt bekijken, klikt u op de term en dan op Interacties tonen.

Widgets Metrics

De widget Metrics toont welke teams, agents of skills het hoogste scoren voor elk type sentiment. U kunt evalueren wie het goed doet en wie meer coaching nodig heeft. U kunt in de widget klikken op meer opties Pictogram van 3 verticale punten > Instellingen om de weergave te bewerken. U kunt ook op een van de balken in de widget klikken en vervolgens op Interacties tonen klikken om meer details te bekijken.

Voortgang meten en monitoren

Een doelgerichte werkruimte is een waardevolle tool wanneer uw inzichten worden gebruikt om veranderingen teweeg te brengen. Meet en monitor uw voortgang regelmatig. Zo kunt u zien op welke vlakken er verbeteringen hebben plaatsgevonden en kunt u de juiste doelen stellen.

Een analist bij Classics, Inc. heeft deze sentimentwerkruimte gebruikt om deze teams met elkaar te vergelijken. Zij ontdekte dat de interacties van team Emerald City op sentiment gemiddeld 20% hoger scoorde dan team Kansas. Ze paste een filter op de werkruimte toe om alleen positieve interacties weer te geven en zo te kunnen achterhalen waarom de scores zo verschilden. Aan de hand van individuele interactieopnamen en transcripties konden manieren worden gevonden om trainingen te verbeteren. Zo werd ontdekt dat:

• Team Emerald City kennis heeft van producten en het gedragsbeleid naleeft.
  • Omdat team Kansas nieuw is, is het gedrag niet consistent:
    • Inconsistente begroetingen.
    • Hoger stiltepercentage.
    • Geen vertrouwen in eigen productkennis.

In reactie op de bevindingen, heeft Classics Inc. trainingen op het gebied van productkennis en klantenservice voor team Kansas verbeterd.

Een maand later voerde Classics het rapport Statistieken van Analytics-metrics uit. Het rapport toonde aan dat team Kansas het positief sentiment met 7% had verbeterd. Classics blijft het rapport Statistieken van Analytics-metrics regelmatig uitvoeren. Ze willen de voortgang monitoren tot de sentimentscore van team Kansas het percentage van team Emerald City evenaart of overtreft.

Voer de Analytics-rapporten uit om uw voortgang te bekijken. U kunt data maandelijks of na een coachingsessie bekijken om zo de voortgang te monitoren. U kunt ook regelmatig de widget Sentimenttrend gebruiken om de voortgang te monitoren. Elke keer wanneer u een Analytics-rapport uitvoert, kunt u die data vergelijken met uw referentieniveau om zo de voortgang te meten. Op basis van uw verbeteringen kunt u ook besluiten om de bijgewerkte data te gebruiken om een nieuw referentieniveau te bepalen voor het meten van de voortgang. Met het door de werkruimte en de analytics-rapporten verkregen inzicht, kunt u de volgende mijlpalen en ondersteunende doelen bepalen om het proces van continue verbetering te handhaven.

Er zijn voordelen aan het gebruik van verschillende analytics-rapporten voor verschillende soorten data.

• Het rapport Statistieken van Analytics-metrics kunt u gebruiken om een referentieniveau te bepalen voor uw prestaties op basis van verschillende metrics. U kunt ook opgeven welke metrics u wilt opnemen bij het exporteren van data.
  • Met het Vergelijkingsrapport Analytics-metrics kunt u prestaties van teams, agents of categorieën gedurende twee opeenvolgende tijdvakken vergelijken. U kunt bijvoorbeeld een week met de volgende week of een maand met de volgende maand vergelijken. Dit rapport is vooral handig voor supervisors, managers, of andere leidinggevenden om verbetering in Interaction Analytics-data die interessant voor hen zijn, te monitoren.
  • Het rapport Statistieken van Analytics-categorieën toont dezelfde data als het rapport Statistieken van Analytics-metrics, maar in dit rapport zijn data onderverdeeld in categorieën.

Let bij het bekijken van rapportdata ook eens op specifieke periodes. Bekijk of patronen op dezelfde dag van de week of in dezelfde tijd van het jaar voorkomen. Zo kan negatief sentiment hoger scoren tijdens de weekenden als wachttijden langer zijn. U kunt dat probleem wellicht aanpakken door in weekenden meer agents in te zetten. Het kan ook zijn dat positief sentiment hoger scoort nadat agents hun driemaandelijkse prestatiebeoordelingen hebben gehad. Dit kan uw doen besluiten om vaker evaluaties of trainingen te houden zodat agents gemotiveerd en op de hoogte blijven.

Classics, Inc. houdt maandelijkse rapportgegevens bij voor metrics die zij belangrijk vinden. Ze exporteren data van Analytics-rapporten en leggen aanvullende gegevens en berekeningen in hun bedrijfsrecords vast. Elke maand worden de data vergeleken met die van de vorige maand om te zien op welke vlakken vooruitgang is geboekt en op welke vlakken dat nog niet het geval is.

U benut uw werkruimte het meest effectief wanneer u uw inzichten gebruikt voor het vaststellen van bedrijfsdoelen en strategieën. Het is ook van belang dat u inzichten deelt met mensen die de macht hebben om verandering teweeg te brengen.