Applicatie-ontwerp

CXone is ontworpen om contacten te verwerken, ook bij externe of interne problemen. In de ontwerpen is het volgende opgenomen:

• Redundante ACD-servers voor failover en herstel van een ACD-systeem.

• Redundante configuraties van spraakverwerking en clusterservices voor schaalvergroting en automatisch herstel.

• Zelftestende applicaties die problemen detecteren. Wanneer er problemen zijn gedetecteerd, schakelen ze verkeer automatisch door naar redundante applicaties.

• Redundante IIS(Internet Information Services)-servers die webapplicatie ondersteunen. De servers kunnen worden verbeterd met Layer 7 load balancing. Deze zorgen voor systeemherstel wanneer er zich een probleem met de webserver voordoet.

In redundante SQL-servers en IIS-servers met load balancing zijn de volgende ontwerpen opgenomen:

• Redundante SQL-databases. Deze gebruiken replicatie in twee richtingen in realtime. Deze replicatie garandeert de integriteit van data en de continuïteit van services. ACD kan schakelen tussen actieve databases zonder verlies van ACD-services.

• Applicatietools voor waarschuwingen en responsen. Het NOC gebruikt deze tools om de prestaties van het ACD-systeem te monitoren.

• Redundante tools voor onderhoudsbeheer. NICE CXone-medewerkers gebruiken deze tools om gebruikerservices van een primaire set hardware over te schakelen naar een secondaire apparaatgroep. Op deze manier kan het systeem zonder hinder voor gebruikers worden onderhouden.

• Applicaties aan de kant van de klant. Deze worden gebruikt om netwerkonderbrekingen te detecteren en het platform automatisch weer te verbinden.

• Gedistribueerde services. ACD-services worden gedistribueerd aan gekoppelde processingcenters in verschillende delen van de wereld. Voor gedistribueerde services is redundantie en fouttolerantie mogelijk.

• Capaciteit en services van datacenters. Elk datacenter heeft de capaciteit en services om spraak, data, en ACD-services te bieden.

• Herstel na noodgevallen testen, datacenters en AWS-cloud beschikbaarheidszones. ACD-services worden periodiek getest. Er wordt getest of het ACD-systeem onafhankelijk van elke helft van het gekoppelde datacenter functioneert. Op deze manier wordt ook gegarandeerd dat de failover van het ACD-systeem werkt bij gekoppelde processingcenters. Een failover vindt plaats wanneer er een stroomuitval in een van de processingcenters is. CXone heeft een architectuur in fysieke datacenters en AWS-cloud beschikbaarheidszones. De beschikbaarheidszones zijn onder andere:

• Amazon VS West 2, Oregon.

• Amazon VS Oost 1, Noord-Virginia.

• Amazon EU Centraal 1, Frankfurt, Duitsland.

• Amazon Azië-Pacific SE-2, Sydney, Australië.

• São Paulo, Brazilië.

• Osaka, Japan.