Beveiligingsprofielen

Beveiligingsprofielen zijn verzamelingen machtigingen die bepalen wat de gebruikers in uw contactcenter mogen zien en doen in CXone. Een supervisor kan bijvoorbeeld toegang hebben tot functies die u niet toegankelijk wilt maken aan agents. In een beveiligingsprofiel kunt u het volgende configureren:

U moet elke gebruiker toewijzen aan één beveiligingsprofiel. Een beveiligingsprofiel kan worden toegepast op zoveel gebruikers als u wilt. Maak zoveel beveiligingsprofielen als u nodig hebt om alle unieke rollen in uw contactcenter te ondersteunen.

Updates van aangepaste beveiligingsprofielen worden pas toegepast wanneer de volgende gegevensupdate plaatsvindt. Gegevensupdates vinden elke zes uur plaats.

Belangrijke informatie over beveiligingsprofielen

• Wanneer u een nieuw aangepast beveiligingsprofiel maakt, hebt u twee opties. U kunt een leeg beveiligingsprofiel maken dat u zelf vanaf het begin opbouwt, of u kopieert een bestaand beveiligingsprofiel dat u vervolgens aanpast.

• Het systeem wordt geleverd met ingebouwde systeembeveiligingsprofielen die u niet kunt bewerken. Deze profielen zijn Agent, Supervisor en Manager. Als u een aangepaste versie van een systeembeveiligingsprofiel wilt maken, kopieert u het bestaande systeemprofiel en bewerkt u de kopie.

• Sommige machtigingen regelen de volledige toegang tot CXone-applicaties. Als u bijvoorbeeld wilt dat gebruikers gebruik kunnen maken van MAX, selecteert u de machtiging MAX in de beveiligingsprofielen van die gebruikers.

• Beveiligingsprofielen beperken de toegang niet voor bepaalde soorten gegevens. Dit gaat over gegevensdownloadrapporten, directe gegevenstoegang-rapporten en API's.

• Wachtwoordvereisten worden los van machtigingen beheerd met behulp van inlogauthenticators.