Inlogauthenticators

Inlogauthenticators bepalen hoe gebruikers inloggen bij CXone. CXone ondersteunt zowel interne als externe authenticatie op basis van de inlogauthenticator die aan de gebruiker is toegewezen en het type en de configuratie van die inlogauthenticator. Er zijn twee soorten inlogauthenticators:

• Systeemauthenticators, die het CXone-systeem zelf gebruiken om gebruikers te authenticeren met een gebruikersnaam en wachtwoord.

• Externe authenticators, die gebruikmaken van "federatie" om gebruikers te authenticeren bij een externe identiteitsprovider (IdP).

Voor meer informatie over authenticatie en autorisatie in CXone, klikt u hier.

Inlogauthenticators en wachtwoordwijzigingen

U kunt uw eigen inlogauthenticators maken voor verschillende rollen in uw organisatie. Nadat u een inlogauthenticator voor een bepaalde rol hebt geconfigureerd, worden bij het wachtwoordveld de geldende wachtwoordregels weergegeven wanneer een gebruiker probeert het wachtwoord in te stellen of te wijzigen.

Terwijl de gebruiker het wachtwoord invoert, toont CXone de regels van de inlogauthenticator. CXone analyseert het wachtwoord in op basis van de regels van de inlogauthenticator en geeft in realtime de regels weer met een kleurcode. Wachtwoordregels waaraan het wachtwoord voldoet, verschijnen in het groen met een vinkje. Wachtwoordregels waaraan het wachtwoord niet voldoet, verschijnen in het rood met een X.

Belangrijke informatie over inlogauthenticators

• Wanneer de inlogauthenticator wordt aangepast, worden de wijzigingen van kracht zodra ze worden opgeslagen. Gebruikers die ingelogd zijn op het moment van de wijziging worden hierdoor niet beïnvloed, maar als hun wachtwoord niet voldoet aan de vereisten van de nieuwe inlogauthenticator en ze hierna opnieuw inloggen, worden ze doorgestuurd naar een speciale pagina om hun wachtwoord te wijzigen.
  • U kunt inlogauthenticators direct aan gebruikers toewijzen. Gebruikers kunnen slechts aan één inlogauthenticator worden toegewezen. Gebruikers hoeven niet aan een inlogauthenticator worden toegewezen, maar zonder inlogauthenticator kunnen ze niet inloggen bij CXone. Back-endgebruikers en integraties kunnen inloggen met de toegewezen toegangssleutels zonder aan een inlogauthenticator te zijn toegewezen.
  • Voor systeeminlogauthenticators:

• U kunt het aantal dagen opgeven dat het wachtwoord geldig is. Na het opgegeven aantal dagen wordt aan gebruikers in de desbetreffende rol gevraagd om hun wachtwoord te wijzigen.

• U kunt het aantal eerdere wachtwoorden opgeven dat CXone onthoudt. Gebruikers kunnen wachtwoorden die door CXone zijn onthouden, niet nog een keer gebruiken.

• Als een gebruiker zes keer een incorrect wachtwoord invoert, wordt de account gedurende 30 minuten vergrendeld. Als beheerder kunt u een gebruikersaccount echter ontgrendelen vóór het halfuur verstreken is.

• Als een gebruiker het wachtwoord vergeet, kan de gebruiker per e-mail een link voor het resetten van het wachtwoord aanvragen.