Gesprekskwaliteit analyseren in Voice Quality Metrics

Vereiste machtigingen: Voice Quality Metrics Weergeven

Oproepen filteren en weergeven

Door oproepen te filteren, kunt u al uw oproepen doorlopen en alleen de segmenten met kwaliteitsproblemen vinden. Zo kunt u snel een specifieke oproep vinden of alle oproepen met problemen bekijken. Wanneer u de pagina vernieuwt, worden uw filter- en sorteerfuncties opgeslagen. Als u de pagina verlaat en later terugkeert, moet u uw selecties opnieuw maken.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerMonitoring Gateway.
  2. Klik op Voice Quality Metrics.

3. Selecteer bij laadcriteria rechtsboven de bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren en het tijdbereik voor oproepen die u wilt weergeven. Afhankelijk van het aantal oproepen kan het enkele minuten duren om de resultaten te laden in de oproepenlijst.
  4. Als u alleen oproepen met kwaliteitsproblemen wilt weergeven, klikt u op de vervolgkeuzepijl bij de overzichtstegel Contact-ID's en selecteert u Slecht of Redelijk.
  5. Als u oproepen met specifieke parameters wilt zoeken, klikt u op Filter Het pictogram Filter waarmee u kolommen kunt sorteren en filteren, zoals metrics van de servicekwaliteit (QoS) of oproepattributen en selecteert u de metrics voor de oproepen die u wilt bekijken.

6. Klik op de rij van de contact-ID die u wilt weergeven. De rij wordt opengevouwen om de individuele oproepdetails weer te geven.

Uitgebreid zoeken gebruiken in Voice Quality Metrics

Als u de oproepenlijst hebt gefilterd en geen specifieke contact-ID kunt vinden, verschijnt er in de lijst een link Uitgebreid zoeken. Hiermee kunt u zoeken in alle oproepen in de bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren en worden eventuele geselecteerde filters genegeerd. Zo kunt u het exacte contact vinden dat u zoekt zonder het filter te resetten.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerMonitoring Gateway.
  2. Klik op Voice Quality Metrics.

3. Voer de informatie die u zoekt in het vrije tekstveld.

4. Als u wilt zoeken buiten het geselecteerde tijdvak, klikt u op de link Uitgebreid zoeken.

Gesprekskwaliteit analyseren met Voice Diagnostics

Hiermee kunt u gedetailleerde oproepgegevens bekijken op het niveau van individuele linkoproepen. Hiermee kunt u exact bepalen waar een oproepprobleem zich heeft voorgedaan in de verbinding. U kunt bijvoorbeeld een specificatie zien van elke RTP-stream voor de oproep. U kunt ook de oproepladderGesloten Een diagram dat grondige details geeft over het verkeer van een oproep, zoals individuele servercommunicaties, SIP-informatie, gevraagde URI's enz. bekijken om te kijken welke servers verbindingsproblemen hadden.

Voice Diagnostics is een optionele functie die moet worden ingeschakeld. Neem voor meer informatie contact op met uw CXone-accountmanager.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerMonitoring Gateway.

2. Klik op Voice Quality Metrics.

3. Filter de oproepenlijst:

4. Klik in de lijst met oproepen op de contact-ID die u wilt analyseren. De rij wordt opengevouwen om de individuele oproepdetails weer te geven.

5. Klik op de knop voor de oproepladder Knop Oproepladder. De pagina Voice Diagnostics wordt geopend in een nieuw browsertabblad.
  6. Bekijk de rijen met oproepgebeurtenissen op het tabblad Frame Viewer. Hier worden de bron- en bestemming-IP's van het verkeer getoond om aan te geven of het probleem zich bevindt op CXone-servers of externe servers.
  7. Bekijk de RTP-streams om segmenten met slechte kwaliteit te vinden:
    1. Klik op het tabblad Mediakwaliteit.
    2. Vouw de RTP-vervolgkeuzemenu's uit of samen.
    3. Bekijk de informatie en zoek MOS-waarden. Een waarde van 0 - 3,4 duidt op slechte of redelijke kwaliteit.
  8. Open de oproepladder:
    1. Klik op het tabblad Frame Viewer.
    2. Klik op de grafiekknop Knop oproepladder Voice Diagnostics om de oproepladder te bekijken.
  9. Bekijk het diagram van de oproepladder om de verkeerssegmenten met problemen te zoeken. In dit diagram staat de serverinfrastructuur van de oproep, zodat u exact kunt vaststellen welke verbinding problemen had. Als u RTP-streams met slechte kwaliteit hebt gevonden, kunt u dezelfde RTP-segmenten vinden in het diagram met het label RTP-1, RTP-2 enzovoort. U kunt ook met de rechtermuisknop klikken om de getoonde datums te wijzigen.
  10. Ga door met het analyseren van de gegevens om meer details of patronen te vinden zoals het tijdstip van de dag of bepaalde servers die slecht communiceren.

Gesprekskwaliteit analyseren met Oproepkwaliteitsverkenner

Vereiste machtigingen: Call Quality Explorer Weergeven

Oproepkwaliteitsverkenner is een optionele functie die moet worden ingeschakeld. Neem voor meer informatie contact op met uw CXone-accountmanager.

Dit biedt inzicht in de routering en hoe oproepen worden verbonden. Hier wordt informatie weergeven, zoals oproepgebeurtenissen, trunk-groepen en apparaten. U kunt snel de volgorde van gebeurtenissen tijdens de oproep zien, zoals een ontbrekend pakket of een CTI-triggergebeurtenis. Te beginnen met een single-contact-ID, kunt u ook gekoppelde ID's bijhouden of zien waar problematische gebeurtenissen zich bleven voortdoen. Als een oproep gekoppelde ID's heeft, kunt u ook de MegaLadder van de oproep bekijken. Dit is zoals de oproepladder in Voice Diagnostics, met weergave van de tijdlijn en het serververkeer van de oproep.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerMonitoring Gateway.

2. Klik op Voice Quality Metrics.

3. Filter de oproepenlijst:

4. Klik in de lijst met oproepen op de contact-ID die u wilt analyseren. De rij wordt opengevouwen om de individuele oproepdetails weer te geven.

5. Zoek op het tabblad Oproepdetails de contact-ID en plaats de muisaanwijzer hierop. Er verschijnt een pop-upvenster met diverse links.
  6. Klik op Call Quality Explorer. De verkenner wordt geopend in een nieuw browsertabblad.
  7. Klik op de contact-ID in de lijst.
  8. Controleer de basisinformatie.
  9. Klik op het nummer in de rij Oproepgebeurtenissen. Er wordt dan een tabel geopend waarin elke gebeurtenis wordt getoond, zoals waar in de oproepflow er mogelijk ontbrekende RTP-pakketten zijn.
  10. Klik op de waarden Verkeerstype en CONTACT-ID om verkeersgegevens en bijbehorende ID's te tonen.
  11. Als de oproep gekoppelde ID's heeft, kunt u ook de MegaLadder van de oproep bekijken. Dit is zoals de oproepladder in Voice Diagnostics, met weergave van de tijdlijn en het serververkeer van de oproep. Als u gespreksopname hebt ingeschakeld, kunt u ook informatie bekijken over de opname in de laatste kolom van MegaLadder.
  12. Als er gekoppelde ID's zijn en u CXone Voice Diagnostics hebt ingeschakeld, kunt u klikken op CXONEVOICEDIAGNOSTICS om Voice Diagnostics te openen.
  13. Ga door met het analyseren van de gegevens om meer details of patronen te vinden zoals het tijdstip van de dag of bepaalde servers die slecht communiceren.

Gesprekskwaliteit analyseren met WebRTC Analytics

Een interactieve pagina waarop alle WebRTC-gegevens worden getoond. U kunt basisinformatie bijhouden, zoals de bedrijfseenheidGesloten Een organisatorische eenheid die wordt gebruikt om technische ondersteuning, facturering en globale instellingen voor uw CXone-omgeving te beheren, agentapplicatie en locaties. U kunt ook gedetailleerdere gegevens bekijken, zoals tijdlijnen voor jitter of bitsnelheden. Bitsnelheid is het aantal bits dat per keer wordt overgedragen. Met hogere bitsnelheden worden meer gegevens overgedragen, maar is ook meer bandbreedte vereist.

Uw organisatie moet WebRTC Analytics ingeschakeld hebben om deze functie te kunnen gebruiken.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerMonitoring Gateway.

2. Klik op Voice Quality Metrics.

3. Filter de oproepenlijst:

4. Klik in de lijst met oproepen op de contact-ID die u wilt analyseren. De rij wordt opengevouwen om de individuele oproepdetails weer te geven.

5. Klik op de knop WebRTC Analytics Knop WebRTC Analytics. De analyses worden geopend in een nieuw browsertabblad.
  6. Bekijk de beknopte informatie over de oproep boven in het venster. Hiermee kunt u bepalen welke aspecten u wilt onderzoeken, zoals een lage bitsnelheid of pakketverlies van inkomende pakketten.
  7. Bekijk de meldingen in het gedeelte Overzicht. Deze meldingen duiden op potentiële problemen die u mogelijk wilt onderzoeken. In het voorbeeldscreenshot is er een ernstig probleem met de retourtijd (RTT) van de voorbeeldoproep. Dit is de hoeveelheid tijd die nodig was voor een verzoek om van de oorsprong naar de bestemming te gaan en vervolgens weer terug naar de oorsprong. Een goede RTT-meting is lager dan 100 milliseconden. Een score hoger dan 400 kan erop duiden dat de verbinding verbroken was.
  8. Bekijk het kanalengedeelte. Dit duidt op het inkomend en uitgaand verkeer. De rode pijl die wijst in de richting van de hoofdtelefoon, duidt op inkomende audio voor de agent. De rode pijl die weg wijst van de hoofdtelefoon, duidt op outbound audio van de agent. Dit kan een aanduiding zijn dat u mogelijk problemen hebt met de download- of uploadsnelheid.
  9. Bekijk de tijdlijnen om te zien wanneer er mogelijk problemen zijn opgetreden. Bitsnelheid en jitter worden standaard weergegeven. U kunt andere gegevens weergeven zoals Retourtijd door op de tijdlijnlabels te klikken. Zoek scherpe toenames of afnames in de tijdlijn. Met de doorvoer wordt weergegeven hoeveel bandbreedte de oproep gebruikt.
  10. Klik op Traceer voor toegang tot fouten die tijdens de oproep op de console zijn geregistreerd.
  11. Klik op Advanced WebRTC Analytics om het volgende te tonen:
    • webrtc-internals.
    • Actieve verbindingen in webrtc-internals.
    • webrtc-internals API-trace.

Gespreksopnamen analyseren in Voice Quality Metrics

Uw organisatie moet gespreksopname ingeschakeld hebben om deze functie te kunnen gebruiken.

Voice Quality Metrics toont de opname in het venster Oproepvisualisatie. Hiermee kunt u de opname zien, gespecificeerd naar tijdsduur, individuele sprekers, audiogolfvorm enzovoort. U kunt tijdens het luisteren ook delen van de opname overslaan. Hiermee kunt u problemen met individuele deelnemers identificeren, controleren of er kwaliteitsproblemen zijn en zien hoe problemen zoals jitter in werkelijkheid van invloed zijn op de kwaliteit.

Terwijl u luistert naar een gesprek, moet u letten op dingen zoals:

• Haperingen in de audio.

• Afgebroken audio of audio in één richting.

• Vertraging of latentie waardoor sprekers door elkaar heen praten.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerMonitoring Gateway.

2. Klik op Voice Quality Metrics.

3. Filter de oproepenlijst:

4. Klik in de lijst met oproepen op de contact-ID die u wilt analyseren. De rij wordt opengevouwen om de individuele oproepdetails weer te geven.

5. Klik op de knop voor gespreksopname Knop Oproepladder. De analyses worden geopend in een nieuw browsertabblad.
  6. Bekijk de informatie die wordt weergegeven in de visualisatie, zoals de gespreksduur en de deelnemers.
  7. Druk op de afspeelknop om de opname te beluisteren. Als u andere functies hebt gebruikt, zoals Voice Diagnostics om specifieke delen van de oproep met problemen te identificeren, klikt u in de tijdlijn om naar de specifieke tijd te gaan.

Oproepgegevens exporteren

U kunt de oproepenlijstgegevens exporteren als een spreadsheet in een CSV-bestand. Dit bestand bevat:

• Gegevens van de kolommen die u hebt geselecteerd om weer te geven in de oproepenlijst.

• Gegevens van de contact-ID's die worden weergegeven in de oproepenlijst. Als u de lijst hebt gefilterd, bevat het bestand geen oproepen die u hebt weggefilterd.

1. Klik op de app-kiezer en selecteerMonitoring Gateway.
  2. Klik op Voice Quality Metrics.

3. Filter de oproepen die u wilt weergeven.

4. Klik op het pictogram met de drie punten Pictogram met drie punten boven in het scherm en klik op CSV exporteren.