Asrsql

Hiermee kunt u een aangepast grammaticabestand maken van een SQL-database die binnen uw organisatie wordt gebruikt. U kunt klanten bijvoorbeeld routeren op basis van een uitgesproken artikelnummer of de achternaam van een medewerker. Grammaticabestanden worden opgeslagen in de GRXML-indeling.

Asrsql wordt niet gebruikt in productiescripts, maar kan worden toegepast in een script voor speciale toepassingen dat incidenteel of indien nodig wordt uitgevoerd. Wanneer het script wordt uitgevoerd, maakt de actie gebruik van DB-connector om verbinding te maken met uw externe database en een bestand met waarden op te vragen op basis van de query die u opgeeft.

Deze actie wordt meestal gebruikt in combinatie met ASRCOMPILE action om een gecompileerd grammaticabestand te maken op basis van een database.

ASR-acties worden alleen weergegeven als ASR is ingeschakeld voor uw organisatie. ASR is een optionele functie. Vraag uw CXone-accountmanager om meer informatie.

Supported Script Types

The icon for the Phone script type - an old-style phone handset with curved lines indicating sound coming out of it.

Telefoon

Input Properties

Deze eigenschappen definiëren gegevens die de actie gebruikt bij het uitvoeren.

Vertakking

Beschrijving

Caption

Voer een korte woordgroep in die deze actie in het script uniek identificeert. Het bijschrift verschijnt op het scriptcanvas onder het actiepictogram. The default is the action name.

GrammarFileName De naam van het grammaticabestand (GRXML) dat u wilt compileren. U moet dit bestand in Studio uploaden voordat u het met Asrcompile kunt verwerken. Het gecompileerde bestand krijgt dezelfde naam, maar met de GRAM-extensie. Na verwerking wordt het nieuwe bestand opgeslagen bij uw andere Studio-bestanden.
SpellRuleItems Maakt de gedetecteerde uiting op met afzonderlijke tekens in plaats van hele woorden. Dit kan worden gebruikt bij het vragen naar rekeningnummers of artikelnummers, waarbij de cijfers of letters afzonderlijk moeten worden gespeld. In deze opmaak worden spaties ingevoegd tussen de tekens. ABC12345 zou bijvoorbeeld A B C 1 2 3 4 5 zijn. De standaardwaarde is True.
IsOutputFormatted Maakt het GRXML-bestand op om het gemakkelijker leesbaar te maken. Het wordt opgemaakt op een vergelijkbare manier als XML. De standaardwaarde is True.
SQLQuery

De SQL die de gegevens ophaalt om het GRXML-bestand te bouwen. De eerste geretourneerde waarde van de SELECT-instructie zou de uiting zijn die door de ASR-engine zou worden gedetecteerd om een overeenkomst te vinden. Voorbeeld:

SELECT[Name] ,[Address] ,[Phone_Number] FROM [dbo].[User_Table] WHERE[ID]>0

In het voorbeeld hierboven is Name de eerste geretourneerde waarde van SELECT, zodat de grammatica zou worden gebouwd om de naam van een persoon te detecteren. Als er een match is, worden de bijbehorende Name, Address en Phone Number geretourneerd met die record.

TimeoutSec

Bepaalt hoe lang IVRGesloten Interactive Voice Response: een telefoonmenu waarmee bellers via telefoontoetsen en/of gesproken opdrachten keuzes kunnen maken en/of informatie kunnen invoeren. wacht op invoer (ingesproken tekst of een ingedrukte telefoontoets) voordat de OnTimeout-vertakking wordt genomen. Dit is de drempelwaarde voor volledige stilte op de lijn. De standaardwaarde is 10 (seconden). Voer een geheel getal in als u dit wilt wijzigen.

De timer start pas wanneer de prompt helemaal afgespeeld is. Het systeem heeft echter een ingebouwde maximumlimiet van twee minuten (120 seconden), inclusief de afspeelduur van de prompt. Als deze limiet wordt bereikt tijdens een actie, worden alle actieve prompts afgebroken en wordt de OnError-vertakking getriggerd. Daarom moet u de duur van uw prompts weten en voor dit veld een waarde instellen die ervoor zorgt dat de actie altijd minder dan twee minuten actief is.

Result Branch Conditions

Met Resultaatvertakkingsvoorwaarden kunt u vertakkingen maken in uw script om verschillende resultaten te behandelen wanneer de actie wordt uitgevoerd.

Voorwaarde

Beschrijving

Default Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen van de actie niet zijn gedefinieerd.
OnNoRecords Het pad dat wordt gevolgd als de naar de database verzonden query geen resultaten oplevert.
OnError Het pad dat wordt gevolgd als er een onverwacht probleem is (bijvoorbeeld slechte verbinding of syntaxfouten). De _ERR-variabele moet een beknopte beschrijving van het probleem bevatten.
OnTimeout Het pad dat wordt gevolgd als er gedurende het opgegeven aantal seconden geen reactie is.

Tips & Tricks

U kunt de variabele languageLocale doorgeven uit de actie Voiceparams om de taal in te stellen die de actie moet detecteren.