Paletten en categorieën beheren

Vereiste machtigingen: Applicaties > Studio > Scripts > View

Een 'palet' is een verzameling acties. U kunt paletten bekijken op het tabblad Tools. Studio heeft een standaard palet, dat u te zien krijgt wanneer u de acties weergeeft op het tabblad dat is gerangschikt per categorie. De acties in het standaard palet zijn ingedeeld in verschillende categorieën.

U kunt aangepaste paletten en categorieën maken. U kunt kiezen welke acties u wilt toevoegen aan de paletten die u maakt. Elk palet moet minimaal één categorie hebben, maar u kunt er meer toevoegen als u wilt.

Voor het maken van aangepaste paletten moet u toegang hebben tot het tabblad Framework. Alleen vanuit dit tabblad kunt u acties toevoegen aan een palet. Het tabblad Framework is niet standaard ingeschakeld in Studio. Neem contact op met uw CXone-accountmanager als u toegang wilt krijgen tot dit tabblad.

Paletten en categorieën maken

1. Klik in het tabblad Tools in Studio op het pictogram Paletten .
  2. Klik op Manage Palettes > Create new Palette.
  3. Voer een New palette name in en klik op OK. Het nieuwe palet is nu actief op het tabblad Tools.
  4. Klik op pictogram Paletten en dan op Manage Palettes > Add new category. Elk palet moet minimaal één categorie hebben.
  5. Voer een Category name in en klik op OK. De categorie wordt in het palet weergegeven als een blauwe titelbalk met een vervolgkeuzepijl.

6. Maak eventueel nog meer categorieën aan.

Acties toevoegen aan een palet

1. Klik in Studio op het pictogram Paletten en selecteer het palet waaraan u acties wilt toevoegen. Het actieve palet heeft een vinkje.
  2. Klik op het tabblad Framework.
  3. Klik met de rechtermuisknop op de actie die u aan het nieuwe palet wilt toevoegen, selecteer Add to Active Palette en vervolgens de categorie waaraan u de actie wilt toevoegen. Als u nog geen categorie aan het palet hebt toegevoegd, wordt u nu gevraagd een categorie te maken.
  4. Herhaal stap 3 voor alle acties die u aan het palet wilt toevoegen.
  5. Klik op het tabblad Tools en controleer of de geselecteerde acties zich in het palet bevinden.

Volgorde van de elementen in een palet instellen

U kunt de volgorde van de acties in een categorie en van de categorieën in een palet instellen. De volgorde die u instelt bepaalt hoe u de elementen in het palet te zien krijgt wanneer u het palet per categorie bekijkt met behulp van het categoriepictogram .

1. Klik in het tabblad Tools in Studio op het pictogram Paletten .
  2. Selecteer het palet dat u wilt beheren en klik op Manage Palettes > Set Palette Item Order.
  3. Klik in het venster Paletelementen sorteren op een categorie in de lijst Groups.

4. Klik op de pijl omhoog of omlaag om de positie van de categorie te wijzigen. Herhaal dit totdat alle categorieën in de gewenste volgorde staan.
  5. Selecteer een categorie in de lijst Groups om de acties in deze categorie te zien.
  6. Klik op de naam van een actie in de lijst Items en klik op de pijlknoppen omhoog of omlaag om deze te verplaatsen.
  7. Herhaal dit totdat de acties in de gewenste volgorde staan.
  8. Klik op OK.

Schakelen tussen paletten

1. Klik in het tabblad Tools in Studio op het pictogram Paletten . Naast het palet dat u momenteel gebruikt, staat een vinkje.
  2. Klik op Use <palette name> gebruiken voor het palet dat u wilt gebruiken.