Askcaller (Digital Scripts)

The Askcaller action icon - a chat bubble with a question mark on a yellow-green background.

Vraagt informatie van een contact met eventuele ondersteunde digitaleGesloten Kanaal, contact of skill verbonden met Digital Experience. direct of private messaging-applicatie, zoals Facebook Messenger of WhatsApp, evenals Digital Experience SMS en chat. U kunt deze actie bijvoorbeeld gebruiken om bij het contact te informeren naar een rekeningnummer, een naam of andere nuttige informatie.

Deze actie pauzeert het script tot er een antwoord wordt ontvangen. Het script wacht op een reactie van het contact, ook als het dagen of weken duurt. Dit ondersteunt het asynchrone karakter van digitale communicatie.

Deze actie vereist Digital Experience.

Dependencies

• Deze actie vereist Digital Experience.
  • Voordat u met digitale scripts gaat werken, is het van belang dat u de verschillen kent tussen traditionele ACD-scripts en digitale scripts.
  • U kunt rijke mediaGesloten Elementen in digitale berichten, zoals buttons, afbeeldingen, menu's en optiekiezers. gebruiken in het bericht aan het contact. U hebt twee opties:
    • Rijke berichtsjablonen maken op de pagina Digitale contactpunten in CXone. Gebruik de GETRICHMESSAGEaction in uw script en configureer dit om een sjabloon van rijke media te verzenden. Plaats deze vóór ASKCALLER. Stel de MessageFormat-eigenschap in ASKCALLER in op JSON.
    • Bouw de JSON voor de rijke media-inhoud in een snippet-actie. In ASKCALLER, stelt u MessageFormat in op Prompt Sequence . Deze optie is voornamelijk voor gebruik met virtuele agents. U moet deze misschien gebruiken als de rijke media die u wilt gebruiken, niet beschikbaar is als een sjabloon in CXone.
    • Als het bericht dat u verzendt, rijke media bevat waarmee het contact interactief zal werken, zoals een kiezer of knop, moet u mogelijk ook de ResultPostback-eigenschap configureren. Het is aanbevolen contact op te nemen met het NICE CXone Expert Services-team voor hulp bij het bouwen van digitale scripts die rijke media bevatten.
  • Ondersteuning voor inhoudstype rijke berichten, verschilt per kanaal, zoals weergegeven in de onderstaande lijst.

Supported Script Types

The icon for the Digital script type - a computer monitor with a smartphone next to it.

Digitaal

De Askcaller-actie heeft afzonderlijke helppagina's voor de andere ondersteunde scriptmediatypes: SMS of chat.

Input Properties

Deze eigenschappen definiëren gegevens die de actie gebruikt bij het uitvoeren.

Vertakking

Beschrijving

bijschrift toe

Voer een korte woordgroep in die deze actie in het script uniek identificeert. Het bijschrift verschijnt op het scriptcanvas onder het actiepictogram. The default is the action name.

Message De tekst die naar het geselecteerde doel wordt verzonden wanneer deze actie wordt uitgevoerd. U kunt in dit veld variabelen gebruiken. Als u een promptreeks met rijke media-inhoud verzendt, moet dit veld een JSON-object zijn.
MessageFormat

De indeling waarin het bericht wordt verzonden. Beschikbare indelingen zijn:

• PromptSequence: selecteer deze optie als u rijke media verzendt via JSON in een Snippet. Raadpleeg de sectie Onafhankelijkheden voor meer informatie.
  • Text: selecteer deze optie als het bericht in platte tekst is. Dit is de standaardwaarde.
  • JSON: selecteer deze optie als u rijke media verzendt via de GetRichMessage action. Raadpleeg de sectie Onafhankelijkheden voor meer informatie.

MessageSender

Een optioneel veld dat CXone componenten op suiteniveau die interactief werken met deze actie, identificeert.
ResultPostback

De naam van een variabele om eventueel geretourneerde postbackdata te behouden. Deze data worden verzonden wanneer het contact interactie werkt met bepaalde rijke mediatypes in het bericht dat u verzendt. Als u bijvoorbeeld een tijdkiezer opneemt in het bericht, wordt de tijdoptie die het contact selecteert, geretourneerd in deze variabele.

TimeoutSec

Timeout Sec

Het aantal seconden dat de actie wacht voordat er een time-out optreedt. Het contact heeft deze hoeveelheid tijd om informatie in hun chatvenster in te voeren.

Om een bericht te verzenden zonder op een antwoord te wachten, stelt u deze eigenschap in op 1.

Uitvoereigenschappen

Deze eigenschappen bevatten variabelen die gegevens bevatten die worden geretourneerd na het uitvoeren van de actie. Ze zijn beschikbaar voor referentie en gebruik wanneer de actie wordt voltooid.

Vertakking

Beschrijving

ResultVar De naam van de variabele die wordt gemaakt en de geretourneerde informatie bevat. Als de beller bijvoorbeeld zijn rekeningnummer opgeeft als 123456, dan heeft de variabele de waarde 123456.

Resultaatvertakkingsvoorwaarden

Met Resultaatvertakkingsvoorwaarden kunt u vertakkingen maken in uw script om verschillende resultaten te behandelen wanneer de actie wordt uitgevoerd.

Voorwaarde

Beschrijving

Default Het pad dat altijd wordt gevolgd, behalve als het script voldoet aan een voorwaarde die vereist dat het een van de andere vertakkingen volgt. Dit pad wordt ook gevolgd als de andere vertakkingen van de actie niet zijn gedefinieerd.
On Timeout Het pad dat wordt gevolgd als er gedurende het opgegeven aantal seconden geen reactie is.
On CallerResponded Het pad dat wordt gevolgd als de beller een antwoord geeft.
On Error Het pad dat wordt gevolgd als de actie niet correct is uitgevoerd. Als er bijvoorbeeld een onverwacht probleem is, zoals een slechte verbinding, syntaxfouten enz. De _ERR-variabele, met één onderstrepingsteken, moet een beknopte beschrijving van het probleem bevatten.

Tips and Tricks

Script Example

Dit voorbeeld is geen volledig script. Er is extra scriptwerk vereist om deze actie te gebruiken.

In the following script, the AskCaller action requests an account number from the contact. If the contact provides an account number, they are passed on to an agent through the Reqagent action.

Currently, using Reqagent with Askcaller in digital scripts requires a SNIPPET action. Additionally, it also requires the assistance of NICE CXone Expert Services.

If the contact does not respond, the interaction is looped back to the account number prompt. This occurs up to the number of times specified in the Loop action. Each loop sends a message explaining that the system did not receive a response from the contact. If no response is received after the specified number of loops, a different message is sent to inform the contact that no account number was received, then the interaction ends.

An example digital script that uses the Askcaller action.

Download this script.